Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve 14. století se Robert Bruce zmocní skotského trůnu a vede houževnaté povstání ve snaze vymanit se z nadvlády Anglie a získat zpátky nezávislost země. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (409)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónov║ Tak toto teda prekvapilo a veľmi, chýbalo málo a film by som zaradil medzi TOP 5 filmy roka 2018. Netflix s nepriamym pokračovaním Statočného srdca ohúril, dostal ma. Nečakal som takto prepracovanú výpravnosť, som zvedavý aký to malo rozpočet. Dokonca aj obsadenie celkom fungovalo, lebo Chris Pine hrá ako kedy a tu mu to sadlo. Dej pohltí, vyhrotené úseky majú svoje miesto, gradáciu, nechýba drsnosť, primeraná filmu, nevyčnieva, súboje potešia. A David Mackenzie konečne začína mať potenciál režiséra ktorý napreduje. /90%/ ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nepřímé pokračování Gibsonova Statečného srdce. Nehledejte v tom epičnost, emoce a sílu Melova opusu. Outlaw King je pomalu odsýpající řezničina která sází hlavně na téma, aby přilákala co nejvíc diváků. Zatím jednoznačně ale nejlepší film od Netflixu, který pomalu vystrkuje růžky. Co filmu chybí v herecký výkonech a napětí, to nahrazuje brutálním násilím, při kterém sem občas odvracel zrak a to že sakra něco vydržím. Povedené historické béčko, nic víc, nic míň. 70%. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna fanouškem historických válečných filmů, nicméně jsem se nechal ke zhlédnutí Krále psance zlákat skrze obsazení - viz Florence Pugh a Chris Pine - a zároveň mě zaujala postava Roberta Bruce, která není až zase tolik známá. Zobrazení středověku se všemi jeho neblahými atributy se tvůrcům vcelku povedlo, nicméně jsem měl pocit, že je to celé takové ploché a bez emocí - a to jak ve válečně-historické, tak i životopisně-romantické linii. Možná to ale bude prostě jen tím, že nejsem vyloženě cílový divák. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Už první suverénní desetiminutovka na jeden záběr katapultovala moje očekávání na maximum. Následně se sice trochu zpomalí, ale divák má alespoň čas se platonicky zamilovat do Florence Pugh, obdivovat krásy skotské vysočiny a pozorovat dilema v očích čerstvě korunovaného Chrise Pinea. Režisér celý zbytek filmu sice občas naservíruje epické záběry (skotská korunovace, noční útok lukostřelců na lesní kemp, závěrečná bitva), ale gró filmu je putování party drsných skotských patriotů v čele se zlomeným králem a nesmlouvavým Aaronem Taylorem-Johnsonem alias Douglasem. Pokud vás Král psanec na první dobrou příliš neoslovil, dejte mu druhou šanci. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Režisér nedoceněné sci-fi Perfect Sense a oscarového neo-westernu Za každou cenu, David Mackenzie, je zpátky! A opět má s sebou naprosto božího Chrise Pinea, který zas a znovu dokazuje, že je ho na kapitána Jamese T. Kirka vážně škoda. Tentokrát se převtělil do role Roberta Bruce, středověkého skotského odbojáře, který se kvůli skotské koruně nebál vraždit, sjednotil národ a ukázal Anglii, že odkaz Williama Wallace ze Statečného srdce není zapomenut. Outlaw King, který bude celosvětově uveden 9. února na Netflixu, Wallace krátce ukáže a definitivně tak sebe sama zacementuje jako jakýsi spin-off oscarového hitu Mela Gibsona. Spin-off, který si však zaslouží plnou pozornost, protože David Mackenzie režijně neskutečně válí a řemeslně, tematicky i herecky doluje z látky o střetu Skotů a Angličanů maximum. Bitvy jsou neuvěřitelně naturalistické a brutální. Mackenzie rád vrhá diváka do zmatku bitvy při zachování jasné kontinuity a smysluplnosti scény. V zápalu bitev a zakrvácených mečů se však neztrácí ani humanistické poselství, vztahy mezi postavami a hlavně emoce, kterých má film na rozdávání. A komu nepadne sanice při úvodní jednozáběrovce a neuroní slzu při poslední scéně, ten nenávidí filmy! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Po promítání filmu na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu, kde byl film poprvé představen divákům, se režisér David Mackenzie rozhodl prostříhat film o 20 minut stopáže. Mezi vystřiženými scénami byla bojová scéna v pozadí vodopádu a taky osmi minutová sekvence pronásledování a následné setkání Roberta Bruceho a Williama Wallace v lese. (freelex)
  • Edward, Princ z Walesu (pozdější Edward II.) se ve skutečnosti bitvy u Loudoun Hill vůbec nezúčastnil. (KM Phoenix)

Související novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama