Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve 14. století se Robert Bruce zmocní skotského trůnu a vede houževnaté povstání ve snaze vymanit se z nadvlády Anglie a získat zpátky nezávislost země. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (410)

Fr 

všechny recenze uživatele

„CO JE MÍR S MEČEM NA HRDLE? ŘÍKÁM BOJUJME!... /// Začínáme rok před smrtí Williama Wallace. Skotsko 1304 a Robert Bruce zde započíná svoji cestu k vládě nad Skotským královstvím… Trochu nuda. Bláto, koně, kecy… vražda… kecy… takový ty důležitý, historický… ale tady to jsou hrozný zdržovačky, podpořený třeba dlouhým pícháním (bohužel ne mečem). Takovej History Channel. ¾ hodiny. Pak začnou Angláni vykonávat „spravedlnost“, takže se začnou chovat jako zvířata a kvežíznivý oko je (na chvíli) nasyceno. Následujou další obrázky… prostě tomu chybí drajv skvostnýho vypravěče, navíc Pine to prostě nemá! Když se konečně rozhodnou skoncovat s rytířstvím (jako chovat se fér), nadchází čas pro vztah otce a syna v rodině Edwardů (jako těch králů). Ty vole, tady se toho nakecá… Finální bitva, to je taková sekanice, která doplácí na rozpočet. Mackenzie zklamal a Netflix nepřekvapil. Hodně událostí vtěsnanejch do malýho prostoru, takže to není ani dostatečně historický ani krvavý. Pár nechutností, který zaútočí na emoce to nezachrání, jen pozastaví úpadek do absolutní letargie. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Rád POSLOUCHÁM ty příběhy „o cti“. 3.) Vím, kdo byl William Wallace. 4.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nepřímé pokračování Gibsonova Statečného srdce. Nehledejte v tom epičnost, emoce a sílu Melova opusu. Outlaw King je pomalu odsýpající řezničina která sází hlavně na téma, aby přilákala co nejvíc diváků. Zatím jednoznačně ale nejlepší film od Netflixu, který pomalu vystrkuje růžky. Co filmu chybí v herecký výkonech a napětí, to nahrazuje brutálním násilím, při kterém sem občas odvracel zrak a to že sakra něco vydržím. Povedené historické béčko, nic víc, nic míň. 70%. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Outlaw King aneb jak anglán dostal chuť na Borovičku. Scottexit tak, jak má vypadat, žádný blbý referendum. Myslet si, že tenhle film bude pokračováním Gibsonovy patologické, pardon patetické podívané, by bylo věru mylné, podobně jako myslet si, že ve Skotsku více prší, pročež tam jsou všichni rezaví. Jako dobrý, první hodinu filmu se noříte do sraček a nějak vám přestává být fuk, jak tohle ostrovní derby dopadne. Až moc velká depka a Bruce si sám zatím nedokáže tu ozdůbku nad obočím obhájit. Nejlepší postavou byl berserk Douglas, jehož jméno si doufám školáci v anglických školních škamnech dostatečně pádně pamatují, protože kdyby ne, zapomínání trestá pan Douglas lehce hruběji. Nepřichází mi ale na rozum, že rejže, původem Angličan, točí film, který jasně nadržuje týmu Sukničkářů ze severu. Nu což, fajn, ale pak mi chybí, že ta ku*va holohlavá nedostala co proto. Uvítáníhodné bylo navrácení Jamese Cosma na místo činu, ten herec má zkrátka výborný ksicht na tyhle role. Nakonec slušný ne-upe-originální počin, přežít se daly i proslovy před bitvou a filmové časy Statečných srdcí jsou snad konečně už odváté za severní pól. Byť teda odchod Edy II. z bitvy pěšmo - ou nou! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bezvadný historický film, prostě bezvadný, vážně nemám co vytknout, ačkoliv by se i mně líbilo, kdyby byl delší, protože málokterý film z poslední doby by si to zasloužil tak jako právě tenhle. Ale nevadí. I tak je to atraktivní příběh s ohromným spádem a neustále nabírající tempo i dramatičnost, takovým tím "chlapským" způsobem zábavný, ale zdaleka nejen pro milovníky středověkých řezničin. Pořád mu totiž jde i o postavy a díky vynikajícím hercům o ně jde i nám. Chris Pine má v sobě něco až conneryovského, Aaron Taylor-Johnson je šílený divous k nepoznání, rázná Florence Pugh mě nezklamala ještě ani jednou a nestalo se to ani tentokrát... Se Statečným srdcem bych klidně srovnával a viděl bych to skoro na remízu. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle to mám rád. I přesto, že film letí jak blázen a neobsahuje žádný dlouhý hluboký scény k prohloubení vztahu diváka s postavami, jak je tomu u většiny filmů tohoto typu zvykem, je napsanej sakra dobře, takže si člověk dokáže postavy oblíbit a fandit jim. Všechno to objímá naprosto neskutečná středověká atmosféra, parádní kamera a skvělá hudba, takže i rád odpustím těch pár chyb a nepozorností střihače či kameramana, který naštěstí celkovej dojem vůbec nekazí. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Edward, Princ z Walesu (pozdější Edward II.) se ve skutečnosti bitvy u Loudoun Hill vůbec nezúčastnil. (KM Phoenix)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach na Britských ostrovoch, predovšetkým v Škótsku a Anglicku, konkrétne v mestách Linlithgow, Stirling, Edinburgh, Glasgow a Glencoe. (MikaelSVK)
  • Rostlina, kterou Robert (Chris Pine) dává své ženě Elizabeth (Florence Pugh) při jejich milostných hrátkách a při znovushledání na konci filmu, je skotský bodlák. Je to národní květina Skotska, kdy Anglie má růži a Irsko jetel. (freelex)

Související novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama