Reklama

Reklama

Ghosts of War

Trailer 1

Recenze (24)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Eric Bress se šestnáct let po natočení své prvotiny Osudový dotek vrátil za kameru a úplně mě teda nepřesvědčil. Parta vojáků je v roce 1944 v nacisty okupované Francii strašena duchy, bohužel to strašení na mě moc nefungovalo a vzhled duchů také příliš nezaujal. V závěrečné třetině dojde k poměrně překvapivému zvratu, který to posune úplně jinam a který asi zároveň rozhodne, jestli se vám film nakonec bude nebo nebude líbit. Pro mě je to tak trochu variace jednoho mého oblíbeného filmu, ale i přesto jsem díky němu uvažoval o třetí hvězdě. Úplný provar Ghosts of War tedy ve výsledku nejsou, ale na skládání oslavných písní to také nevidím. 5/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Druhá světová válka, okupovaná Francie, skupina amerických vojáků a zámek, kde se provozovala černá magie. Jako námět to zní hezky, provedení už tak dobré není. Když už černá magie, očekával bych Satana, nebo minimálně démona či démony, ale ne duchy. S duchy je prostě problém, jelikož za poslední roky vypadají pořád stejně a strach nenaženou. Tedy na krev dojde, utrhané ruce, nohy, umlácení, krev z tepny, střeva ven, ale nějak to úplně nezabírá. Pár scén se mi i líbilo - úvodní přepadení džípu s nácky, topení ve vaně, obrana zámku, ale úplně nejvíce pár krátkých záběrů na noční zámek - měly atmosféru, jenže jich moc nebylo. Závěr mne samozřejmě překvapil, ale asi bych volil pro vojáky jiný program. Vizuál ošuntělý s lacinými pixely do očí bijícími, hudba ucházející. Strašidelné za mě ne, ale do odpadu bych to neposílal. Klidně bych i o kus zkrátil.... Kdo přebere kolíbku? ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Duchů plné, ovšem duchaplného režimu se to drží spíše sporadicky. Znalý divák závětří, že autor kultovního Osudového doteku se po šestnáctileté odmlce vrátil k režii, tudíž bude snímek nadupán originalitou a promyšlenými postupy. Tak až takového superlativu Eric Bress nedosáhl. Ovšem vojenská jednotka v počtu pěti mužů a kulisa duchy obývaného hrádku za druhé světové války je funkční koncept. Opět si tvůrce zvolil žánrový mix, takže k vidění je vlastně vojenský film koexistující s hororem a scifi, což v podstatě nepředstavuje novátorskou kombinaci. Rozpočet je adekvátní, takže duchové vypadají k světu, hrádek má strašidelnou atmosféru, akční a trikové sekvence mají solidní úroveň, dá se odpustit i mírně odbytá realizace, mrtvola fašisty z úvodní sekvence neuhlídaně mrká. K dispozici je solidní obsazení na čele s miláčkem žen Brentonem Thwaitesem. Problematicky se jeví režisérova vize povýšit film do áčkových vod, tudíž dobový hrádek v okupované Francii roku 1944, jak zjistíme, není jedinou a zásadní lokací, následně na diváka jukne téměř překombinovaná scifi zvrat pointa, ve které dostane vysvětlující prostor Billy Zane, který v úvodu zemře coby major SS jednotek. Určitě se Bress tímto snímkem nevrátí na výsluní, snažil se, nicméně přece jen opomenul jaksi skutečnost, že v různých podobách ho předběhla konkurence. A on je ve výhodě v tom, že si slušných pár let počkal a nyní je trochu před ní se svým komplexním myšlenkovým rozvojem. 7/10 ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Valka a horor nejdou prostě dohromady, určitě se najde výjimka. Herečky slušný a nápad ale nebyl špatný jen nebyl skvěle vytvořen. Místo působivé ale atmosféra žádná. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Krosení nácků v kombinaci se strašením je ideální mix, tudíž nechápu, proč je válečná duchařina žánrovými režiséry ignorována. Je sice fakt, že ani v jednom z výše zmíněných ohledů film neexceluje, ale nějaká munice se tu vystřílela, něco litrů krve odteklo a bubáci, byť nejsou vizuálně nijak zvlášť vymazlení, se chovali celkem slušně, což znamená, že se nebáli ukázat a sem tam i člověka donutili k tomu, aby sebou cukl. Problém jsem neměl ani s těmi několika známými ksichty a nevadil ani Billy Zane, který je obyčejně zárukou hodně špatné podívané. Tři čtvrtiny filmu se tak odvíjely přesně v mezích toho, co jsem čekal a chtěl, když přišel zvrat, který to celé tak trochu postavil na hlavu. Upřímně řečeno vůbec nevím, jestli mám Bressovi nadávat, nebo tleskat. Na jednu stranu dobrý a překvapivý nápad, na tu druhou mi připadalo, jako kdybych se přepnul do úplně jiného filmu. Každopádně na konci u mě převládala spokojenost. 65% ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Nuuuda, která je zasazena do nudného prostředí války, kde se ani nic nedělo. Možná je to mnou, jelikož filmy s válečnou tématikou, nebo které jsou zasazeny až do takové minulosti nemusím. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zvláštní film.Po traileru sem čekal válečnou duchařinu (což zase není tak běžná kombinace) a to sem z určité části i dostal.Duchové jsou sice trochu Lídl a lekačky jsou standardní,ale místy se tomu nedá upřít atmosféra.Pak ale přijde zvrat,který sem nečekal a musel sem ho chvíli vstřebávat a jak tu padlo v komentářích,to jak moc ho dokáže divák akceptovat nakonec rozhodne o tom jestli se film bude líbit.Mě tyhle veletoče úplně nevadí,pokud jde o originální nápad a to se o tomhle úplně říct nedá.Každopádně každá snaha o něco podobného se cení a ty tři jsou tu tak celkem zasloužené...60% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Slabůtka, ve který je slovo horor omylem. Jediný co snese z tohodle filmu nějaké měřítko je ten  barák. To je slušně hnusná kulisa pro horor. Film ovšem stojí za velký hovno.20%. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

hej zacatek nadeje..pak nic moc..konec zase velka nadeje, ale uplne to pak zajebou..takze nic ztoho neni..parta vojaku je fajn sestava a dal bych si snima nejakej ww2 film..bohuzel takhle to bylo velky spatny :( ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Divný film 5 vojáků v nacistické Francii hlídá kostel. Tam se jim zjevují duchové a oni zjistí, že v budoucnosti u čehosi byly (dále nebudu spoilerovat). Chvilku se to tváří jak duchařský válečný horor pak se to přesune na něco jako by z Bloodshota kříženého z Assasins Creedem prostě mě přijde , že nevěděly sami co točit. Konec to ani pro změnu nemá nebo si ho jde vyložit více způsoby Za A) Přežil to zůstal tam uvězněný B) Nepřežil to umřel v obou C) Nějakým způsobem to napravil a vše se restartovalo Díky za titulky dusanho ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Myšlienka, ktorá mnohých od dobrého hodnotenia odradila, mňa zasa naopak celkom milo prekvapila, pretože by som ju podľa vývoja filmu nečakal, čakal by som nejaký očistec, predpeklie atď. ale fajn. Jasné, je to len prachsprostý priemer, ale podľa mňa celkom zručne natočený som sympatickým "mladším" obsadením. Samozrejme človeká má v hlave stále vŕtanie, keď sa niekto zbaví príliš skoro v deji ako je Billy Zane, že ešte sa musí objaviť a ako, ale aj tak to bolo fajn. Nejasám síce, že som to videl, ale určite ani neľutujem. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Režisér Osudového doteku chtěl zase šokovat a nějak to úplně nedopadlo. Není to úplný průšvih ale je to ve finále dost překombinované. Film jsem viděl ale myslím si, že o něj už nikdy nezavadím. Ale musí se nechat, že občas to svojí atmosféru mělo. 50% ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Možno keby sa to držalo len pri vojnovom filme dopadlo by to omnoho lepšie, na druhú stranu to bola celkom novinka a nemôžem povedať žeby som sa nudil. Po hororovej stránke nič moc, až na jeden celkom podarený jumpscare. Postavy boli sympatické a aj za takú krátku chvíľu som si k nim celkom vybudoval vzťah. Celkový koniec a pointa, na jednu stranu sa režisér snažil šokovať a prekvapiť, na stranu druhú sa to ale veľmi nepodarilo a väčšine sa ten koniec skôr nepáčil. Ja ostávam neutrálny a tie 3* v pohode dám, rozhodne to nie je také zlé ako sa tu píše.Potešil aj pekný soundtrack. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Klasický horor príbeh, odohrávajúci sa počas konca druhej svetovej vojny vo Francúzku. Keď to berieme z tohto pohľadu, tak by to vďaka spomínanému obdobiu (a prostrediu) by mohol aj fungovať. Avšak posledná časť, ktorá sa snaží spojiť to so súčasnosťou a vytvoriť si nejaký crossover medzi dvomi prostrediami, podľa mňa nedopadla podľa predstáv. Už aj tak krehkú koncepciu to celkom rozhodí a viac-menej sa to skončí fiaskom. Z hereckej stránky priemer, bez výraznejšieho (dominantnejšieho) výkonu (alebo postavy). Osobné hodnotenie: 60% (**) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Oceňuji pokus o invenci, ale pro mě byla spíš ke konci rušivá. Ze začátku to vypadalo sakra dobře. Atmosféra skvělá, trochu sem se bál. Pak ten twist ... no ... škoda ... já bych radši, aby to jelo ve stejné rovině až do konce ... a Billy Zane už patří do šrotu ... ()

Dm1tr1j odpad!

všechny recenze uživatele

Nevidel som to ale hovnory sú proste odpad a odteraz budem vždy dávať toto hodnotenie keď na nejaký narazím. jop a nevidel som to ani, načo? Aby mi jeblo od nervov aká je to pičovina? ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Čo dodať...Už, keď som videl, že tam hrá Billy Zane som vedel, že pôjde o pri najlepšom priemernú lacnotu, takže som bol pripravený a vo výsledku nie som nejako extra sklamaný. Nejaký ten potenciál tam bol, snaha o invenciu, ale to prevedenie je biedne začínajúc od deravého scenára, cez ne/hercov až po celkový feeling. Ako to už ozaj nevedeli prísť s niečím novým ako zas a znova duchovia s hubou o priemere pol metra a asfaltovými očami? Ten koniec mal byť zrejme nejako šokujúci, invenčný a dávať logiku, ale nebol nič z toho. ()

Reklama

Reklama