Reklama

Reklama

Blade Runner 2049 - 2036: Nexus Dawn

  • USA 2036: Nexus Dawn
Celý film

Obsahy(1)

Režisér Denis Villeneuve požádal své oblíbené umělce, aby vytvořili tři krátké filmy, jimiž ztvární některé klíčové události předcházející ději filmu Blade Runner 2049. Všechny tři snímky, k nimž patří i 2036: Nexus Dawn, byly uveřejněny několik týdnů před premiérou celovečerního filmu a sloužily tak k jeho propagaci. V tomto mikropříběhu sledujeme Niandera Wallace (Jared Leto), který představuje svou sérii nových replikantů typu Nexus, aby obhájil zrušení zákazu jejich výroby. (J.Connor)

(více)

Recenze (47)

Gemini 

všechny recenze uživatele

2036: Nexus Dawn je první ze tří krátkometrážních "prequelů" k Blade Runnerovi 2049, které si objednal jeho režisér Denis Villeneuve. Jelikož je to tak, zkusím se vyjádřit jedním dechem: Pokud se bude i celý film odehrávat v podobné atmosféře, jaká je ukázána zde (vizuální stránku si dokážeme představit z trailerů a asi k ní nejde mít výhrady - a stejně je stylizovaný i tenhle kraťas), tak mají fanoušci Scottovy klasiky vystaráno, protože minimalistická hudba tu výborně dokresluje bezútěšnost, která čišela z originálu, a navíc Jared Leto jako Niander "rozhodně nejsem Tyrell" Wallace výtečně dávkuje znepokojivost pohledu slepýma očima (chvíli do daleka, chvíli přesně zacíleného) ke svému přednesu osudově znějící rekapitulace stavu věcí, a plánů, které logicky vedou k odpovědi na základní dějovou otázku, proč vůbec může po Deckardově tažení nastat nějaký problém, vyžadující nasazení Blade Runnerů. Dobře, tak jedním dechem to nedám, ale bylo to těsně;) A tím končím a dávám 80%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mí replikanti budou žít tak dlouho nebo tak krátce, jak si zákazník zaplatí." Osobně si myslím, že každou etickou komisi i v roce 2036 nejspolehlivěji přesvědčí pořádný úplatek, ale to bychom přišli o jedny ďábelsky zlé oči a jednu zajímavou prezentaci. A to by možná byla škoda. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, jako by se Jared Leto natolik vžil do role slepce, že ztratil orientaci a nechal svého Wallaceho omylem vstoupit do jiné místnosti ve studiu, která byla určena pro natáčení nepoměrně skromnějšího post-katastrofického světa, ve kterém přežívají poslední zbytky lidstva. Možná je to 12 opic, možná jiný film, ale rozhodně nemám pocit, že tohle setkání bylo součástí světa Blade Runnerů. A především nemám pocit, že by Wallace volil takový postup pro prosazení svých představ - jeho pošetilému nápadu by se mohlo říkat tanec slona v porcelánu. Souhlas s názorem F.W.Colqhouna. Vizuál je hezký, ale co dál? Celkový dojem: 40 %. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Uplatit nebo vyděsit? Co je levnější? Leto ve své démonické kreaci předvádí jak se šetří peníze. Vezmete testovací vzorek a efektivně ho zlikvidujete. Scott není Villeneuve a jeho nejisté střihy a třas malinko kazí výsledný dojem, přesto velice dobré. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

"Příběh" dokreslující charakter Wallace a jeho záměr. Co na to víc říct - Jared Leto svým hereckým výkonem absolutně strhává pozornost a tvoří hutné napětí této krátké scény. ~(3,9)~ ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jeden dialog, jedna nečekaná prezentace a šest minut dokonale dávkované atmosféry poněkud nahlodávají mou skepsi týkající pokračovaní jednoho z mých osudových filmů. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Výborný, atmosfericky brilantně soustružený krátkometrážní snímek, který precizně črtá cestičku k novému filmu "Blade Runner 2049". Pokud se stejně jako já nemůžete dočkat data premiéry, tento snímek Vám čekání o něco zkrátí. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Teším teším teším. Sofistikovaný zloduchovia tu už dlho neboli. A Leto si tu v tomto krátkom šteku vedie omnoho lepšie ako Joker v Suicide Squad. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na vzťah k nasledujúcemu ( a predchádzajúcemu ) BLADE RUNNERovi, ide iba o málo platný, čiže zbytočný kraťas, ktorý mohol byť ( bude ? ) kľudne použitý vo filme. Pre mňa málo temné, tmavé a minimálne upršané ( áno naozaj ). ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Na to, že se nejedná o trailer, ale o plnohodnotný kraťas toho ukazuje Nexus Dawn na poli 6 minut poskrovnu. Tudíž krom skvěle zvládnuté vizuální a řemeslné stránky věci není o moc stát a když kraťas před návštěvou kina neuvidíte, tak v podstatě o nic nepřijdete, spíš se vás jen tvůrci snaží naladit na kompletní dech beroucí atmosféru nového Blade Runnera. 6/10 Více v mé souhrnné novince o dvou zveřejněných kraťasech ze světa Blade Runner 2049 na webu Filmový Guru. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Působivé. Jared Leto je slizoun všech slizounů. Tu jeho postavu bych nechtěl potkat osobně. Brrrr. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Krátký film, který se mi líbil méně než druhý "2048: Není úniku", který je také ze světa "Blade Runner 2049". Jared Leto tu sice prezentoval velmi zajímavý charakter, ale dle mého názoru tenhle kraťas zase tolik nového nepřináší a nějak více neprohlubuje specifika této postavy. Na jedno kouknutí fajn, jako bonus. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Atmosférický zážitek s démonickým Letem. Těchto 6 minut připravuje půdu na temnou výpravu do Villeuneuova pokračování. Výborná práce kamery a hry světla. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Původní Ridleyho kultovka mě docela minula, ale tvůrci připravující dalšího "Blade Runnera" (no dobře, hlavně Gosling) mě přesvědčili se o film trochu více zajímat. Tudíž mě neminuly ani tyto kraťasy, které mají diváky navnadit na blížící se pecku podzimu (jak to zatím vypadá). "2036" nám představuje postavu hlavního záporáka a musím říct, že Leto mě zaujal víc než jako Joker. Takže... jsem zvědavá, co bude dál. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Sterilních 6 minut kecání o ničem. A co se formy týče, narozdíl od původního filmu příliš prosluněný, málo temný a vůbec tam nechčije. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* zkouknul jsem tři krátké filmy, které zobrazují zásadní události mezi oběma filmy, díky nimž je lépe pochopitelný děj v tom nejnovějším Blade Runneru 2049. Kvalitativně jsou všechny na slušné úrovni a sami o sobě smysl nemají, takže pokud chcete být v obraze, tak si je přehrejte ve správném pořadí - tento z roku 2036 najdete v češtině třeba tady. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Reklama