Reklama

Reklama

Blade Runner 2049 - 2036: Nexus Dawn

  • USA 2036: Nexus Dawn
Celý film

Obsahy(1)

Režisér Denis Villeneuve požádal své oblíbené umělce, aby vytvořili tři krátké filmy, jimiž ztvární některé klíčové události předcházející ději filmu Blade Runner 2049. Všechny tři snímky, k nimž patří i 2036: Nexus Dawn, byly uveřejněny několik týdnů před premiérou celovečerního filmu a sloužily tak k jeho propagaci. V tomto mikropříběhu sledujeme Niandera Wallace (Jared Leto), který představuje svou sérii nových replikantů typu Nexus, aby obhájil zrušení zákazu jejich výroby. (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Celý film

Recenze (47)

kubilov 

všechny recenze uživatele

Nejlepší kraťas z Blade Runnerů před 2049. Nexus Dawn odehrávající se v roce 2036 zachycuje, jaké schopnosti a vlastnosti mají nejnovější replikanti vyvinutí vyšinutým takřka bondovským záporákem Jaredem Letem, který je děsivý a tento kraťas velmi vhodně doplňuje jeho postavu a její motivace, jelikož v samotném filmu se na něj dostane jen velmi málo. Scéna dokazující naprostou oddanost majiteli/vlastníkovi působivá. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

2036: Nexus Dawn je první ze tří krátkometrážních "prequelů" k Blade Runnerovi 2049, které si objednal jeho režisér Denis Villeneuve. Jelikož je to tak, zkusím se vyjádřit jedním dechem: Pokud se bude i celý film odehrávat v podobné atmosféře, jaká je ukázána zde (vizuální stránku si dokážeme představit z trailerů a asi k ní nejde mít výhrady - a stejně je stylizovaný i tenhle kraťas), tak mají fanoušci Scottovy klasiky vystaráno, protože minimalistická hudba tu výborně dokresluje bezútěšnost, která čišela z originálu, a navíc Jared Leto jako Niander "rozhodně nejsem Tyrell" Wallace výtečně dávkuje znepokojivost pohledu slepýma očima (chvíli do daleka, chvíli přesně zacíleného) ke svému přednesu osudově znějící rekapitulace stavu věcí, a plánů, které logicky vedou k odpovědi na základní dějovou otázku, proč vůbec může po Deckardově tažení nastat nějaký problém, vyžadující nasazení Blade Runnerů. Dobře, tak jedním dechem to nedám, ale bylo to těsně;) A tím končím a dávám 80%. ()

Reklama

filmsim 

všechny recenze uživatele

Na to, že se nejedná o trailer, ale o plnohodnotný kraťas toho ukazuje Nexus Dawn na poli 6 minut poskrovnu. Tudíž krom skvěle zvládnuté vizuální a řemeslné stránky věci není o moc stát a když kraťas před návštěvou kina neuvidíte, tak v podstatě o nic nepřijdete, spíš se vás jen tvůrci snaží naladit na kompletní dech beroucí atmosféru nového Blade Runnera. 6/10 Více v mé souhrnné novince o dvou zveřejněných kraťasech ze světa Blade Runner 2049 na webu Filmový Guru. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Původní Blade Runner mě vnitřně strašně minul, což mě dodnes mrzí. Villeneuve se ale chystá na reboot jako svině a sype do nás napřed malinké ochutnávky. Rok 2036 má perfektní atmosféru, nápad a především důležitost pro hlavní film. Uvidíme, co nám přinesou další dva prequely. Tenhle byl skvělý. 90% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tenhle kraťas mě bavil ze všech nejvíc. Jedna místnost, jeden dialog a představení nové generace androidů a Leta, kterej je fakt učiněnej démon a já se na jeho úlohu ve filmu těším, takhle na první dobrou fakt dokonalej záporák. Navíc je to na prostoru pouhých pěti minut neskutečně hutné, napínavé a velmi, velmi znepokojující. Působivé drama, které na malém prostoru rozehrává velikou a zajímavou hru, která snad bude stát za to. 98%. ()

Reklama

Reklama