Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (447)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Po tomto filme nemôže nikto povedať, že životopisné filmy sú nudné uspávanky. Len sa musia zrejme točiť okolo redneckov s poriadne prerezanými ústami a úplne idiotskými plánmi. Ten samozvaný člen špeciálnych jednotiek buranskosti len nasadil korunu (nevidieť archívne zábery neveril by som, že niekto môže byť naozaj takto natvrdnutý). Všetko je to navyše podporené parádnou muzikou, dynamickou réžiou a skvelou Margot Robbie, ktorá razantne dokázala, že nie je len pekná tvárička. 8+/10 ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Jedna malá chyba v životě, která vám dokáže zničit celý život a budoucí kariéru krasobruslařky. O tom je film podle skutečné události „Já, Tonya“, který mapuje poměrně drsné dětství Tonyii, její úchylné matky, kterou dcera nenávidí, ale zároveň k ní vzhlíží, takže pak není divu, když si jako prvního přítele a budoucího manžela vybere podobný typ, jako je její tyranská matka. Jedna chyba vede k další, kdy už není cesty zpět. Neustálé odpouštění manželi a de facto i matce, i když Tonyu vždy nakonec zklamou, vede k dalším životním omylům. Film se na začátku trošku hledá, ale ve druhé hodině vše plně vynahradí, když se začne řešit osudový incident. Margot Robbie předvedla se Sebastianem Stanem skvělý výkon. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Neskutečně silný životopisný film, kde ale hlavní roli zastíní role vedlejší, matky, v podání Allison Janney, která představí něco (a někoho) tak nevídaného, že zůstává rozum stát. Ve většině filmů postoupí postava nějaký vývoj, ale tady, tady je její postava pořád taková, že bych skočil do toho plátna a profackoval ji. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

J.K. Simmons (Whiplash) v ženskom vydaní - to je výkon herečky Allison Janney, nekompromisnej matky, ktorá ženie svoju "milovanú" dcéru za lepším výkonom krutou výchovou. Je tým najzapamätateľnejším z celého diela a hravo strčí do vrecka predstaviteľku Tonye, pre mňa nevýraznú, Margot Robbie. Film sa snažil napraviť renomé Harding, aspoň ja mám taký pocit a to sa mu ozaj podarilo. Banda tupcov, ktorú mala okolo seba Harding, bola občas pobavením, občas prvkom, vďaka ktorému scenár nemohol veľmi zaujať. Čo mi však vadí je narácia, ktorá na mňa vo výsledku pôsobila veľmi roztrieštene. Tvorcovia mohli byť taktiež nápaditejší s výberom hál, nakoľko len prepísali mantinely z Albertville na Lillehammer a už sme boli razom inde :) Osvetlenie v hale tiež nič moc, pripomínalo mi to osvetlenie na našich zimných štadiónoch, na ktorých je tma ako v stajni. Samotná Harding bola v roli maličkej 4-ročnej či neskôr 12-ročnej uveriteľná, fajn výber. Avšak keď sa Margot Robbie objaví ako 15-ročná, ťažko jej vzhľad priradiť k tínedžerke... to sú tiež minipihy, ktoré sa dali ľahko vymazať. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Životopisné filmy nie sú mojou obľúbenou kategóriou, ale Já, Tonya sa vážne podaril. Na nič sa nehrá, ako napríklad preceňovaný Bohemian Rhapsody. Život a výchova amerických redneckov, tak ako si ho ja predstavujem v podaní skvelých hercov. Vtipný príbeh, lovestory ako z filmu Mr. & Mrs. Smith, dobrá réžia a pekné krasokorčuliarske umenie. Čo viac chcieť. ()

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na její straně. Podle všeho byla talentovanější než Nancy Kerrigan, porota ji však vždycky zařízla, protože pocházela z nízkých poměrů, byla to buranka, rebelka, prezentovala se za doprovodu hudby ZZ top a vůbec to nebyla éterická krasobruslařská princezna, což se očekávalo. Její vystoupení na olympiádě v Lillehammeru (i přes nepovedený začátek) však rozhodně mělo koule, nebo v jejím případě spíš vaječníky =>https://www.youtube.com/watch?v=63flkf3S1bE ()

Withree 

všechny recenze uživatele

Jen aby si scénárista nevymýšlel. Po tom všem, o čem tady Tonya vypráví, by musela být už minimálně dvakrát mrtvá. Kdejaký film o domácím násilí by se mohl jít stydět do kouta. A tady se navíc příběh vypráví v odlehčenějším a komediálním tónu, což ještě absurditu umocňuje. Každopádně největší bombou je matka Tonyi v podání Allison Janney, která svou kreaci žene až k oscarovým výšinám. Ale svině se vždy hrají lépe, že ano. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Príbeh jemnej kvetinky, ktorá sa chcela stať najlepšou krasokorčuliarkou na svete, ale jej mamička ju odmala polievala hnojom. Z toho dôvodu, keď bola staršia, rozhodcom príliš nevoňala a tak získať uznanie bolo pre ňu náročné. Navyše sa do jej života priplietol nesprávny muž a jeho blbý kamarát, čo nadobro pochovalo všetky šance stať sa najlepšou. Film sa rozbieha postupne, aj keď odzačiatku ide naplno. Mne však jeho tempo prišlo pozvolné, čo sa mi ako celok páčilo, no viac som si užíval druhú polovicu, ktorá bola pre mňa zaujímavejšia. Štýl mi trochu pripomínal Atomic Blonde alebo iné podobné filmy, ktoré sa snažia byť cool a hrozne vtipné. V tomto prípade mi to ale až tak nevadilo, nakoľko aj keď nie všetko bolo pravda, tak to bolo inšpirované realitou, čo potvrdzujú aj záverečné dokrútky reálnych protagonistov tohto príbehu. Páčila sa mi Allison Janney, ktorá sa podľa mňa svojej úlohy zhostila na jednotku. Rovnako bolo zábavné sledovať 4 kroky dopredu naplánované ťahy medzinárodného špióna Shawna (Paul Walter Hauser) ako aj samotný útok na Nancy Kerriganovú. 7,3/10. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Čudujem sa oscarovej nenominácií, kedze táto tragikomedia by si ju zaslúžila oveľa viac než polovica tých blbostí, ktoré tam boli. Skutočne impozantne výkony, či už sa bavíme o Margotke, NESKUTOČNE odpornej matke a tučkoagentoterroristo blbečkovy. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Tragikomedie o jednom zpackaném životě. Nejvíc věrohodný a poutavý film z letošních (chabých) Oscarů. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Margot Robbie je skvělá. Ve 27 letech je parádní hotová herečka, která má před sebou neuvěřitelnou budoucnost. Její ztvránění Tonyy je neuvěřitelný. Je přesná, přesvědčivá a jinak nádherná. A díky ní nakonec přimhouřím oči a půjdu na 4. Příběhově je to silná věc, celý život paní Hardingové je jeden velký extrém, jenže film mi to nedokázal prodat na 100%. Jenže jak říkám, Margot je natolik dobrá, že to naštěstí utáhla. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Po delší době film, na který jsem se zájmem koukal od začátku do konce. Scénář, který by asi stěží vymyslel a napsal i ten nejšílenější scénárista. A ono je to o to šílenější, že se to celkem přesně tak opravdu stalo. Scénář napsal sám život. Tonya byla na jednu stranu asi velký sportovní talent, na druhou stranu asi docela slušný rapl, jehož povaha byla dána zřejmě do značné míry rodinným prostředím. A vpodstatě se asi dá říct, že její neméně střelený manžel jí pěkně zpackal kariéru. Od M. Robbie zahráno velmi dobře a Oscar pro Allison Janney? Já bych řek, že zasloužený. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malej, ségra krasobruslení sledovala. A jakmile jsem viděl záběr na plačící Nancy Kerrigan, tak jsem si vybavil, že jsem to tehdy viděl v televizi. Stejně, jako to, že mi ségra pouštěla, jak Tonya Harding jezdí na Elfmanovu hudbu z Batmana. Třetí čtvrtina by mohla být prokrácená, protože právě po hodině jsem začal mít pocit, že se film táhne. Ovšem tempo se mu vrátí půl hodiny před koncem a ve své podstatě to není špatné. Bavil jsem se. Já, Tonya u mě zabírá 3. místo filmů z olympiád po Kokosech na sněhu a Orlu Eddiem. ()

Khamsin 

všechny recenze uživatele

Mě to prostě nebavilo.. nebyl to ani dokument, ani sportovní film, ani komedie, ani drama, ani akční film.. a zároveň to bylo všechno dohromady. Já takovéhle směsi obecně moc nemusím a doslova nesnáším, když se film snaží do sebe zakomponovávat dokumentaristickou složku tím, že příběh neustále přerušuje rozhovory na kameru, aby právě onen dokumentární žánr částečně simuloval. Nicméně brak to není, to ne.. jen se mi to netrefilo do vkusu. >| ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Film, o kterém se tolik mluvilo, tolik chválilo, a který byl v mém pořadníku na konzumaci. Zkažené jídlo. Jsou to mé pocity a můj dojem z filmu. Tak do půlky jsem uvažoval, že budu posouvat, protože většinou nevypínám. Změna přišla, až se dostavil „ten problém“. Vadilo mi prostředí té rodiny a hlavně neustále střihy s komentáři „po létech“. A nebyl to jeden komentátor, ale hned čtyři. Prostě cílený zmatek a žádná zábava. Jen hudba dobrá, ale nehodila se třeba ke konkrétním situacím. Umělecký a technický dojem **/** a buďte moc rádi! ()

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama