Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (447)

gemi 

všechny recenze uživatele

Ano, je to podle skutečných událostí a místy je to i vtipné, ale jestli je něco horšího než buran, tak je to buran-ženská. A vo tom to je. Nic, co bych chtěl vidět podruhé. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Životopisně to má určitě nějakou hodnotu, ale bohužel celkově byl pro mě film nudný a zdlouhavý. Herecké výkony nejsou vůbec špatné, sem tam zajímavý nápad jak prolnout vyprávění přímo do děje, ale jinak nuda. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

White trash opus magnum na ledě ... Neuvěřitelně zábavná studie třech A s exkurzí do mentality americké underclass, amerického snu a pokrytectví amerického puritánství. Hodně bizarní story o jedné talentované holce, despotické mutter, machistickém knírači, jeho imbecilním mamánkovském kámošovi a dvou olympijských hrách. Zahrané a natočené s nadhledem a grácií, velice zábavné a ve své podstatě i hodně smutné ... Krasobruslení vás nemusí nijak zvlášť přitahovat, abyste si tento film patřičně neužili. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Byla jsem nadšená z traileru, začátek filmu mě navnadil. Bohužel pak už nebylo čím překvapit, zaujmout a film se zbytečně vlekl. Téma je to sice zajímavé, ale asi ne natolik, aby z toho vznikl nabitý dvouhodinový film. ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Ufff, nářez. Tuhle historku jsem znal a zajímaly mě detaily. Tenhle film mi je nabídl v takovém balení, že jsem to zvládnul jedním dechem až do konce. Dobré obsazení, pro Margot mám slabost a soundtrack byl také podle mého gusta. Díky tvůrcům za tenhle film ! ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Povedený snímek vypovídající o bouřlivém životě talentované krasobruslařské hvězdě Tonya Harding. Film zachycuje, jak tvrdou výchovu od své matky, která ji již od jejích 4-let cepovala, aby byla nejlepší krasobruslařka na světě, tak později ukazuje v dospělosti jejich vzájemný složitý vztah. Rovněž se zaměřuje na divoké manželství s Jeffem, se kterým se později rozvedla. V první řadě, musím jednoznačně ocenit skvělý autentický výkon Margot Robbie, ze které energie přímo čiší a to jak na ledě, tak i mimo něj. Její vystoupení na ledové ploše jsou obdivuhodná, ačkoli některé prvky a scény jako např. trojitý axel jsou samozřejmě vytvořeny pomocí vizuálních efektů. Také neústupná matka v podání Allison Janney a manžel Jeff, jehož hraje Sebastian Stan, jsou ve svých rolích velmi přesvědčiví. Nejzajímavější část filmu je rozhodně rok 1994, kdy je napadena soupeřka Nancy Kerriganová, Tonya vyhrává mistrovství USA a následně se připravuje na blížící se olympiádu. Zvláště samotný útok a i to, jak se vším se vyrovnává samotná Tonya, patří k nejlepším momentům filmu. Ve výsledku mě ani moc nevadily docela časté výpovědi hlavních postav přímo do kamery, naopak relativně dobře zapadaly do filmu. Nevím, jak hodně odpovídá snímek skutečnosti, ale i kdyby jen z části, jedná se i přesto o podařený film o Tonya Harding, tak i o zákulisí krasobruslení. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Já, Tonya na film sem se těšil už jenom kvůli herečce Margot Robbie ale ,film mě zklamal .Sice nikdy sem neslyšel o životě Tonya .Sice film je pojatý formou dokumentu jak sem tak mohl zpozorovat .Margot ve filmu byla dobrá ale ,jako film o ten nestál za nic.Max na jedno shlédnutí vícekrát už ne .První polovina filmu dobré a ta druhá jako že, nic moc .Tak trochu sem se u tohodle snímku nudil a už sem si říkal, kdy bude konec.Jedno zhlédnutí bohatě stačí ,vícekrát už ne . 65% ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Mohlo z toho bejt další průměrný sportovní drama, ale naštěstí to tvůrci pojali jako černou komedii a udělali dobře. Margot pěkně. ()

Robbi 

všechny recenze uživatele

Jak se o krasobruslení zajímám z doby ještě před tímto incidentem, zdá se mi, podobně jako u Howardových rivalů, že to je záležitost proteklá mezi prsty. A když už sami američtí novináři připouštějí, že jde o poněkud nepovedenou obhajobu Tonyi, tak to v zemi, kde se sirup limonádového druhu nosí, asi něco znamená. Především mi Margot Robbie v roli Tonyi nesedí, je příliš "hodná a hezká", než aby zapadla do obrázku oné životem zkoušené sportovkyně. Pak vlastně vůbec nic neříká, nenabízí variantu, ale ani se nesnaží jít v tom nedůležitějším bodě trochu dál. Zato plýtvá emocemi a v mnoha směrech si protiřečí. Podezírám tvůrce, že se pokusili využít ZOH a ohřáli záležitost, v níž se mírně přepočítali. Proto čekám, že se někdo pokusí třeba zpracovat příběh Jeleny Běrežné, který je prost skandálů, ale co do dramatického napětí strčí Tonyu i s Nancy spolehlivě do kapsy. ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Na film o Tonyi som narazila len náhodou a pustila si ho len preto, že je to ten typ filmu, ktorý mám rada, ale o čom vlastne bude som nemala páru. Po prvých pár minútach som sa do toho zahryzla a bavilo ma to veľmi. Margot Robbie sa mi s ňou navždy spojí a už nikdy nezabudnem na to, čo je to trojitý axel. Predovšetkým však nezabudnem, kto to bola TONYA. 4,3* ()

Terminer 

všechny recenze uživatele

(Zlaté glóby/ Oscar 2018) Co k tomuto filmu říct... Nuda, nuda, nuda a trapný humor k tomu. Bohužel, až na matku mě žádná postava nezaujala a jinak dobří herci zde selhali. Je mi líto. ()

Mitchl 

všechny recenze uživatele

Líbil sem mi ten trochu "fargo styl" vyprávění ...občasná absurdita a nadhled je ale dělaná až moc na sílu.Drží se toho i soundtrack,který je cool,dobový,ale za 2 hodiny skoro žádná změna .Celkově se ale člověk nudit rozhodně nebude. ()

mysiouxsie 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádný a originálně zpracovaný film s krasobruslením v hlavní roli. Už bylo dost všech těch romantických a naivních hovadin à la Princezna ledu, které tomuto tvrdému sportu jen kazí pověst. Po čase musím říct, že mám tento film čím dál víc radši. Je to podle mě jeden z nejlepších životopisných filmů vůbec..a ať už to tenkrát bylo s Tonyou Harding jakkoli, myslím, že si takový finiš nezasloužila, je to prostě smutné. Zkrátka je to zářný příklad toho, že se život s lidmi někdy ani trochu nesere. ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

Vážně nesnáším krasobruslení. Na tohle jsem chtěl kouknout jen kvůli Margotce. Takže jsem očekával spíš sportovní drama a dva, tři suchý vtípky. Ale fakt jsem kurva nečekat, že se budu celou dobu řehnit jak najatej. velmi povedená černá komedie s bezchybnou sexy Margotkou. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Zajímavej a netradiční životopisnej příběh holky, která si šla po svým za svým, ve stylu černý komedie. Naprosto výborný zpracování a neuvěřitelně zábavný. Margot Robbie a Allison Janney by zasloužily oskara. ()

Blutarg 

všechny recenze uživatele

Dobře zpracováno jako reálné story, které se stalo. Skvělé herecké výkony od Margot Robbie a Allison Janey (matky), ale jinak jako celek dost o ničem... ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že ty filmy vyprávěné retrospektivně hlavním hrdinou moc nemusím. Tady se de ale o level výš, vyprávěj všichni, bourá se čtvrtá stěna a celé je to tak trochu číslé Pain & Gain. Guláš slušný, mohlo to mít trochu lepší katarzi, ale nakonec to bylo víc než jsem čekal. ()

Tarhiel 

všechny recenze uživatele

Celý film je o premárnených životných šancách - od dysfunkčnej rodiny, cez tyranského manžela a debilného kamaráta ("som uznávaný expert na boj s terorizmom"), a je až neuveriteľné, ako tým mamľasom (kamarát + kumpáni) dokázalo prejsť to, čo im prešlo a ako sa to celé zopsulo. Občas sa smejete a občas sa na to ťažko pozerá. A pritom je to skvelo natočené. ()

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama