Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (447)

Happens 

všechny recenze uživatele

Tahle rockerka si rozhodně probruslila cestu do srdce diváka. Upoutala. Uchvátila. Je to vichřice. Je to totální nářez. Žít takto od dětství na drsňáka musí být mozek vymývající hnus a tělo do ostří nabroušený hnus. Nicméně film některé momenty zcela zbytečně prodlužoval. Kratší stopáž, klidně o půl hodiny, by filmu dodala větší šmrnc. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, černohumorný a velmi lidský biopic. Tonya Hardingová je "white trash", mluví sprostě, nechá se mlátit manželem a při tom všem se zoufale snaží uspět v tom jediném, v čem je dobrá. Není to žádná extra sympatická filmová hrdinka, ale jak ostatně dokazuje i konec, je to velká bojovnice. Margot Robbie je skvělá a díky tomu, že trochu ubrala na vzhledu, vynikne její nasazení a schopnost prožívat emoce. Jednoznačně můžu film doporučit nejenom sportovním fanouškům, ale i těm, kdo ocení dramata všedního dne. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„CELEJ MŮJ ŽIVOT MI ŘÍKALI, ŽE ZA NIC NESTOJÍM…“ /// Z Olympijskejch her rovnou na stránky bulvárních deníků…Tonya Harding a příběh jejího života – a vono teda je vo čem vyprávět! A ten zvolenej způsob je parádní! Tonya totiž nebyla žádná princeznička (tak nějak jsem to vo krasobruslařkách předpokládal…). Dokumentárně hranej hranej životopis o tom, co bylo před a po tom co „gilloolylovali“ Nancy Kerrigan. Fakt jsem byl překvapenej, jak je to působivý… ovšem takovejhle příběh nevymyslíš. To se kurva muselo fakt stát, protože tolik kreténů v jednom příběhu… prostě Fargo podle skutečnosti! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) (Ne)rozumím: Jedu pozadu, pak dopředu po levý noze a pak se nějak vymrštím a udělám tři a půl otoček… 2.) Zjistím, proč si blbý holky nemaj brát idioty. 3.) Thx za titule „JustMeeKatie“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * (ale černej!) AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Působivé koláže reálu a zpracování založené na prolínání retrospektiv, aktuálních dobových záběrů aa vynikajícím výkonu titulní představitelky. Při takové matce a prostředí, do kterého se narodila, vlastně ještě tato americká krasobruslařka dopadla docela dobře. Smíšené pocity mám spíše z prostředí a doby, v níž tato Američanka žije. A s tím je spojena řada dalších otazníků. Otazníků hodně otevřených. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, co se kolem Hardingové dělo, mohlo se jednat o hodně depresivní a nepříjemné drama. Tvůrci to naštěstí pojali jinak a vznikl z toho snad nejvtipnější film roku, který sice tempo neudrží až do konce, (kde se zcela logicky začnou odehrávat ty nejdramatičtější situace a úpadky všech zúčastněných) ale po většinu času výborně baví a překvapuje spoustou výborných nápadů, hlavně co se týká využití dobových, hudebních pecek. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Film je postaven na rozhovorech s žijícími aktéry celé aféry, tvůrci i zdánlivě autentické záběry Tonyi, její matky či Jeffa natočili s herci. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2017 na Torontském mezinárodním filmovém festivalu. (Varan)

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama