Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (447)

Raccoon.city

všechny recenze uživatele

Toto si pamätám na živo keď sa Tonyi Harding roztrhla šnúrka na korčuli a prerušila svoju jazdu a rozhodcovia jéj po pol hodine umožnili jazdu zopakovať.Vtedy sme to sledovali zo zatajeným dychom.Film ma nesklamal len ma mrzia komedialne prvky.Realita bola skutočná športová dráma z komédiou to nemalo nič spoločné. ()

h0n24 odpad!

všechny recenze uživatele

Zapomenutelné. Nedoporučuji. Pozoruhodné téma a ještě více osobnost Tonya Harding. Mission impossible vytvořit 120 minutový zábavní film, neřkuli o úroveň náročnější snaha vytvořit "oběť nešťastných okolností" ze jména, které se stalo kulturní referencí, synonymem zákeřnosti. Margot Robbie se snaží, leč je znát, že se více věnovala tréninku krasobruslení než prokreslení postavy. Oproti tomu Allison Janney, která ve filmu hraje ublíženou a vulgární matku hlavní postavy, si zde střihla jednu ze svých životních rolí. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Taky by mě asi ani ve snu nenapadlo,že budu zítrat s otevřenou držkou na film o krasobruslení, ale stalo se a já jsem nadšen. Životní etuda Tonyi Hardingové, převyprávěná více než krutopřísně, kde asi důležitější role, než je sama bruslařka, hrají ti póvlové, co se kolem její osoby vyskytovali, no hnus velebnosti. Chvílemi mi bylo zle z toho hovnařského prostředí a podmínek, ve kterých se Tonya vyvíjela, kde tyto chvíle občas vystřídaly záchvaty nekontrolovatelného tuberkulózního kašle, doplněné nekontrolovaným záchvatem smíchu. Každou chvíli při sledování mě napadalo, zda skutečná Hardingová tenhle film už viděla, protože si absolutně nejsem jistý, zda to dokáže ocenit, nebo podá na tvůrce filmu žalobu za až přílišnou autenticitu a vytvoření z větší části hnusného profilu sebe samé, jejího úchylného manželka a především její povedené maminky - Oscar pro Allison Janney je oprávněný na 100000 %, nicméně skutečná osoba by zasloužila rozkopat hubu....................moje hodnocení = 8 z 10. ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Margot Robbie je hereckej chameleon. Ať už se objeví v jakýkoliv roli, můžete si bejt jistý, že ní budete zírat s otevřenou pusou (a teď nemluvim jen o tom, jak vypadá). Bez ní by šlo tady o lehce nadprůměrnej film stojící na bizarním příběhu 90. let, kde se parta buranů z buranova pokusila ovlivnit historii krasobruslení. S ní je to jeden ohromující "trojitej axel" filmovýho plátna, kterej se vám zaryje pod kůži a na kterej jen tak nezapomenete. Shawn Eckhardt: "People don't take me seriously, Jeff. But I am in control of the situations." ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl lepší, ale i horší životopisné filmy. I, Tonya je jednoduše průměrný film o (a to je čistě subjektivní dojem) ne až tak moc zajímavé vidlačce, která shodou okolností měla talent na bruslení. Margot Robbie jako obvykle exceluje a skvěle jí sekunduje chladná Allison Janney, ale jinak není moc co chválit. Kvalitně zpracovaný dokument by byl možná lepší volbou než tenhle režijně nepříliš dobře zvládnutý mišmaš. (HD, orig.) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

TOTÁLNÍ BOMBA!!! Já v případě této podívané ani nevím, co zmínit dřív, protože mě tu bavilo všechno tak moc, že nechci nic opomenout a zároveň chci zmínit všechno na prvním místě, protože by si to všechno na tom prvním místě zmínit zasloužilo. Každopádně začnu u postav, respektive hereckých výkonů. Ultimátní postavy, ultimátní casting. V první řadě věřím, že tohle je inspirováno skutečnými událostmi a skutečnými lidmi, protože s veškerou úctou ke všem scénáristům, tohle by žádný z nich snad ani nevymyslel. Tolik originálních, imponujících, zajímavých a přesvědčivých lidiček totiž dokáže nabídnout skutečně jen sám život a zde byl vážně štědrý. A je jedno, jestli se jedná o samotnou Tonyu, či jejího povedeného manžílka, jeho tupé kamarádíčky, či toho reportéra, nicméně přeci jen ještě o pořádný kus všechny tyto geniální figurky převyšuje postava Tonyiny matky, to je nezapomenutelně masakrální postava, kterou jen tak z hlavy nevymažu, dokonalost sama. A to vše samozřejmě i právě díky hereckým výkonům všech zúčastněných, k tom mohu jen dodat bravo, bravo, bravo. Pak tu máme zpracování příběhu, které nelze označit jinak než za strhující. Strašně moc mě to bavilo, ty komentované vsuvky ústředních postav, spád příběhu, dramatizace, emoce, černočerný humor, to vše tu fungovalo neskutečným způsobem, který jsem jen hltal a na maximum si to užíval. Vyzdvihnout pak musím ale určitě ještě i atmosféru a styl, dále mě doslova nadchly veškeré dialogy, které mají koule a šmrnc, zkrátka já tuto podívanou považuji za absolutní vrchol filmové zábavy, a i když by si divák měl uvědomit, že to vlastně celé není ani trochu sranda, jsem přesvědčen, že zábavnější pecku lze jen těžko najít. Prostě geniální filmový zážitek!!! ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Necekejte zadny americky sen, ani pohledne kreace na lede ovencene romantickym pribehem. Tohle je vcelku drsny pribeh o ladnem a krasnem sportu a proste divce, ktera do nej chtela vstoupit se vsim co ma, ackoli okolnosti a vyvoj udalosti ji moc nepreji a zivot je o to tvrdsi, oc krasobrusleni pro ni lehci. P.S.:Skvele autenticke zabery na konci filmu. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Komédia podľa skutočnej udalosti. Margot som toho Oscara naozaj prial, avšak ešte viac nejaký spin off jej podarenému bodyguardovi, ktorého keby neukázali v skutočnosti, neveril by som, že skutočne existoval. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Nejlépe film vystihuje poznámka často se objevující v komentářích, že jde o americký sen na ruby, pod se taky můžu podepsat. Přesto, že mi vůbec nesedla forma (jakýsi "polodokument" s prokládanými rozhovory) a film byl plný hnusných postav a stupidních charakterů, kdy jeden je blbější jak druhý, hodnotím jej pozitivně. Margot Robbie není jen pěkná, ale také umí hrát a Allison Janney v podobně matky je úžasně nechutná. Celý film je pak krásným obrázkem naprosto dysfunkční americké rodiny a jejího okolí, kdy od začátku víte, že to tentokrát nebude dle klasických šablon s růžovým happy endem, což je ovšem příjemné oživení. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Vycházím z toho, že Já, Tonya poměrně věrně odráží realitu- za tím účelem jsem si před hodnocením ještě přečetl několik článků. Šel jsem do toho s tím, že se Tonya uchýlila k jednomu z největších podrazů v dějinách sportu a na konci je poznání, že byla celý život obětí. Nejprve matčiny bezcitné výchovy, později manželovy agrese a stupidity. Dvacet let dřela a o všechno ji připravila skupina nýmandů, jimiž se v podstatě nechtíc obklopila. Trest, který jí tehdy udělili, byl naprosto nesmyslný a v duchu ho řadím do škatulky (spíš dnes už pořádně velké škatule) bigbig failů made by USA. Dobrý film s pro mne překvapivým vyzněním- vnímám ho jako jistou formu omluvy hlavní hrdince. ()

Dodmund 

všechny recenze uživatele

Dobrý hudební výběr. Kdyby to nebylo pravdivé, tak je to báječná vidlácká groteska, především střední část. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Hlavně první půlka fakt šlape, bizarní postavičky, zhlehčování nelehkých témat..působí to trošku jako variace na Coenovic Lebowskeho. Po útoku se zvážní, tempo opadá, ale nakonec pořád velká spokojenost. Margot skvělá, ikdyž ty nejtěžší skoky samozřejmě nebyly její. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Příběh Tonyi mi nic neříká a tak jsem tušil o čem bude film jen z traileru. Trošku mě překvapilo, že celý film je retrospektivní vyprávění a díváme se na jednotlivé okamžiky života Tonyi i z různých pohledů, podle toho kdo zrovna vypráví. Bohužel mi přišlo, že je tak děj filmu velmi pomalý a nijak mě to nezaujalo. Přesně před tímto filmem jsem koukal na Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, kde je hlavní postava taky silná žena, která jde do všeho tvrdě a ničeho se nebojí a tak mě už to asi nechalo chladným. Margot hraje výborně, ale postrádám ve filmu nějaký ucelenější děj a tak u mě film moc neuspěl. PS: po filmu jsem koukal na novu epizodu Modern Family a zrovna se tam zmiňovali o Tonye Harding, tak jsem to aspoň pochopil o čem ten vtip byl. Aspoň k čemu tedy ten film prospěl. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

A takhle upadá jen krásný americký sen mladé dívky. Hrozná matka, která přinesla drsně ale přínosné dětství. Potom je tu manžel, který je asi největší prevít a jeho super tlustej kámoš, kterej je blbej jako noha od stolu. Destruktivní příběh krasobruslařky, který je trochu nevšední. Film je zajímavě natočený, je to zároveň film a zároveň zpověď. Super soundtrack a hlavně drsný černý humor, který je opravdu výživný a pobaví. Margot Robbie je tu úžasná a tady by ta soška za nej herečku být klidně mohla. 80% ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajimavy pribeh o sebedestrukcnich vztazich, u ktereho ani nevadi, ze se odehrava s krasobruslenim na pozadi. Jen toho prolamovani ctvrte steny je uz trochu moc. Kdyz to dela kazda postava v jakykoli moment, pusobi to na me uz trosku jako kockopes, misto true story adaptace. ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Výborne napísaná a ešte lepšie zahraná dráma, ktorá neberie servítku pred ústa a nebojí sa uťahovať nielen na vlastný účet, ale aj zo všetkého, čo je pre Ameriku sväté. Jednu z najväčších káuz športovej histórie má na svedomí enfant terrible krasokorčuľovania Tonya Harding a tú Margot Robbie predniesla s ľahkousťou riekanky Kolo, kolo mlynské na Hviezdoslavovom Kubíne. Zvyšok ansámblu jej vo voľnom programe zdatne bruslí do rytmu za asistencie čertovsky skvelého scenára a nadupaného soundtracku. Konieckoncov, by za umeleckú stránku vyfasovala najvyššiu známku aj od Ondreja Nepelu, k čomu nemalou mierou dopomohli borkyne v maskérni a šatni. ()

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama