Reklama

Reklama

Pyewacket

  • Velká Británie Pyewacket
Trailer

Puberťačka Lea (Nicole Muñoz) nalezne útěchu z nedávné smrti svého otce a těžkého vztahu s matkou v okultismu. Vše se zdá pouze jako neškodná zábava až do doby, kdy Lea po prudké hádce svou matku prokleje. Ačkoliv dívka svého rituálu lituje, zdá se být již pozdě, neboť zlo známé jako Pyewacket se začíná projevovat a hrozí nebezpečím nejen matce, ale i dceři. (BraceGirdle)

(více)

Recenze (32)

POMO 

všechny recenze uživatele

Námětem i filmařsky jednoduché, nízkorozpočtové, přesto vizuálně dobře vypadající a hlavně strašidelné. Alespoň tedy ve vyvcholení. Všechno před ním bude nejspíš pro mnohé diváky plytká vata o uzavřené emo teenejdžerce s nedotaženými lekačkami. Pravda, námět by vystačil na jednu z třech povídek celovečeráku. U mně ale přesto atmosférická spokojenost. Kdo je trpělivý, má rád lesy a hodně temné příběhy, a bojí se rád a chce se bát, dostane svoje. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konec jsem zaspal ... a to z toho důvodu, že film má nulové napětí...NUDA. A tu vypatlanou dceru bych okamžitě z baráku vyhodil! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ďalší horor, ktorého trailer vyzeral nádejne, no očakávania sa podľa zvyku nenaplnili. Režisér síce opäť ostal verný peknému, lesnému prostrediu, no rozpočet musel byť oproti predchádzajúcej parádnej pecke Backcountry minimálne o polovicu nižší. Problémová teenagerka sa po hádke pokúsi zabiť svoju matku pomocou rituálu, v ktorom vyvolá čarodejnicu. Prvá tretina filmu je nuda z jej života, kde sa nič nestane. V druhej tretine nuda pokračuje, akurát má dievčina pocit, že sa jej rituál podaril a niečo ju prenasleduje. V záverečnej tretine to už samozrejme nejako (konečne) ožiť muselo, no nie je to uspokojivé natoľko, aby som to mohol chváliť. So samotnou čarodejnicou sa našli asi len dve krátke scény, takže maskéri sa veľmi namáhať nemuseli. Ani chata a okolitý les atmosfére veľmi nepomáhajú. Strašne spomalené, nevýrazné, nezáživné. Rozuzlenie sa dalo čakať, takže už som nad tým len mávol rukou. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Scéna s čarodějnící, chvíli se skládající a svíjející před domem, je vynikající. Také dcera a matka jsou výborné. Příběh je zpočátku velmi nadějný a scény z lesa jsou fajn. Vyděšená kamarádka je taky fajn. Bohužel, v podstatě skoro všechno ostatní je něco mezi jednou hvězdičkou a odpadem. Po zhlédnutí se dostavuje intenzivní pocit, že takhle promrhaný potenciál se hned tak nevidí. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po smrti svojho otca sa Leahin (Nicole Muñoz) život mení na katastrofu. Jej matka utápa smútok v alkohole a Leah u nej nedokáže nájsť pomoc. Preto sa z nej stane uzatvorené dievča ponorené do okultizmu. Počas záchvatu zúrivosti sa rozhodne použiť kliatbu, ktorá má prebudiť starodávnu čarodejnicu. Toto rozhodnutie sa jej ale čoskoro stane osudným. To, čo začalo ako nevinná hra, sa mení na hrôzu nevídaných rozmerov. - Toto je horké sklamanie, pretože už dlhé týždne som veril, že Pyewacket mi sadne tak velmi, že budem po viac ako roku nútený udeliť celovečernému hororu päť hviezd. Okultizmus, čarodejnica, dokonalé postery a výnimočné kanadské lesy sú výbornými predispozíciami, ale keď som uvidel hlavnú hrdinku, tak som len neveriacky pozeral, ako niekto mohol tak neslušne odfláknuť casting. Slečna Nicole po celý čas vyzerá, ako keby medzi zábermi krájala cibulu, a jej prejav je uveritelný úplne minimálne. V hlavnej úlohe mala byť Chloe Rose, ktorá vyzerá, ako keby bola gotička už v maminom bruchu. Mytológia je naprosto odfláknutá a majster MacDonald sa v tomto prípade snažil spoliehať na to, že sa mu podarí to, čo u jeho predchádzajúceho snímku, v ktorom ale mala hlavná hororová scéna brutálny dopad na emócie diváka vďaka sympatickému hlavnému duu. Tu je to v závere už len chaos s maximálne odfláknutým vyvrcholením. Nie je to úplná katastrofa a myslím, že o pár mesiacov / rokov sa mi to v mysli pripomenie a pozriem si to ešte raz, ale tentokrát ma inokedy výborná Kanada nepotešila. + herečka z Hellions + herečka z Backcountry + herec z Stage Fright ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení. Ačkoli jsem měl zpočátku obavy. Ať už zpočátku spíše nepřesvědčivých hereckých výkonů a stejně tak z nízkého hodnocení ještě před začátkem sledování. Nakonec to však byla solidní nenáročná duchařina, ze které místy skutečně mrazí. Jediné, co mne skutečně mrzí je, že se nikdy nedozvíme co v domě viděla Janice. Za předpokladu, že by byla její dějová linie obohacena a film byl o maličko delší, byl bych ještě spokojenější. Každopádně to na ušmudlané čtyři hvězdy stačí i tak. 71% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po pomerne úspešnom "Backcountry", spatril svetlo sveta ďalší Mc´Donaldov snímok: "Pyewacket". Nuž, a kiež by sa tak nikdy nestalo ... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Celkem solidně budovanou atmosféru plnou okultní černé magie zabíjí nestrašidelné hororové dno v samotném finále, které sice šokuje úsměvnou pointou, ale servíruje ji tak nudným a nezadostiučiňujícím způsobem, až fanouškovi žánru zbydou jen oči pro pláč. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Problémová Lea nemá ideální vztah s matkou. Vlastně ten vztah je naprosto mizerný. Lea se zajímá o okultismus? No, řekl bych, že spíše o čarodějnictví a s ním spojenou magii. Jo, černá magie zní dobře, byť zasvěcení ví, že magie je jen jedna. Ale to nevadí. Lea je pohledná a sympatická, jen momentálně trochu divná. Divní jsou ale i její kamarádi. Když se konflikt s matkou vystupňuje po té, co jsou krátce přestěhovány do stylového domu na samotě u lesa, vydá se Lea do lesa, aby na matku seslala kletbu. Vztahové drama se změní v momentě, kdy do života obou vstoupí temné síly. Ano, vizuálně mohl být lépe zužitkován les o domě nemluvě. Přesto má film jakési neurčité napětí a směrem k závěru atmosféra zhoustne. Líbila se mi ta nejednoznačnost, kdy mohl člověk přemýšlet, jak se to s matkou má ve skutečnosti a proč ke všem událostem vůbec došlo. S režisérovým předchozím počinem se to srovnávat nedá, ale na jedno podívání to šlo. Více psycho, než čistokrevný horor. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Máma a dcera. Táta umřel. Stěhují se jinam. Dcera je nasraná, nezapíchá si. Prokleje svoji mámu. Bubák začne strašit. Dcera zapálí mámu. Konec. Další super Horor z Kanady. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No nevím co řict že jediná dobrá minuta byla na konci jinak ve směs film nic nenabídne, matka s dcerou bla bla a potom ritual hata tytla a na konec opět nic, je škoda takového příběhu protože podle mě to mohl být hodně dobrý horor tohle bylo dost chabé totálně nevymyšlené škoda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Fanynka metalu a okultních věd se naštve na matku a pošle na ní pekelnou mrchu. Vzápětí chce vzít všechno zpět, ale na to už je pozdě. Na to, že se tady toho zase tolik nedělo, to bylo celkem ucházející. Potvora se sice projevuje především boucháním a dupáním a když se konečně objeví, tak je to jen na chvilku a detaily se šetří, ale mě to zase tolik nevadilo. Zásluhu na tom mají především představitelky matky s dcerou, které z mého pohledu nemají v podobných nízkorozpočťácích co dělat. Špatný nebyl ani vyhrocenější konec, ačkoliv úplný závěr mě trochu naštval. Každopádně od MacDonalda jsem po celkem povedeném medvědím survivalu čekal něco víc. 50% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Popravdě, jako drama o vyrovnávání se se ztrátou mě to bavilo podstatně víc. Nicole Muñoz je mňam a prostředí kanadských lesů a maloměst taky hodně můžu. Filmu nechybí fajn potemnělá a plíživá atmosféra. Problém je, že to jako horor nakonec moc nefunguje. Jakmile se tvůrci snaží v posledních minutách strašit, jde to celé do kytek společně s odfláknutým koncem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Pyewacket“ trpí tím, že nedokáže vygradovat v podstatě žádnou scénu, snad kromě té, kde se mezi sebou matka a dcera hádají. Co se týká hororu, je to taková lineární nuda od začátku až do konce, která se dá vydržet, ale nepřinese nic, co by vás dovedlo vytrhnout. Ani ty herecké výkony to nějak extra nezachraňují. Po dokoukání si dlouho děj filmu pamatovat nebudete. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi horor plny - izmov, tu ide o okultizmus. Ja sa uz - izmov nezbavim, vyznam sa do 160 - izmov, a mimochodom do satanizmu sa vyznam /La Vey atd atd/, aj do okultizmu sa vyznam, no ale satanizmus je len dalsi - izmus ze jo a treba si neustale pripominat, ze ich je ich 160. Posoibi to nizkorozpoctovym fylingom , scena so zvijajucou sa carodejnicou pred domom je posobiva dodnes. Treba napozerat, nebudem prezrazat podrobnosti, len tu scenu som uviedol ako navnadu : 69 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Nakonec to klaplo.Film ovšem neskýtá kromě poslední čtvrthodiny žádný hororový peklo,ale spíš sondu do duše pubertálního spratka.Budiž jí přičteno k dobru,že poslouchá metal hrubšího zrna,což v záplavě dnešních poslouchanejch hoven je dobrej počin.Jinak nevyužitej potenciál.40%. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy s odřenýma ušima, protože po fajn rozjezdu čekáte přitlačení na pilu, které se však nekoná. Ale technicky a atmosférou snímek funguje, samotný rituál v lese je také natočený zdařile a s detaily, které jinde neuvidíte. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Film má 87 minut z toho za zhruba takových 30 minut se tam stane pouze to, že se ho holka pohádá s matkou kvůli tomu, že jí matka řekne, že její kámoši jsou nuly (což má pravdu jelikož to pozná divák hned na začátku, když se baví o tom jestli jsou jejich rodiče lidé co mají základní potřeby - ne asi porodily je mimozemšťané) tak se ta holka naštve a vyvolá na ni démona Pyewacketa (opravdu děsivé jméno). Za dalších 20 minut se ze objeví pouze jedna černá postava a jedna holka (její kámoška) se vyděsí (čím to nevíme jelikož nic neukážou). Zbývá nám takových 37 minut takže 10 minut tu máme vatu ve stylu on (Pyewacket) je skutečný a až zabije tvou matku zabije i tebe jelikož si ho vyvolala a aby ses ho zbavila musíš provést ten rituál znovu jen s opačným účinkem. A zhruba takových 10 minut se zde něco děje nicméně horor připomíná maximálně 1 minutová scéna s Pyewacketem vylézajícím z domu a plazícím se. Konec navíc odhadne pozorný divák zhruba 20 minut před koncem takže nic čím by to překvapilo tu není. 20 procent za to, že jsem viděl horší horory a za tu minutovou scénu. Proti tomuhle je Midnight Man případně Bye Bye Man , kterým jsem dal tuším 2 hvězdy na oskara. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Snímek co má 87 minut včetně titulků a něco se děje asi jen deset minut? Tak to je fakt moc. Tohle bylo naprosto zbytečný, nudný, trapný a otřesný. Jediná zajímavá věc je ta hlavní herečka. Neskutečná ptákovina. Kdyby to byl nizkorozpočťák co má dvacet minut tak to beru ale takhle fakt ne. 15% ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Naozaj mám rád takéto horory, les , čarodejnica alebo skôr niečo temné, opustený dom a strašenie.V tomto filme ale okrem lesa a domu absentovalo všetko hororové.Ani jedna jediná lakačka.Raz ukázali toho Pyewacketa alebo skôr tú ale to tak že ho poriadne vidieť nebolo a bolo to tak na sekundu.Strašenie tak isto žiadne.Pre mňa sklamanie.2 * zato že sa aspoň nato dalo pozerať.Veľká škoda pretože potenciál to malo. ()

Reklama

Reklama