Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (447)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

až se špatně věří,že tohle je ze života a ne z pera bratrů Coenů.Příběh plný kreténů (tohle tam koneckonců padne) je černější než jakákoliv černá komedie,ale vlastně na něm není absolutně nic k smíchu.Tonyi,jakkoliv to nebyla zrovna miss sympatie,mi nakonec bylo spíš líto.Margot je výborná po celou dobu i přesto,že oproti pravé Tonye je místy stilizovaná trochu jako Joker z libovolného Batmana...80% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa veľmi tešil (možno aj najviac z celého roku). O tom incidente, ktorý sa odohral v roku 1994 snáď počul každý - však nie náhodou ide o jeden z najväčších škandálov v histórií krasokorčuľovania. Ale o živote Tonye som veru doteraz až tak veľa nevedel, takže to bolo pre mňa nesmierne zaujímavé, sledovať jej turbulentný život a rodinné zázemie. Tonya bola svojho času naozaj jedna z najlepších na svete, a napokon sa z nej stala takáto persona non grata. A pritom bohvie ako to skutočne všetko napokon bolo. V podstate mi jej bolo ľúto... Čo sa týka filmového spracovania tohto pozoruhodného životného príbehu Tonye Harding, tak mám z toho viacmenej pozitívne dojmy - pozeralo sa na to veľmi dobre. Myslím však, že by tomu občas viac pasovala vážnejšia atmosféra, pretože ten ironicko-sarkastický ráz bol v niektorých momentoch fakt až cez čiaru. Ale inak spokojnosť, rozhodne nesklamalo. Váhal som medzi 4 a 5 hviezdičkami, ale vďaka vynikajúcej Margot Robbie sa predsa len prikláňam k piatim :) ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Nějak mě to nechytlo. Možná to je tím, že reálný příběh jsem z médii sledoval, takže jsem tak trochu věděl, jak to celé dopadne a nemělo mě co překvapit. Dlouhá stopáž, hodně tlačené na komedii, prapodivný styl vyprávění. Mrzelo mě, že jsme se nezaměřili spíš víc na krasobruslení, ale na její osobní život plný domácího násilý a divných rozhodnutí. I tak to občas pobavilo, potěšilo a Margot Robbie to zahrála bravůrně. ()

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

Životopisný príbeh :) Tak týmto sa pochváli len blbec, že ma matku prefajčenú nablblú chrapúňku, ale čomu sa diviť, keď sa hovorí aká matka, taká Katka. Prebiehala dvanásta minúta filmu "No, zoznámili sme sa na klzisku, kde som trénovala. Bolo mi pätnásť." Možno ak by od desiatich žrala hormonálnu antikoncepciu v kombinácií so steroidmi a rastovým hormónom. Vtedy mi došlo, že každá minúta, ktorú obetujem na pozretie tohto filmu je stratený čas. To, že to ma takéto vysoké hodnotenie je len obraz samotných ľudí, že takéto vulgárne chovanie im nie je cudzie a páči sa im. Ah áno je to také americké! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Craig Gillespie konecne natocil svoj najlepsoi film - po sivom sedivom priemere ako Pan Telocvikar a po hrozach typu Noc Hruzy, Lars a jeho vazna znamost. Po dlhom case konecne dobry film -i ked to nie je cirociry sport, ze jo. Kazdopadne trva kym sa nieco rozbehne, no dialogy perfektne, kulisy tiez ... radost mam z takychto filmov : 77 % ()

William_ 

všechny recenze uživatele

8/10. Je mi až hanebně, že jsem na tento skvost narazil až v roce 2023. Skvělé herecké výkony a především skvělý casting. Margot Robbie, Sebastian Stan nebo P. W. Hauser byli skvělou volbou pro tento film a všichni tři jsou neskutečně talentovaní herci, kteří táhnou tento film a o kterých ještě hodně uslyšíme. No a příběh který napsal sám život - k tomu snad nejde co dodat. Škoda jen toho konce, který mi přišel takový sušší. PS: Sebastian Stan dostal další kontroverzní roli manžela, co rád bije svojí ženu, viz. jeho role zde a Tommyho Leeho v seriálu Pam a Tommy. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se na film těšila, i když jsem o Tonye v životě neslyšela, tak jsem byla hodně zvědavá, jak to filmaři pojmou. No...pojali to celkem zajímavým způsobem. Formou dokumentu, s tím bych neměla žádný problém, ale vůbec se mi nelíbilo, že i v normálních filmových scénách postavy hovořili do kamery, přišlo mi to nepřirozené. Nejlepší výkon předvedla Allison Janney, hlavně v první polovině filmu a opravdu jí přeji co nejvíce cen. Margot Robbie byla skvělá a i mě překvapilo s jakou lehkostí roli Tonyi zahrála. Nicméně se mi moc nelíbila struktura filmu, první polovina byla super, ta druhá, která měla být nejzajímavější a nejzáživnější mě prostě nebavila. Strašlivě jsem se nudila a místy to bylo i chaotické. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Poutavý příběh talentované vidlačky, která je v zde tak trochu i antihrdinkou a která měla velkou smůlu na lidi, v jejichž společnosti se pohybovala. Svižná režie a scénář, který ukazuje jen to podstatné, a přesto není příliš zkratkovitý, zajistí divákovu pozornost, ať už Tonya brucelee, anebo se dostane k proslovu její bodyguard. Ze všech velmi dobře napsaných postav mi zde neseděl jen Bobby Cannavale jakožto novinář, který zde byl jen kvůli píchání gum. ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek plný vulgarit, často až nevymyslitelných situací, prostě sport v 90. letech. Když někdo vyčnívá nad ostatní, ale bohužel nemá peníze, zázemí a není takzvaně z učesané, bohaté rodiny, tak má hold velké problémy se prosadit, protože, co si budeme povídat, peníze a postavení ve společnosti dokáže udělat hodně. U filmu jsem se bavil a mnohdy nevěřil, že něco takového bylo možné. Hezké 4*! ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Celkem neskutečně zahranej part Margotkou, a celkem neuvěřitelná snůška naprosto debilních postav, který se bohužel v životě Hardingový pohybovali. I když sem k tomuhle filmy došel po místních recenzích a po Cruelle, spokojenost hodně velká. 80%. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Člověk by nevěřil, kolik se po světě pohybuje vyplatlaných hovad (ano, v Americe víc než jinde) a jaké mohou občas způsobit průsery. Ne že by byl Tonyi příběh nějak komický, ale scénář z něj bez problému vymáčkl víc vtipů, než se nachází v pěti běžných komediích dohromady. 85% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Když už máme tu Olympiádu, neumím si představit lepší film na zhlédnutí, než právě I, Tonya. Ač jsem byla touto historickou událostí a nechvalným incidentem nepolíbená, Craig Gillespie mi to hezky osvětlil a zase mé vědomosti posunul o něco dál. Margot Robbie byla úžasná, postava Allison Janney naprosto vtipná a bezchybná a celkově jsem si tenhle životopisný kousek moc užila. Celý život Tonyi Hardingové byl jedna velká šílenost, plná absurdních lidí, kteří se jí postarali o spoustu nepříjemných životních situací, takže její příběh prosil o zfilmování. Na pět hvězd to není, protože mě to nezasáhlo tak hluboko, jak mohlo. Doporučuji ale všemi deseti. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Veril som redneckom všetko, a zároveň nič :) Opäť raz sám život najkreatívnejší scenarista :) Forma rozprávania príbehu sadla úplne. Film trošku prehypovaný, napriek tomu som sa bavil. A kľudne by som si dal pokračovanie, keďže Tonya baví.. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Příběh americké krasobruslařky Tonya Harding a především okolnosti před olympiádou v Lillehameru v roce 1994 jsou často známé i lidem, kterým je krasobruslení naprosto ukradené. Nestává se často, že by se sportovkyně nebo její tým rozhodl zmrzačit svojí soupeřku. Natož pak v tak křehkém sportovním odvětví jako je krasobruslení. Margot Robbie v hlavní roli je naprosto super a to samé se dá říci i o Allison Janney ve vedlejší roli. Obě si své nominace na Oscara zaslouží. Povedla se i současně zajímavá redneck stylizace a samozřejmě síla a zajímavost samotných událostí, které inspirovaly tento film. Za mě palec nahoru. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Povedene a velmi zabavne podane zivotopisne drama o krasobruslarce, ktera se predevsim proslavila neprimym utokem na svou nejvetsi souperku. Film datuje jeji zivot od prvnich krucku na bruslich a ve vzpominkach hlavnich akteru objasnuje jeji zivotni milniky. Myslim, ze je na co se divat a k dokonalosti celeho filmu chybi snad jen fakt, ze je natolik absurdni, aby to byla pravda:-). Vypada to, ze Tonya byla obklopena tolika sveraznymi a hloupymi lidmi, ze to ani jinak dopadnout nemohlo.-). Vyprava skromnejsi, ale vydarena. Vyborny dobovy soundtrack a skvely strih. Dobre herecke vykony. Videno v ostravskem Cinestaru v den premiery za ucasti pouhych 11 divaku. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

V prvních pár minutách to vypadá, že se budeme dívat na příběh natolik bizarní, že se budeme dobře bavit. A to i přestože se Tonyi dějí hodně smutné věci, které by udělali příšeru z většiny lidí. Chladná a despotická matka, destruktivní vztah s násilnickým manželem, vyhrožování, ublížení na zdraví, podvody, vězení... . A když se pak na konci dozvíte, jak její kariéra skončila, dojde vám, že bez ohledu na to, jestli o TOM věděla nebo ne, byla Tonya obětí. Za celý film slyšíte snad 50x FUCK a ono jo, ta ženská měla posraný život už v okamžiku, kdy opustila dělohu své matky. Její příběh za zfilmování stojí, ale ne tímto stylem. Resp. po technické stránce to je skvěle udělaný film(výjma stopáže) a Robbie je tady opravdu dobrá, ale je to jen slepenec událostí, které přestože jsou dramatické, nemají větší ambice než pobavit. Chápu, že tvůrci nechtěli udělat další z filmů o malé sportovní tragédii, ale tohle je cynické a ne zase tak moc vtipné. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Zvláštne filmy a niečím originálnym mám rád Ja, Tonya je tým filmom. Absolútne neuveriteľný životný príbeh americkej krasokorčuliarky. Scenárista to skvelo napísal a režisér natočil výbornú čiernu komédiu. 8/10 ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Vidláckej příběh ze sportovního prostředí. Tonya Hardingová je jedno z těch nechvalně proslulých sportovních jmen, takže bylo docela zajímavé podívat se na její příběh. Jistě není to dokument, takže kdo ví, jak to přesně bylo, ale i tak rozebírá zajímavou událost. Retro se povedlo, jen Margot Robbie nevypadá na 15. Za sportovní téma, co mě zajímalo lehce nadprůměr. ()

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama