Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (447)

Vera2613 

všechny recenze uživatele

Wau tak toto bola pecka. Neuveriteľný príbeh, ktorý napísal sám život a skvelé herecké obsadenie. Občas som sa nahlas smiala a to najmä pri ehm tajnom agentovi. Tonya bola určite talent, ale osud jej veľmi nehral do karát v tom v akom prostredí sa narodila a musela vyrastať. Bolo mi jej celkom ľúto no je fakt, že príliš rozumu nemala. Nechať sa mlátiť skrz naskrz od svojho manžela tak dlho, fuch. Film ma tiež dosť prekvapil pretože som nečakala tak veľa humorných scén ale každopádne sa mi veľmi páčil a určite si ho ešte niekedy pozriem. 5* ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Teda čumim - příběh pojednává o pro mě absolutně neznámé sportovkyni, jejíž kariéru a osobní život doprovází jedna facka za druhou a to doslova. S hlavní rolí si navíc perfektně poradila skvělá Margot Robbie, jež tentokrát díky (ne)šikovným maskérům zaručeně nezvětšovala mužům poklopce a ženám pocit méněcennosti. Opravdu milé překvapení, které mohu jednoznačně doporučit - 80%. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Tento film by mali povinne púšťať každému nádejnénu rodičovi mladých športovcov (napísal som to presne tak ako som chcel, nie rodičom nádejných športovcov, ale presne tým despotickým hovadám, ktoré chcú pre svoje dieťa "to najlepšie" a hlavne sebe riešiť komplexy) ale predpokladám, že oni by tento film aj tak nepochopili... OK, moralizačnú vsuvku máme za sebou a poďme k filmu. Neviem, mne na vlastne smutnom rodinnom príbehu neprišlo nič vtipné (i keď film sa o to snažil) a ani krasokorčuľovanie mi nikdy ako šport nevoňalo. Pseudovtipná dráma o blbých toxických ľudoch, ktorých za všetko vinia iných, len nie seba - tak to ma neberie. Ale historický styling, či priamo makeup, sa celkom podarili, poriade všetkých doriadili. ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola taká šialenosť, až ma to zaskočilo. O nejakej Tony-i Hardingovej som nikdy nepočul/v 90. rokoch som sa maximálne učil chodiť a písať a krasokorčulovanie fakt ide úplne mimo mňa/, čiže som čakal nejakú klasickú drámu zo športového prostredia, ale ten šialený kolotoč udalostí hlavne v druhej polovici, to by snáď ani nikto nemohol vymyslieť, to fakt napíše iba samotný život.. Trochu mi to pripomenulo Pot a krv z 2013. Margot Robbie a hudba absolútne fenomenálne, hovorenie na kameru absolútne príšerné, zvyšok silný nadpriemer. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Ako jedna postava poznamená-tento príbeh je plný idiotov. Nevedela som ci mam Tonyu ľutovať,  alebo si za to všetko mohla vlastnou hlúposťou. Film má dobrý rozjazd, ale potom stráca tempo a nudí. Margot sa do role nehodí aj keď sa dosť snaží. ()

Binne 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo zábavné. Příběh odehrávající se ve sportovním prostředí v 90. letech. Hlavní hrdinka vyrůstá jako white trash a je na to patřičně hrdá, její původ jí ovšem nebrání v tom, aby prokázala nevídaný talent, který v sobě má. Přesně tak, jak byla vychovávána tak také žije, neočekává od svého okolí nic jiného a na základě toho si také vybírá své partnery. Respektive jednoho osudového, který ji změní život. Z hlediska kvality filmu, skvělá volba hlavních představitelů, Allison Janney byla neskutečná, po hudební stránce to nemělo chybu. Od snímku jsem dostala vlastně vše, co jsem chtěla nebo potřebovala vědět. V rámci tohoto tématu a vzhledem k žánru, při hlubším zamyšlení mi z toho nebylo příliš veselo. Ač jsem se v několika momentech opravdu zasmála, té ženě to možná velice nespravedlivě zničilo kariéru. Komedie je možná na místě, jelikož do dnešní doby nevíme, zda nebyla iniciátorem úroku ona sama. Co když to ale skutečně bylo tak, že pro krasobruslení na vrcholové úrovni neměla ten správný původ. To, že se jedná o nákladné a poněkud elitářské sportovní prostředí, o tom není sporu. Ale samotná mediální stránka zde hraje nepochybně zásadní roli. Už jen kvůli sponzoringu, bez kterého by se žádný profesionální sportovec neobešel. Fakt, že Tonya v očích porotců i sponzorů ponižovala tento sport na "svou úroveň" mohlo sehrát významnou roli ve veřejném mínění a následně v rozsudku. "Proč nemůžete hodnotit jen bruslení?! Proč musíte hodnotit i mě?!"  ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Zbytečně se předem obávaje strohé biografie Toničky jsme tu pro mě docela neočekávaně zabruslili mezi "white trash" komunitu, a tento výlet se povedl, místy je opravdu vtipný. Vysokou známku bych dal také za bourání čtvrté zdi směrem k divákům, které výborně oživuje vyprávění, a herci jedou jak o život. Postavy jsou všechny pochopitelně na pěst, ale z jejich blbosti, hrubosti, a vulgarity vykřesali tvůrci některé skutečně absurdní situace, takové dějové piruety skoro jak ve Fargu. Smích na rtech posléze poněkud mrzne, když si přečtete, že to takhle nějak opravdu bylo. No potěš koště. ()

Luciee113 

všechny recenze uživatele

No jako hustý, no. Když si představím, že se toto opravdu někomu stalo. Jakej dokáže být život těžkej... Herci byli tak úžasní , že jsem měla chvilkami chuť rozbít jim hubu. Jak kníračovi, tak i odporné matce. Rozhodně to stojí za shlédnutí. Margot je naprosto skvělá herečka, které věříte vše, co se na plátně zrovna odehrává. Je úžasná. ()

FosaCZ 

všechny recenze uživatele

Žádné sportovní drama, ale fraška o zpackaném americkém snu. A parádní! Margot Robbie si jako buranská Tonya tak trocho zopakovala roli ze Sebevražedného oddílu a Allison Janney předvedla naprosto špičkovou čůzu. Pro mě je Já, Tonya podstatně lepší film než přechvalovaná indie komedie Lady Bird. A to včetně ženských hereckých výkonů. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Bohužel vcelku nemastná neslaná story,kterou zachraňují jen herci.To byl můj největší kostlivec,že prostě příběh na dvě hodiny určitě není absolutně adekvátní.Sice Margotka je skvělá,další herci určitě nejsou pozadu,ale aby dostala Allison Janney Zlatý Glóbus za to,že jen někoho bije a vypadá odpudivě,to vážně nechápu.Jak už jsem psal,příběh je doopravdy vůbec né tak zajímavý jak říkají "nereálný" postavy.Tvůrci nevím proč se snaží snad diváka vzít za ručičky a za blbce a pojmout film odlišně tak,že hlavní protagonisté,kterých se film měl týkat,jsou doopravdy oni,kteří nám říkají svůj příběh.Jsem to popravdě z počátku nepoznal,pak jsem zjistil,že jsou to samotný herci.Naprosto komicky to pak vypadá v závěru,kdy jsou jen autentické tak tři záběry na osoby,kterých se to týkalo.Fakt prasárna.Co je další komický převrat,kdy útok na hlavní soupeřku Nancy Kerrigan,kterou tu vlastně nikdo nehrál,má druhou polovinu filmu celou pro sebe.Zvláštní je,že je to vlastně to nejlepší,kdy snímek zabere a postavy jsou konečně smysluplně na šachovnici jak mají být.Už to není ta roztěkaná střihačská sféra Tonya Harding,která prostě byla slavná,ale tvůrci jí jen nechají buď dvakrát zabruslit,poslat k matce a nechat u Jeffa zmlátit.Celý začátek je jak přes kopírák a po čase to prostě nudí.Škoda,ale tady se dalo určitě vytěžit mnohem více,ačkoliv je zrovna kraslobruslení né zrovna mojím sledovacím trojitým axelem. ()

_Jimmy_ 

všechny recenze uživatele

Výborne natočnený športový film zo životného príbehu Tonye. Sveklé športové zábery z klziska a prelinanie na rozhovory. Tonya to už od detstva nemala ľahké, matka jej dala fakt zabrať. Ten humbuk okolo incidentu tak to sa ani nečudujem. Tomu sa hovori dať dole súperku. Média to žožrali ako návnada. Amerika má rada také Awesome príbehy. Margot dala Tonyu ako superhiezda, osobne by som aj uveril, že ona je tá pravá. 5* ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Ja som veľmi spokojný. Ten humor spravil strašne veľa. Verím tomu, že keby to bol čisto seriózny film, tak by ma to až tak nechytilo. Divím sa, že z Tonye vyrástol fungujúci človek, napriek tomu aká hrozná osoba bola Tonyina matka a aký magor bol Tonyin frajer. Bolo mi z toho dosť smutno. Margot Robbie super, ostatní herci tiež. ()

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Jeden by ani neveril, že je to podľa skutočnej udalosti, opisujúce skutočné postavy. Pretože tento príbeh, plný hlúpych ľudí, padá na pomedzie filmu, kde Sam Rockwell hrá polodebila a paródie s Lesliem Nielsenom. Ale, bohužiaľ, išlo o skutočnosť. V kontexte nakoniec Tonya vyznieva ako skutočná obeť svojho okolia, svojou matkou počínajúc. Tvorcom sa nejako podarilo docieliť, aby Margot Robbie vyzerala ako priemerné dedinské dievča, nie ako bohyňa. A Margot hrá výborne, i keď nie na oskara. To platí aj o zvyšku hereckého osadenstva. Mierne ešte vyčnieva Allison Janney, ktorú som v roli Tonyinej matky vôbec nespoznal. Tvorcovia mali výhodu, že pracovali s ohromným ľudským materiálom. Správne toho využili a podarilo sa im túto bandu magorov do filmu krásne premietnúť. Krasokorčuliarské scény sú bravúrne zostrihané. Celkovo nadpriemerný počin u ktorého som sa slušne bavil. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Toňka bola teda riadna čúza a občas som mal pocit, že dokázala tak perfektne skákať, pretože prázdny lebečný priestor ju riadne nadľahčoval. Ale teraz k veci... Film to bol veľmi hutný, tragizábavný a hlavne zaujímavo poňatý. Spojenie hraného filmu s dokumentom nie je síce nič nové a predsa tu pôsobí sviežo a neopozerane. Viac ako športové zápolenie či adrenalín z pretekov, tu dokonale funguje neustále fuckovanie, domáce násilie a primitivizmus, ktorému bezkonkurenčne kraľuje matka roka. No a teraz vážne. Toňka si zaslúži absolutórium už len preto, že dokázala normálne chodiť na záchod, keď vyrastala v takom prostredí... Vynikajúco som sa bavil a užíval si každý okamih. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Za jedno tvurcum moc dekuju - ze nas nemordovali moc zaberama z krasobrusleni. Asi si jsou vedomi, ze to vetsine lidi moc nerika. Za to soukromemu zivotu a vzestupu na vrchol z pohledu chudeho zazemi se venuje vetsina filmu. Ale rozhodne to neni moc sportovni film. Dulezite je tam veskere pozadi, ktere neprosto nesikovne intrikuje v cele s hlavnym bodyguardem a tresnicka na dortu je vlastni matka krasobluslarky, ktera je v kazdem zaberu fakt na zabiti. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný životopisný film. Obecně životopisy rád nemám, nicméně tady se to bere od podlahy a místo nudných dramatických zákrut se tne do živého a tvůrci se nebojí občas protlačit i černější humor. A Margot je skvělá. ()

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama