Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (447)

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Pěkná blbost, na kterou se dá docela dobře čučet, máte - li v sobě flašku rumu a jste sportovní nadšenci. No já neměl ani to, a nejsem ani tamto, takže jsem to nějak nerad dožvejkal, ale krom nakrucování na ledu, mi v tom nic vyloženě do voka nepadlo. ()

Alojs 

všechny recenze uživatele

Žánrovka, ale řemeslně skvělá a podpořená výtečnými hereckými výkony ve všech partech. Margot Robbie dokazuje, že není pouze hezkou tvářičkou a Allison Janney si postavu matky, která neumí projevovat pozitivní emoce, dokonale užívá. Opomenout nelze ani Paula Hausera a Sebastiana Stana. Relativně triviální děj s relativně triviálním zraněním šlape jako dokonale namazaný stroj. Notně za to může dobře zvolená forma - notně nadsazená a minimálně cenzurovaná... Jo, tohle je fajn... A v závěru je člověk tak nějak... dojatý, vyždímaný, smutný.... spokojený. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

WAU! Skvelé balancovanie na hrane drámy a komédie, kde Margot Robbie exceluje. Hlášok je tu neúrekom a fakt ani na chvíľku sa nenudíte. V živote som sa tak nezaujímal o krasokorčuľovanie, ako teraz! Ostal som ohúrený výkonom Allison Janney a svojho Oscara za tento film si právom zaslúžila. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Krásna Margot Robbie si podľa mňa týmto výkonom definitívne zaistila miesto bedzi Holywoodskou špičkou. Jej výkon bol špičkový. Aj ďalšia spleť idiotov bola dobre vybraná. Neviem prečo, no po dopozeraní tohoto filmu som si spomenul na Pain&Gain. Takých imbecilov asi človek len tak nenájde. Hodne dobrý film o komplikovanóm vzťahu matky tyranky a jej nešťastnej dcérky, o vrcholovom športe a o náročných vzťahoch. Páčil sa mi rozprávačský štýl, občas humorne podaný..najmä mamka tyranka so svojimi absorudnými vstupmi. Dobrý film. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

60% - komentář 20ti slovy: Film hlavně o výborných postavách v čele s Margot a Allison. Životní příběh možná zajímavý, ale ne strhující a do konce to tak doklouzalo. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Film je natočený ve stylu reportáže založené na řadě interview s Tonyou Hardingovou a lidmi z jejího okolí nějak zapletenými do jednoho z největších skandálů ve světovém krasobruslení. Jednotlivé aktéry sice zesměšňuje, dělá z nich hlupáky a loosery, na druhé straně nevnucuje divákovi žádnou "pravdu",  jak to vše skutečně bylo, a je tak na každém, jak si to přebere. Umělecká hodnota filmu je prakticky nulová, jde spíš o hraný pseododokument. Jeho přínosem je snad to, že ukazuje složité poměry, v nichž vyrůstala a žila, takže z mediálního symbolu neférovosti a odvrácené strany vrcholového sportu dělá živou bytost, byť nemálo zkarikovanou, kterou lze pochopit a lidsky s ní do jisté míry i soucítit. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Tak teraz som videl zrejme jednu z najlepších športových drám aké boli kedy natočené. Nie, inak. Teraz som videl jednu z najlepšie natočených športových drám. A vlastne, asi vôbec najlepšie natočenú. A čia je to zásluha? Všetkých. To nie je iba o tom, že Margot Robbie bola absolútne dokonalá v roli Tonky, alebo že Allison Janney si zaslúžila Oscara ako snáď ešte nikto za vedľajšiu rolu. Bolo to aj o výbere hudby počas celého filmu. Bol tu asi rekordný počet skladieb za jeden film, ale všetko šupy. Bolo to aj o dokonalej kamere nielen počas vystúpení (vtedy obzvlášť), ale aj počas ,,bojových” scén, či monológov do amatérskej kamery. Bolo to o perfektnej réžii Craiga Gillespieho, dobrom scenári a celkom iste o maximálne zaujímavom neštandardnom príbehu zaujímavého človeka vytŕčajúceho z radu v jednom z najsnobskejších a najnespravodlivejších športov ever. Film opisuje v podstate všetku špinu života, ktorú len môžete zažiť, avšak s takou ľahkosťou, nadsázkou a humorom, ako to nedokázal snáď ani Forest Gump. Na to aby bol príbeh zaujímavý nepotreboval ani ten kľúčový incident, ale pravdou je, že vďaka tým trom kapacitám zo Šónovej party mal šťavu jak pečený bôčik. Občas som sa zamyslel nad tým, či je správne, že sa smejem, lebo šlo v podstate celý čas o veľmi vážne veci ako domáce násilie, ozbrojený útok alebo abnormálnu ľudskú hlúposť na facku. Podľa mňa je to parádna dráma, ktorú si ešte v budúcnosti budem chcieť pozrieť. Bol to proste život sám o sebe, zachytený kamerami akoby šlo o dokument, len to hrali skutoční herci. No a hlavne nezabudnite, “Keď vypnete mozog, nikto nezachytí vaše vibrácie”. Alebo “Ten cop ti pristane, vyzeráš mlado. Mami, je mi 23”. Proste život. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Na těchto snímcích mě vždycky dostane to, jaký skandál nebo velkou událost ještě neznám. Zde to platí rovněž. Navíc se mi líbilo, jak se zde angažovali osobně ti, kteří jsou tímto filmem vyzobrazeni, v podobě rozhovorů. Hlavní roli dostala Margot Robbie, která tu hraje naprosto odlišnou roli, než hrála do teď a musím říct, že se jí to povedlo. Co se týče ostatních postav, tak většina mi nebyla vůbec sympatická, ale je mi jasné, že to jinak být nemohlo, takže jsem se s tím "smířil". Mno, za mě to je určitě povedený životopisný film s retro atmosférou a uznáníhodnýmy hereckými výkony, který mě ale nedokázal nijak strhnout a proto dávám 70%. ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Prvni pulka relativne spica, od utoku na Nancy uz mi to pak ale prislo takove az moc bizar a natahovane. Lepcejsi nez Margot (ktera nebyla spatna) se mi zdala ta herecka co hrala jeji silenou matku. K pribehu mam sve vyhrady, tehdy jsem o tom hodne cetla a koukala se na nekolik talk Show kde byli bud Tonya nebo Nancy. Tonya moc dobre vedela co mel jeji manzel zac (podle dukazu to fakt vypada ze to upekli spolu) a Kerrigenku navzdory kecum o pratelstvi nesnasela (no jo, dve nejvetsi rivalky ausgerechnet americkeho krasobrusleni... vsichni vime jak dovedou byt amici ambiciozni a cilevedomi, kor ve vrcholovem sportu). I podle pozdejsich projevu a vystoupeni (box) bylo videt ze muzes vytanout holku z vidlakova, ale nevytahnes vidlakov z holky. Delat z ni ve filmu tu co o nicem nevedela (jen jakesi trapne vyhruzky pres dopis prej chtela, ale jako vlastne ji to bylo taky jedno... wtf) mi prijde hodne cynicke vuci jeji obeti. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

To teda byla sestava... matka svině, dcera blbka, její manžel tupec-násilník a jeho kámoš kolosální debil. Působivé velice, i díky zajímavé formě, ale zábavné nikoliv. Po herecké stránce ovšem skoro dechberoucí. A taky: "Moje jméno se stalo slovesem." :-) ()

Mire 

všechny recenze uživatele

Tak tento film ma dostal. Pozoruhodný príbeh, skvelí herci a tá jej matka, no to bolo niečo neskutočné :) Až sa človeku nechce veriť, že tento príbeh napísal sám život. ()

george82 

všechny recenze uživatele

Další příběh o tom, jak lidi lžou a dostávají se ke svému cíli podvodem. Je to furt dokola jako s dopingem. Když jsem viděl kolik vecholových sportovců jsou astmatici a kdo ví co ještě a vše jen, aby mohli brát něco, co jim zlepší výkon. Tady zase intriky, podvody, hrozby a násilí, což je ještě horší, ale ve výsledku to byl film o tom, jak těžké dětství měla a nic víc se člověk ze snímku pomalu nedozví. Není to málo? ()

murkl 

všechny recenze uživatele

Margot je frajerka. Když hrála hrála 15ti letou Tonyu, tak jsem si říkal jako OK, Nevěřím, ale budiž. Ale ten závěrečný soud mě dostal. Je to takový hnusný film o hnusných lidech. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

70% Za týden si asi tenhle příběh nebudu pamatovat. Bylo ale příjemné jednou vidět životopisný film plný ironie, vtipu a pomrkávání na diváka, ačkoliv z některých scén by mělo spíš mrazit. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Eeeeeeeh tak to-bylo-hustý. Film kde přesah tvoří hlavní část děje? No ale pětku si ještě schovejte vážení. Protože ač tu může být přesah díla a místy až děsivá konfrontace buranské královny bruslení se škrobeným světem rozhodčích v tomto jinak nemastném sportu, tak přece jen sme tu od hodnocení FILMu. A ptáte-li se jestli bych si ho pustil znovu, říkám dopředu, že NE. A vysvětlení je na první pozici výčtu žánrů. Je to životopis. Životopis Tonyi Hardingové (o čem se dozvíte z filmu), který doporučuji, ale "tvl to je pecka" faktor si z projekce neodnáším. Bůh zaplať že sme tenkrat v Olomouci s Ivanou nešli na Tonyu, ale Shape of water :D bůh ví, kam by nás to pak jednou zaválo.. Maucta a 4* na cestu ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Buď je ten film tak dobrej, a všichni jeho účastníci kreténi, že to svět neviděl (což je stěží uvěřitelná koncentrace blbů), nebo se tu trochu moc tlačí na pilu. Každopádně je to otrava. ()

Petule3 

všechny recenze uživatele

Skvělá ukázka klasických vypatlaných Američanů ze zapadákova, jako je Portland v Oregonu, kteří se pustí do něčeho takového, jako je vydírání a podobně. No pecka. Takoví dementi, to se jen tak nevidí. Jak mohli z překrásné Margotky udělat takovouhle tuctovku, to teda klobouček, plus její a Allison výkon, dokonalý. Pobavila jsem se a zároveň si posteskla, že vlastně chudák holka, s takovou prima maminkou a manželem debilem. Na hranici 5-ti hvězdiček. ()

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama