Reklama

Reklama

Recalled

Obsahy(1)

Po nehode trpí žena (Ye-yi Seo) posttraumatickou stratou pamäti. Znepokojujúce záblesky mysle ju donútia pátrať nad svojou minulosťou. Aj keď sa o ňu jej manžel (Kang-woo Kim) príkladne stará, nedovolí jej zistiť viac než by chcela, a preto začína byť stále viac podozrievavá. Pomaly jej začína dochádzať, že realita sa od jej predstáv veľmi odlišuje. (Arsenal83)

(více)

Recenze (18)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mladá žena se probudí po úrazu v nemocnici a nic si nepamatuje, neví, kdo je, netuší, kým byla, nepoznává manžela.. Rozjezd byl skvělý a já byla napnutá jak struna, kam se příběh posune.. Nesedla mi překombinovanost vyprávění, neb jsem se v těch mužských postavách začala postupně ztrácet a tím můj zájem opadal.. Závěr mě ovšem překvapil, jeho totožnost jsem sama neodhalila, tedy ode mne 3.5*.. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

So Ye-Ji jako Kim Soo-Jin mladá žena se ztrátou paměti, která jak se zdá vidí více, než ostatní lidé, netuší však, že to nejsou pouhé ozvěny budoucnosti. Mladý muž vedle ní tvrdí, že je její manžel, ale postupem času si není jistá, co je pravda a kým doopravdy dříve byla. Za mě standartní kriminálka, která se pokouší o temnou atmosféru, trochu hororových prvků. Ačkoliv Kim Kang-Woo patří mezi moje neojblíbenější herce, tak neměl úplně prostor se naplno předvést. So Ye-Ji oddřela největší kus práce, její hrdinka sužovaná úzkostí, strachem, nejistotou je sice sympatická, ale určitě to není strop toho, co dokáže. Filmu se nepodařilo doručit inteligentní a propracované twisty. Po technické i herecké stránce nadprůměr, ale scénář neumí něčím vyloženě překvapit (přestože napětí tady je), chybí mi prostě více originality. Film podle mě časem prošumí do propadliště dějin. Jak se mu podařilo dostat do korejského TOP10 v boxoffice je mi trochu záhadou. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Moc som to hlavnemu predstavitelovi neveril uz od zaciatku, zrejme som uz podobnu zapletku videl. Inak, len na okraj vyrusovalo ma tiez, ako neodbytne "pristupovala" k tomu malemu dievcatku nasa "nestabilna jasnovidka", chytajuc ju za rucku.  Neviem si dost dobre predstavit, ako by sa sucasni rodicia spravali tuna, keby videli "cudzinku" takto "oslovit" ich dieta. :) Kedze to vsak tvorcovia "vysvetlili" tym "zvratom", nie je to podstatne . Na kazdy pad, v zavere to dost silne prekombinovali. Moc som sa nebavil. ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Jeden z těžkých a na pozornost náročných filmů, kde se těžko rozpoznává realita a vidiny, ještě hůř se rozpoznává jestli jsou to vize budoucnosti nebo vzpomínky na minulost. Být v tom navíc se ztrátou paměti, když vám blízcí vykládají bludy a označují vaše vize za vymýšlení hraniší se šílenstvím. Bohužel film postrádá nějakou hutnější atmosféru nebo spád a vleče se jak sirup. Zvraty jsou zajímavé a není jich málo, ale chybí výraznější a charismatičtější herci, kteří by filmu dali charakter. Neurazí, ale nenadchne. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Stylový, inteligentní a rozhodně náročný Mystery Thrill z Jížní Koree.Příběh se zaměřuje na ženu, která má post traumatický stres a ztrátu paměti a mívá znepokojivé vize o smrtících nehodách při pohledech na jiné lidi. Mohla z toho být Korejská variace na Nezvratný osud, ale děj se brzy začne ubírat zcela jiným směrem a to, co se zdálo jáko základní kostra příběhu je ve výsledku spíš jen pojítko k něčemu většímu.Je to bezpochyby výborně a originálně vymyšlené, ale z toho přemýšlení mě vyloženě začla bolet hlava, každou chvíli se zde vše překrucuje, dějové linie se pořád obměňují a zvraty mi hlavně příjdou informativně dávkovány poměrně nepřehledně, chaoticky a moc překombeně. Tady je opravdu nutná velká dáva pozornosti, pokud člověk na 5 minut přestane přemýšlet, ztratí se a může film vypnout a začít znova.Základní koncept se dá pochopit, ale film určitě vyžaduje další projekce podobně jako Tenet, aby pochopil celou skládačku správně. Docela mě štvaly dvě mužské postavy, které si jsou neskutečně podobné a přiznávám, že jsem se místy docela ztrácel v tom, co se zrovna děje. Věřím, že film skončí na čsfd v červené barvě a lidé, co rádi přemýšlejí a mají rádi zamotané příběhy, tak budou spokojení, ale na mě toho tady bylo tolik, že jsem si to nedokázal plně užít. Možná při druhé projekci s českými titulky tomu dám druhou šanci. 6.5/10. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama