Reklama

Reklama

Kdo pohlídá Olivera

  • USA Who's Watching Oliver

Snímek "Kdo pohlídá Olivera" vypráví příběh duševně nevyrovnaného samotáře, ztraceném v životě, který mu byl vnucen. Po nocích se Oliver bezcílně potlouká po ulicích, kde masakruje své oběti skutečně šokujícím a ponižujícím způsobem. Jeho jedinou záchranou a možným únikem z dosavadního života, z něhož se zoufale snaží vymanit, je krásná Sophia, která se svou sladkou výstředností a naivitou sama dostává do nebezpečí. (Cinemax)

(více)

Recenze (27)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No sranda neskutočná. Už počas prvých 20 minút som kričal, ako sa mi to páči. Totálne drbnutá matka kontroluje všetky sexuálne aktivity svojho zmagoreného syna, a ten musí poctivo robiť všetko, čo mu prikáže. Áno, "ukáž, ako máš mamu rád, trenírky dole, vytas ho, rýchlejšie, daj všetko von". Tie hlášky nemali chybu, totálne zvrátené peklo a zábava pre každého hororového fanúšika. Takže synáčik masakruje kurvy pred svojou matkou a znásilňuje ich podľa jej pokynov. Za tieto herecké výkony by si dvaja hlavní záporáci zaslúžili Oskara! Keď sa Oliverko zamiluje do tej Sofie, kúsok sa to žiaľ zmierni (ich romanca ma absolútne nezaujímala), ale potom sa to našťastie opäť vráti do starých úchylných koľají. Sklamal ma vlastne len záver, kde som čakal niečo iné. No napriek tomu pohodová štvorečka. Bavím sa totiž rád. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušně uchylná žánrovka, při které se divák vskutku pobaví. Zvrácená matka na skypu nutí svého syna vodit si domů prostitutky a provádět s nimi vše, co si maminka přeje včetně zabití. Herecké výkony dvou hlavních představitelů jsou slušné. Oliver je správně slizský magor a jeho mamka je ještě vyšinutější maniak se solidními hlášky. Natočeno je to celkem schopně a dojde i na trochu krve byť zrovna zde jsem očekával větší nápor. Na jedno podívání to jde. 65% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Napriek pokročilému veku je Oliver (Russell Geoffrey Banks) stále naviazaný na svoju matku a nedokáže bez kontaktu s ňou prežiť ani jeden deň. Jeho životnou náplňou je zabíjanie nevinných žien pred očami svojej zvrátenej matky. Všetko sa ale mení vo chvíli, keď stretne nádhernú Sophiu (Sara Malakul Lane), s ktorou po prvý krát pocíti, že láska existuje aj v inej podobe, ako sú krvavé orgie. - Ak bola doteraz v hororovom žánri najšialenejšou matkou Margaret White, tak v tomto filme dostáva prinajmenšom úctyhodnú konkurenciu. Už dlhšie som nezaznamenal vydarenejší nízkorozpočtový debut a Who's Watching Oliver ma prekvapil vo viacerých aspektoch. Páčilo sa mi podarené herecké obsadenie a bolo zjavné, že každý zúčastnený si svoju úlohu patrične užíval. Scenár bol tiež ideálny a napriek relatívne obohranej tematike nebol úplne jednotvárny, dokázal správne fungovať a tiež vytvárať nepredvídatelné situácie. Gore sa miestami tiež objaví, aj keď mi je trochu lúto, že tvorcovia v tejto oblasti neukázali ešte viac, ale keďže v tomto prípade ide aj o psychologický horor a nie len o nezmyselnú vyvražďovačku, tak ich rozhodnutie chápem. Situovanie v Thajsku a primiešanie ich podmanivej kultúry mi vždy imponuje, takže som s týmto hororom spokojný, pretože som dostal ovela viac, než som čakal. + herečka z Pernicious a Beyond the Gates + herec z Pernicious a Ghost House ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Sranda neskutočná" o "retardovy", ktorý sa preháňa ulicami, hľadá obete, aby ukájal potreby svojej zvrátenej matky, ktorá všetko sleduje "online". Keď si pustím niečo, čo by malo byť zvrátené, tak aj čakám, že to aj zvrátené bude. Pod slovíčkom zvrátené, si predstavujem niečo, ako bol nedávno mnou zhliadnutý "Atrocious", ktorý je síce z úplne iného súdka, postavený na odlišných základoch či princípoch, no tak či onak, "Who's Watching Oliver" je snímkom, zvráteným len na polovicu. Všetko totiž stojí a padá na myšlienke, a to ma úprimne povedané - dosť sklamalo. Záverečné rozuzlenie už nestojí ani za zmienku, takže táto "sranda neskutočná", ide úplne mimo mňa. V skratke, povšimnutia hodná, no zato absolútne nevýrazná kokotina na 2 hviezdy, pričom jedna už tak či onak, viac menej svieti zo zotrvačnosti. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Oliver je momentálně zaostalý, tedy je to debil. Je ve vleku matky, co ho instruuje přes notebook. Při masakrování obětí, vesměs prostitutek, jsem si tak nějak vzpomněl na Americké psycho, které bylo ale výživnější. Vůbec jsem čekal více šokujících momentů a drsné gore, ale to nepřišlo. Jedna z nejhezčích lyrických scén je moment, kdy Oliver se Sophií k sobě nazí pomalu přistupují, zatímco v cestě jim leží zkrvavená mrtvola dívky. Překážka, kterou nelze jen tak odstranit. Třetí hvězdu dávám za potitulkovou scénu. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Dost ujetá úchylárna, kde máma nutí svého syna před ní onanovat, šukat thajské dí(ě)vky a porcovat je. Herecký výkon Russell Geoffrey Banksa je přímo excelentní. Škoda, že se nepřitvrdilo co se týče Gore, krom jedné, hned té první scény, se to pak celkem zmírnilo. No potěší fájn hudba a překrásná Sara Malakul Lane, která si zaslouží hvězdu navíc. Bavilo. (33. hodnocení) ()

Chrustyn odpad!

všechny recenze uživatele

Klasická srajda, která se snaží šokovat násilím a sexem. Vše je prvoplánové a než šokující, tak spíš trapně odpudivé. Film bez jakékoliv myšlenky a to rozhodně nemám nic proti brutálním krvákům. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Když už to má být zvrhlý psycho film, tak proč zvrhlé prvky nedávat do záběru a nebo nevyužít jejich plný potenciál? Málo krve, gore, znásilňování a všeho okolo. Příběh v tomhle filmu by neměl převažovat nad formou a bohužel zde to tak je. Z tohohle se dalo vytřískat daleko víc, kdyby se tvůrci nedrželi stranou a neupozadili téma filmu nudnou love story dementa Olivera s random girl Sofií. Ke konci se filmaři opět něco pokusí vymyslet, ale levným, nudným a “jen” krvavým gorem to už nezachrání. Nápad dobrý, provedení líné a až moc opatrné. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na začátku byl ten dementní výraz hlavního hrdiny celkem oukej a první mord dával tušit docela slušnou jízdu. Jenže začátek byl to jediné, co stálo za pozornost. Pak už tam ten idiot vlastně jenom chodil, nebo krafal na lavičce s totální mimźou. Jo, asi tak dvakrát ještě krouhnul nějakou šlápotu, ale to nebylo nic, z čeho bych si sedl na zadek. A nebrala mě ani matka, která jeho počínání fandila z laptopu. Čekal jsem vtipný a krvavý bizár, ale to tenhle škvár nesplňuje ani náhodou. 10% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americko-thajský snímek „Kdo pohlídá Olivera“ není podívanou pro každého, ale tohle je film, který mě prostě z principu baví. Tvůrci se nebojí zajít trochu dál, nevadí jim, když ukážou něco víc, je to hodně drsné, možná až přes míru, ale přitom v sobě má snímek příběh, má v sobě poselství a funguje to. Tohle je tvorba, která mě samotného zajímá a rád se na ni vždy podívám. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dokoukal jsem tento nechutný ujetý film z čisté zvědavosti. Potěšení jsem cítil nulové. 1) 36letý scénárista a herec Russell Geoffrey Banks (Oliver) je zajímavý. 2) Ani první pointa (před titulky), ani druhá (po titulcích) nebyly podle mého gusta. 3) Z 18 komentářů jich celkem 7 pilně spoileruje. Připomíná mi to ty duchem chudé děti, které o společenskou pozornost usilují tím, že vědí něco více, než ostatní...a to hned vyslepičí. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Nejlepšíromantický filmy, jaký jsem kdy viděl ... Viděl jsem kontrast absolutního ZLA (matka) a absolutního dobra a krásy (Oliverova přítelkyně)... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Kto postráži Olivera ponúkol celkom zaujímavý príbeh o prehnanej starostlivosti matky a jej synovi Oliverovi, ktorý sa nedokázal od nej odpútať ani v pokročilom veku. Svojský príbeh, ktorý by sa dal nazvať akýmsi miešaným nápojom z príbehov Miluji tě k sežrání, Jack stavia dom a Psycho. Príbeh o Oliverovi však nie je zďaleka tak nechutný ako prvý zo spomínaných filmov a nakoľko si z dvoch ďalších príbehov vybral iba to najlepšie, je aj vďaka komunikácii medzi matkou a synom skôr takým smutne komickým hororovým príbehom. A takých je žalostne málo a aj vďaka tomu si tento film zaslúži uznanie, aj keď mnohých divákov nepochybne dej rozčaroval. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle napsat? jediný co se mi líbilo bylo jak ho matka sledovala a naváděla po skypu, to mi přišlo jako skvělej nápad, ale jinak takový bez štávy, bez energie.. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Na doporučení kámoše, jaká že je tohle jízda. Asi už jsem na tohle starej... Oliver nemá skoro žádný vývoj a prostě jen chodí pod vlivem svý úchylný matky vraždit holky. Ende. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Velmi zvlastny a zaujimavy pocin,hlavne namet,ktory je dost netradicny,zvlast musim pochvalit herecky vykon Russella Geoffreyho Banksa,klobuk dole,bol super a Sara Malakul Lane je poriadna masina,hriesne pekna,suma sumarov vyborna zalezitost,potesila a chcem podotknut,film pokracuje este po zaverecnych titulkoch,lebo mam pocit,ze vacsina ludi o tom nevie...:-) ()

Reklama

Reklama