Reklama

Reklama

Black Sabbath: The End of The End

  • Velká Británie Black Sabbath: The End of The End
Trailer 3
Dokumentární / Hudební
Velká Británie, 2017, 120 min (Alternativní 95 min)

Obsahy(1)

Kapela Black Sabbath se v únoru 2017 rozloučila se svými fanoušky dvěma monstrózními koncerty ve svém domovském Birminghamu. Vznikl z nich koncertní snímek s lakonickým názvem The End of The End a jako každé ‚sbohem' je doslova nabitý emocemi. Během vystoupeních završujících téměř 50letou éru vynálezců heavy metalu zazněly nejslavnější hity jako „Iron Man“, „Paranoid“ nebo protiválečná „War Pigs“ v podání původního složení kapely včetně Ozzyho Osbourna, kytaristy Tonyho Iommiho a basáka Terrence „Geezera“ Butlera. Heavymetaloví klasici odehráli během půl století dlouhé kariéry na 80 koncertů, které vidělo víc než milion fanoušků po celém světě. Skladby, které zazněly na derniérovém podiu, ve filmu doplní exkluzivní zákulisní záběry a osobní rozhovory, v nichž kapela vzpomíná na desetiletí společného působení. Kamera navštíví také nahrávací studio, v němž si rockeři střihnou staré skladby, které nikdy nezazněly před živým publikem. Film jako ‚labutí píseň' největší heavymetalové kapely všech dob natočil Dick Carruthers, ostřílený režisér řady velkých hudebních snímků. (Aerofilms)

(více)

Recenze (24)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

O Black Sabbath s Ozzym se nediskutuje. Jak říká Ozzy pokud na show nezazní Iron Man bude to propadák vždycky. Moji favorité jsou ovšem hlavně Children of the Grave a Snowblind. 100% už prostě z principu za skvělou hudbu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je třeba ocenit, že spolu zůstali celá desetiletí přes období odcizenosti a nevraživosti. Podmanivě zemitý zvuk kapely. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Ježiš to je paráda. Natočíme sedmdesátý koncert statických důchodců, jak hrajou čtyřicet let starý songy a budeme to prokládat rozhovorem na otázky přímo na tělo. Třeba "Jak se cítíte." nebo "Co je pro vás během hraní nejdůležitější." Následně prodáme do kin takzvaným fanouškům, nazveme to "Úplně jako nejvíc největšejší totál naprosto ale fakt definitivní konec rozumíš kámo" a počkáme si, kolik to vyždíme. Za dva roky aplikujeme znovu. Velké rockové hvězdy by ve vlastním zájmu měly umět umřít. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tak jo, máme tady asi osmý definitivní konec BS.. Ozzy už je tak nějak po svém rozhašenej asi 20let, tak jsme na to relativně zvyklí.. Člověk trošku útrpně překousne i ten fakt, že se to koná bez Billa.. Ale kurva kdyby se mi dostal do ruky ten mamrd co to editoval, tak by ho pak skládali dohromady jako puzzle o pěti tisíci kouscích. Naprosto nechápu proč musí být doprostřed skladeb vsunovány stokrát omleté pindy sabbaťáckých gerontů. Chci poslouchat tu hudbu a ne, že mi uprostřed magicky vybrujícího tónu Iomiho kytary začne Ozzy vysvětlovat jak nešikovně měli ošéfovanou právní úpravu své tvorby.. Co to kurva je?! ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Na úvod: nejsem fanda Black Sabbath, po druhém albu (hráli z něj pět skladeb) můj zájem o ně postupně klesal, přestože samotnou "Paranoid" považuji stále za převratnou a ve své vyhraněnosti dokonalou skladbu.... Nedávno jsem poslouchal Osbournovy paměti "I Am Ozzy", a když jsem v tomto filmu, jehož účel byl (měl být!) jiný, slyšel stejné nářky na zlodějské manažéry a přitom se díval na jeho masivní zlaté prsteny, bylo mi to už protivné... Na druhé straně se mi líbily "písničky ze studia", které se naprosto obešly bez světelné show a Osbournových kidů o bohu, lásce a mávání rukama. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Atmosféru koncertu jsem si užil loni přímo na pražské zastávce rozlučkového turné. Dneska v kině jsem si vychutnal tenhle zážitek ještě jednou, ovšem z jiného úhlu pohledu. S výborným zvukem, obrazem a bonusovým materiálem plným nostalgického, ale ne patetického, vzpomínání. Sabbati birminghamským koncertem neumřeli; zůstává ještě dost generací, které budou jejich hudbu milovat, až do své smrti. ()

KanjiVital 

všechny recenze uživatele

Důstojná tečka černokněžníků, jejichž stopa je v hudební historii a terminologii nesmazatelná. Přímý úder všem škarohlídům a kritikům, po kterých tu v současnosti a ani za 50 let nezůstane ani jedna zmínka a skončí v propadlišti dějin. Slyšte ty věčné a ikonické zvony! ()

Garch 

všechny recenze uživatele

OZZY s partičkou ve skvěle natočeném koncertním dokumentu. I po padesáti letech jsou skvělí. Holt, "zřejmě dobrej oddíl". Rád bych ještě finální koncert, 22 songů bez keců. ...P.S.: a těším se na další výroční koncerty. Možná dají aspoň o jeden víc než Stouni. ...PPS: "Wizard" ve studiu je naprostý vrchol. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Kva...co k tomu dodat? Zvuk v pohodě, staré skladby daleko lepší než ze studia. Ze všech sedmdesátkových hardrockových kapel právě Black Sabbath (vedle Led Zeppelin) nejvíce ovlivnili zvuk stovek, ba tisíců kvalitních kapel z 80, 90 i nultých let...Kam se hrabou Deep Purple... ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Ono se to těžko hodnotí. Po hudební stránce samozřejmě pecka, Black Sabbathům bych dal šest hvězd, moc jsem si to užil, i když nejsem fanoušek. A možná i právě proto, mi nevadilo sestříhání, kdy občas do hudby vstoupí pokec s Ozzym a (ne)celou partou. Oddálila se tak určitá nuda, která by pro mě mohla nastat, kdybych dvě hodiny v kuse poslouchal písně, které neznám. To, že jsem se jako v podstatě BS laik dozvěděl i pár věcí, byl příjemný bonus. Zvláštní mi spíš přišlo rozhodnutí seknout titulky a pak tam dávat vystřižený scény a ještě dva fláky. Ale nevím, proč to tak je a nějak mě to neznechutilo, takže pouze mini výtka. PS: Ozzy je prostě parádní kokot :-). ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Rozloučení s prvním metalovou kapelou na světě. Na prvním promítání v kině v minulém roce jsem nebyl, tak jsem to nyní napravil. Na jednu stranu rozhovory byla přidaná hodnota, na straně druhé to nabouralo atmosféru koncertu, který byl jistě tak výborný jak v Praze v roce 2016, dále výhrady nemám. Ke skladbám: Koncert doplňuje záznam ze zkušebny, kde zazněly songy na které se během turné nedostalo a daly tak důstojnou tečkou za vším co takhle trojice dokázala za 50 let. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Jsem smutný, skončila má nejoblíbenější kapela všech dob! Rozloučili se však velmi důstojně. Natočili výborné album a projeli za posledních pět let celou Zemi křížem krážem. Ještě v červnu se také zřejmě naposledy setkám v Praze z Ozzym a jeho kapelou a pak už bude definitivní konec. Hudba Black Sabbath mě doprovází mým životem od mládí a pomáhala mi v časech, kdy se mi nedařilo a byla mým průvodcem i v lepších časech. Nic se nedá dělat, všechno jednou musí skončit. Díky za všechno: Ozzy, Tony, Geezere i Bille! Budete mi chybět, ale vaši hudbu neopustím a budu ji poslouchat až do svého konce!!! ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to nostalgie, protože jsem na Ozzym vyrostla. Střihu na druhou stranu rozumím, protože jak je divoká hudba, tak je divoký střih. A konečné Tonyho sólo? To je třešnička na vynikajícím dortu skoro padesát pater vysokým. ()

Fujtajksl 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč se všude dočítám, že je tohle famózní turné odehraný v původní sestavě. Pokud mě srak nešálí tak za škopkama, místo Billa Warda, sedí jistej Tommy Clufetos... ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Black Sabath je rozhodne kultová skupina, ktorá prešla z blues-rocku a hard rocku na heavy. Tu si našli obrovskú škálu fanúšikov. Tony Iommi sa zaraduje medzi svetovú špičku gitaristov. Čo je podstatné aj keď sa pohybovali v obrovskej popularite, nepodľahli sugescii, ovplývali skromnosťou a držali sa pri zemi. Len tak to vedeli dotiahnuť až sem. Veľmi pôsobivý dokument vystihuje presvedčivo ich mentalitu a aj keď zďaleka neskončili, je to veľmi pôsobivá rozlúčka s tvrdým a neúprosným kolotočom koncertov, ktorých už majú zrejme dosť. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky Black Sabbath absolutní povinnost, pro ostatní pořádná porce kvalitní muziky. Výborný zvuk i obraz. Občas možná trochu statické na dnešní dobu, ale přece jim už není dvacet. Nápad s balony se povedl, ale takových zpestření mohlo být i víc. Ale jinak, co skladba, to legendární nesmazatelný zářez do rockové historie. ()

Reklama

Reklama