Reklama

Reklama

Jane

  • Česko Jane Goodallová – životní příběh (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

S použitím dosud nepublikovaných záznamů vypráví tento film příběh Jane Goodall, jejích prvních objevů a výzkumu v Tanzanii. Soustředíme se na její práci v terénu, vztah s jejím kameramanem a manželem Hugem van Lawickem a příběhy šimpanzů, kteří byli předmětem její výzkumné práce. (National Geographic)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (19)

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

(Zhliadnuté s príšerným českým dabingom, ospravedlňujem sa) Príbeh Jane je krásny a nepochybne inšpiratívny, samotný dokument trošku nudí svojou konzervatívnou formou, ako i lacnými stock footage, čo sa dá pochopiť, keďže ide o film na zákazku pre National Geographic. Niekde medzi 3 a 4*, k vyššiemu hodnoteniu ma trochu nakláňa môj srdcový Philip Glass. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Velice působivý autobiografický film o Jane Goodall, která zasvětila celý život podrobnému studiu šimpanzích rodin, jejich povah a zvyků. Překrásné originální záběry z Tanzánie nejenom ze života šimpanzů jsou většinou snímány skvělým kameramanem a jejím bývalým manželem a opravdu stojí za to. Jane Goodall studiu šimpanzů obětovala skoro celý život, možná i šťastnou rodinu, ale přes náročný výzkum šimpanzího rodu vychovala úspěšně i svého syna a pro svůj dlouholetý výzkum i zdatné mladé nástupce, kteří postupně její výzkumnou štafetu úspěšně přebírají. Fascinující příběh jedné nezapomenutelné osobnosti fascinované šimpanzi - "předchůdci" člověka. ()

Reklama

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Úžasné záběry z říše zvířat stojí za vidění. Klobouk dolů před Jane Goodall, držel jsem ji palce, ať se s naší nejbližší zvířecí rasou zkamarádí a to se opravdu stalo. Snímky, které se k nám dostaly byly neskutečné a určitě si vybrali mnoha obětí - manžel, syn, kariéra atd. O to více silnější příběh mezi Jane a opicemi musí být. Spousta poznatků se dá spojit s lidskými bytostmi a jsem zvědav, jak bude věda a zkoumání těchto zvířat pokračovat dále. Dokumentu dávám 90%, zasloužených pět hvězd. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Opravdu stačí jen chtít? Jane Goodall patří rozhodně mezi inspirativní lidi. Ženy. Už po pár minutách jsem začala přemýšlet o tom, že někdo zanechává svým životem na zemi výraznou stopu a zda mít "jen" rodinu a práci co nemění svět, není vlastně.. nevím, nemůžu najít to slovo. Jane mě jako člověk dostala, jsem ráda, že jsme se mohli seznámit jak s ní a jejími nejbližšími, tak s "jejími" šimpanzi. Dokument jako takový byl podle mě bohužel sražen svou formou. I tak velmi zajímavé téma mělo tendenci chvílemi nudit. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Přítomnost hudebního doprovodu Philipa Glasse mi dávala naději, že uvidím nějaký mimořádně jímavý dokument. Zážitek z filmu mám ale docela rozporuplný. Když nad tím zpětně přemýšlím, mám pocit, že hlavní problém vidím ve struktuře a skladbě celého filmu. Dokument se od samého začátku drží určité skladebné šablony, kterou vlastně dodržuje až do konce. Jde navíc jen o střídání částí s promluvami hlavní hrdinky, které vždy po chvilce překlene střihové a hudební intermezzo. Nevyhnutelně tak takový vzorec vytváří silně monotónní linku a výsledkem je pro mě film, který ohromně zajímavý příběh zpracoval dost nudným a ubíjejícím způsobem. 5/10 ()

Galerie (15)

Související novinky

AFO bude bořit mýty

AFO bude bořit mýty

06.04.2019

Blíží se 54. ročník mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc (AFO). Čeká vás 6 dní plných vědy, poznání, filmů a mnohem víc! Od 23. do 28. dubna si nenechte ujít tuto… (více)

Reklama

Reklama