Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (447)

Cannonball 

všechny recenze uživatele

Pre mna osobne velke prekvapenie. Rezisersky dobre a napinavo spracovanie pribehu, ktory je pre mna skor nezaujimavy. Herecky tiez nadpriemerny film a Margot to teraz naozaj dala. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Krasokorčuľovanie, skoky do vody, spoločenské tance sú vždy zahalené, prospechárstvom, rodinkárstvom, vo veľa prípadoch neobjektívnosťou a snobizmom. Podľa príbehu rozsúdiť Tonyu Hardingovú je tu dosť zložité. A však film skvelý. Výborné herecké výkony a Margot Robbie veľká paráda. Výborná réžia, dramaturgia, scenár, hudba a skvelá kamera. Celý film ma vynikajúci spád, skvelé strihy a všetko prepracované až do detailov. Určite skvelá podívaná. Som veľmi príjemne prekvapený drvivou väčšinou pozitívnej kritiky tohto projektu. ()

Domas88 

všechny recenze uživatele

Těžká kombinace na natočení, ale mistrné... Margot užasná a to já tyhle životopisné filmy moc nemusím, u tohodle jsem se bavil.. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Silný příběh vyprávěný dosti netradiční metodou - tak by se dal zhruba shrnout tento dvouhodinový filmový zážitek. Hereckým výkonům není co vytknout, Margot Robbie nezklamala, nicméně vypíchnul bych především Sebastiana Stana, kterého jsem doposud znal jen jako Winter Soldiera z MCU a kterému role padla naprosto dokonale. Technicky je vše zvládnuto na výbornou a opět mi vrtá hlavou, jak je možné, že "nezávislé" filmy s pár miliónovým rozpočtem mají CGI daleko přesvědčivější než stamilionové blockbustery (koukám hlavně na tebe, DC). Finální hodnocení tedy zní: pokud chcete netradiční film plný černého humoru a neuvěřitelných situací s uklidňujícími záběry krasobruslení, Já, Tonya je ideální kandidát. ()

LaNany 

všechny recenze uživatele

Divnej sport, divná holka, ale super film. Vtipný, uvěřitelně retro, skvělá (i když tentokrát trochu odpudivá) Margot Robbie. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Z niektorých filmov sa človek dozvie o naozaj bizarných skutočných príbehoch, ktoré potom dávajú snímku osobitý charakter a aj atmosféru. Príbeh Tonye Hardingovej je o to zaujímavejší, že sa tu naplno vykresľujú ťažké psychologické poruchy hlavných predstaviteľov vedúce k ozaj bizarnému správaniu. Margot Robbie vždy poteší a som aj dosť prekvapený, ako to dokázala utiahnuť. Jeden z tých lepších športových filmov. 75 % ()

Dejf4 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočené drama a zvolený koncept k tématu výborně sedí. Film má dobré tempo, absolutně dokonalé herecké výkony (Margot zde předvádí zlatý olympijský výkon), ale nedokázal jsem zcela propadnout. Vytknout snímku něco je též těžké. Zkrátka je tu film, který svojí kvalitu má, vytknout není co, ale za týden si na to již nevzpomenu. 7/10 ()

peeteno78 

všechny recenze uživatele

Allison Janney byla brilantní. Těšil jsem se na každou její scénu. A Margot byla taky skvělá. Prostě perfektní hořká komedie, na kterou jsem se zprvu díval jen kvůli hlavním hrdinkám, ale nakonec z toho vyšel celý film jako velice nadprůměrný a dobrý. ()

natalie15 

všechny recenze uživatele

Trochu viac vážnosti pri takých témach ako je napríklad násilie na deťoch a ženách, ktoré sa tam riešia, by filmu prospelo. 65%. ()

Bajo. 

všechny recenze uživatele

Based on irony free, wildly contradictory, totally true interviews. Dvě hodiny čisté reklamy na americké buranství a křupanství. Víc redneck film jsem zatím neviděl a víc lopťácky to už prostě udělat nejde. Nádherně to funguje krásně vykreslená atmosféra rodinného zázemí vás absolutně ponoří do děje. A Tonye celou dobu fandíte. Dál bych určitě pochválil režii a scénář jednak za skvělé promluvy hlavních hercu přímo do kamery v průběhu děje samotného, nebo za skvělé rednekovské nádávkové dialogy, (například líčení domácího násilí, nebo rednekovskej mamánek Shawn). Margot Robbie je opravdu jedinečná a každou scénu zvládla s naprostým přehledem na jedničku, od bruslení až po střelbu s brokovnice. ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Prostě né, nedám tam ty čtyři ... Nemůžu, nejde to ... Neodpustil bych si to další nadcházející etapu života.... ale dávám krásných 60-65% ... Film založený na absolutně "neznámých" skutečných událostí. Lituji to dítě až k dospělosti co vše prožila a jak byla z toho všeho zdegenerovaná ... V obsazení alá Margotka to bylo fajn. Celkově herecké výkony byli na skvělé úrovni. Ať se jednalo o "kamenou" matku, nebo agresivního partnera.... Pokud vás odrazuje v obsahu slovo: krasobruslení. Nemusí. Protože to tu vše táhnou "vedlejší" příběhy. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od tohoto snímku neočekával. A vlastně toho ani moc nedostal. Ačkoli první půlka filmu parádně odsýpala, měla skvělou atmosféru osmdesátých let, svižnost, napětí, tak v druhé polovině se to změnilo v patlání se bahnem okolo incidentu s Nancy Kerriganovou. Bylo to až nekonečně ubíjející, nepoživatelné a divácky nešťastně zpracované. Určitě to šlo zkrátit na polovinu, divákovi by to stačilo a pochopil by i tak. Ale jinak jsem byl docela potěšen. 3- ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

Já, Tonya paradoxně nejvíc těží z faktu, že se nejedná o další nudný životopisný film povinně vyzobávajíc důležité okamžiky. O nějakých hlubších rozborech myšlenkových pochodů Tonyi se také mluvit nedá, kromě toho, že nám je dost jasně a pravidelně předkládáno, že se jedná o jednoduchou osobu. Vlastně ani nevím, proč je v žánrech drama, když je tohle černá komedie jako vyšitá. Stylizace tomu tím pádem dost sedí a film se neklíží pod nánosem nudné červené knihovny na téma, kterak týraná dívka vlivem druhých přišla o slibnou kariéru. Jo, a relativně dlouhou stopáž filmu jsem zaregistrovala až při závěrečných titulkách. ()

wick 

všechny recenze uživatele

Zdařilé drama..z prostředí krasobruslení, které nemám rád, ale to není rozhodující, protože příběh je dobře zfilmován, i když to není žádný zázrak.. ()

ProfiDivak 

všechny recenze uživatele

A Zlatý glóbus samozrejme dostane sladká princezná s mierne absurdnými billboardmi, ktorá síce tiež robí pekné kúsky, ale hlavne: vie sa šikovne strčiť do zadku porote a divákovi. ()

belinko 

všechny recenze uživatele

Konečne životný príbeh podaný divákovi tak, ako sa stal. Neprikrášlený, s nezamlčanými detajlami, podaný tak, ako si ho pamätajú ľudia, doba, spoločnosť. Neskutočne svetová Margot Robbie a fenomenálny Winter Soldier v tomto neuveriteľnom príbehu o jednom živote, jednom sne. Pre mňa favorit na oscara v hlavnej ženskej role pre Margot. ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre vystihnutý životný príbeh krasokorčuliarky v podaní skvelej Margot Robbie plus brutálny čierny humor až na zaplakanie. ()

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama