Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté, co byla vyhozena z umělecké školy a najde si práci v kanceláři, dostane rozmarná malířka šanci splnit si svůj celoživotní sen o adoptování jednorožce. (Netflix)

Recenze (24)

Matty 

všechny recenze uživatele

Pásmo tonálně různorodých scén, které nemají žádné pevné jádro a navzájem se popírají. Přestože jde o (další) film tematizující potřebu dát znovu průchod své dětské imaginaci, je natočen bez špetky fantazie (pro srovnání viz v podstatě cokoliv od Michela Gondryho). Jediná obměna oproti tuctu jiných filmových oslav infantility a lidí trpících komplexem Petra Pana spočívá v tom, že hlavním hrdinou není muž (byť by jím klidně být mohl - ženství protagonistky hraje marginální roli). Jakkoli mám pro Brie Larson velkou slabost, vrstevnatý scénář Samanthy McIntyre by potřeboval mnohem jistější režijní vedení, aby se takhle tragicky nerozsypal. 30% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zvláštní výpověď Brie Larson, která hraje ne zrovna sympatickou roli ve filmu, který není zrovna úplně zábavný. Filmy o umělcích bývají alespoň většinou umělecky zajímavé, tento je obyčejný, bez děje, bez jakékoliv zábavnosti. Skoro se až nabízí říct, že je vysloveně zbytečný. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem dal teď Teroristce dvě hvězdičky, by mi bylo blbé dát tomuhle filmu o jednu míň, ale jde opravdu o tragický výkon, který naznačuje, že Brie Larson opravdu není nejdůmyslnější člověk (ne že by to nebylo trochu vidět z jejího veřejného vystupování, kde se dobré úmysly mísí s hodně velkým nerozmyslem - ale to sem nepatří). Tonálně naprosto nefunkční, herecky jalové (ten Oscar asi těch pár akademiků, co tohle uvidí, zamrzí), technicky v lepším případě unylé, v horším ukázkově špatné... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zhlédl jsem ničím nevyčnívající feel good film a pak koukám, že na většinu lidí film působí zcela opačně. Celovečerní debut Brie Larson oplývá nesamoúčelným popírání dospělosti, plněním snů a snahou se vymanit z běžných konvencí. A dělá to tak prozíravě a nežně, až to člověka zahřeje u srdíčka. A navíc má Samuela L. Jacksona, takže u mě předem vyhráno. Kdybych to viděl před Captain Marvel, zřejmě by mi ta chemie mezi nimi dvěma nepřišla tak neuvěřitelná (v Kongovi spolu přece jen tolik neinteragovali), ale Brie je vážně skvělá a sympatická herečka, takže jí ten úspěch musím přát. Nic světoborného, ale na odpočinkový večer na Netflixu po náročném dni ideální. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nápad i provedení se mi líbilo, ale stejně jsem se na konci nemohl zbavit pocitu, že mi v Obchodě s jednorožci něco chybělo a něco naopak přebývalo. A že zbyl "jen" lehce nadprůměrný a bohužel zbytečně doslovný film. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Mohli by sme dostať dvojku Brie Larson a Samuel L. Jackson niekedy v ďalšom filme? Mohla by sa z nich stať filmová dvojka ako boli Bud Spencer a Terence Hill? Podľa mňa by to bolo zaujímavé. Brie Larson a Samuel L. Jackson spolu v ďalšom filme. A urobíme z toho sériu. Tento rok som ich takto videl spolu druhýkrát a musím povedať, že nejako to medzi nimi herecky funguje. A aj keď sa asi filmovou dvojkou nestanú, myslím si, že by to fungovalo. Okey, toľko k môjmu úvodnému monológu na tému Brie Larson a Samuel L. Jackson. Poďme si teraz ohodnotiť film. "Unicorn Store" je novou Netflixovou komédiou a drámou o dievčati Kit. Túžila byť maliarkou, no všetko čoho sa dotkne sa zmení na neúspech a má pocit, že je pre svojich rodičov obrovským sklamaním. No jedného dňa dostane pozvánku do obchodu, ktorý sa volá jednoducho volá : "The Store" a Samuel L. Jackson jej povie, že majú pre ňu pripraveného jednorožca. A bude len jej a dá jej všetku lásku, čo bude potrebovať. A od toho momentu sa začína veľké dobrodružstvo pre našu hlavnú hrdinku a akosi viac nám ukáže svoju detskú stránku, ktorá má zrazu radosť z niečoho neuveriteľného, no súčasne tak úžasného. Myslím si, že film je napísaný celkom dobre, má dobrú atmosféru a Brie Larson sa pokúša ukázať aj svoje režisérske schopnosti. Osobne som zhodnotil, že v tomto filme sa mala v hlavnej role objaviť Greta Gerwig. Tá postava bola úplne pre ňu napísaná. Celkovo tu Brie Larson pôsobí ako Greta Gerwig keď improvizuje. A je to s ňou celkom sranda. Miestami mi prišla trošku strojená, no myslím si, že režírovať seba samú a plus ostatných musí byť náročné. Takže dávam jej bod za snahu. Virgil je asi moja najobľúbenejšia postava celého filmu. A nebudem hovoriť viac. Jednoducho stojí za to hod vidieť. Film má dobrú atmosféru a je vidno, že sa snaží priniesť niečo zaujímavé a milé. A celkom sa mu to darí. Zasmial som sa, užil som si film a myslím si, že to je dobrý signál. Neviem či je to film pre každého, ale ja mu dávam palec hore. Som rád, že som ho videl a nebránil by som sa ani pozrieť si ho opätovne. Hodnotenie: B+ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Sladký "Unicorn Store" jen vypouští obláčky kouře. Je to solidní líčení pokusů o dospělost a nalezení radosti na místech, kde by jste to čekali nejméně. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Úlet v tom nejhorším slova smyslu. Brie Larson umí hrát, což je tak jediné, co je tady vidět, ale režírovat rozhodně ne. Na vinně je asi i totálně tragicky a pitomý scénář, ale tohle je prostě tak špatné, až to ani nemůže být vtipné. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Dovedu pochopit smysl tohohle filmu, jeho pointu, úmysl autorky jeho scénáře a jeho režisérky. Provedení je ale tak bídný, technicky i herecky, že bych si dovolil tenhle snímek ohodnotit spojením "ztráta času". Jediný pozitivum tak aspoň vidím v tom, že Virgil má skvělej hlas a Brie, i přes veškerou tu kontroverzi okolo její osoby, je pěkná baba. Mno. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je to o moc hravější a veselejší než Ladybird, ačkoli to jde po naprosto stejné koleji, což se v poslední půlhodině ukázalo jako problém, protože ten scénář je prostě kopie dalších sto filmů. Nahoru to tahá skvělá Brie Larson, ale dohromady žádný skvost. 65% ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Na papíru ten námět působí skvěle, jenže... 1) Scénář by potřeboval spoustu zásahů, míň doslovnosti, víc vytěžit potenciál. 2) Brie Larson to režijně úplně nezvládla, jakkoliv je to na debut slušné. 3) Vizuálně by to zasloužilo mnohem víc; barev, nápadů, vtípků. Takhle celý film tak nějak přešlapuje ma místě a zůstává na půl cesty. Zaokrouhluji nahoru, protože taky chci věřit. ()

misbos

všechny recenze uživatele

Kapitánka Narciska opět zasahuje, tentokrát ve svém vlastním filmu - aneb - nehodnotím, neb to evidentně nebylo pro mě (bílej, přes čtyřicet.... však to znáte..). To si točila sama pro sebe, protože je do sebe udělaná. "Those guys do not know things, I KNOW things!" ... like yeah... you know JACK SHIT! ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Captain Marvel bez humoru, lahodného Nicka Furyho a s Carol Danvers, ktorá je mentálne dieťa. Celý tento film chápem ako akúsi metaforu na život, dospievanie, nevzdávanie sa svojích snov ani v dospelosti a podobne. S prižmúrenými očami a s fantáziou rovnajúcou sa viere v existenciu jednorožcov áno. Ale hlavne to mohlo byť trochu zaujímavejšie poňaté a spracované. Neviem, či to má byť akože artový film a všetko sú náznaky, alebo je to akože plnohodnotný príbeh, ktorý až tak nevyšiel. 6,5/10. ()

darkphoenix 

všechny recenze uživatele

Zvláštne nevyrovnaný film. Skvelý a jednoduchý nápad o boji dieťaťa v každom z nás s dospelosťou postráda pevnejšiu ruku, hravejší vizuál a menej tlačenia na pílu. Škoda. ()

anetd1 

všechny recenze uživatele

People think that I am stupid but.. I do crosswords, y’all. Půl hvězda za to, druhá půlka za Samuela L. Jacksona jako prodavače roku a jeho breakdown v oranžových kalhotách. Klasickej Netflix, nápad moc fajn, zpracování nudahrůza v jednorožčím vetešnictví. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Už je to pár dní…a zůstal ve mně z tohoto holčičího filmu takovej příjemnej pocit. Brie Larson samu sebe zrežírovala v okouzlující roli mladé ženy, která vnitřně odmítá opustit dětství. Ze všeho nejraději maluje, ale z umělecké školy jí vyhodí a musí do zaměstnání. A najednou jí do práce začnou chodit podivné pozvánky od Obchodu (The Store). Jsou adresované právě jí… a když se konečně odhodlá, narazí v něm na Samuela L. Jacksona, který jí nabídne jedinečnou koupi – pravého jednorožce. Zní to bláznivě? No to je naprosto v pořádku. Tuhle dětskou naivitu tvůrci chtěli do filmu dostat, a aniž by ji parodovali nebo zesměšňovali, chtěli jí udržet až do titulků… A smekám pomyslný klobouk, jejich záměr vyšel. Pokud byste chtěli tip na romantický film pro klidné odpoledne nebo večer s někým vám blízkým, tenhle nízkorozpočtový film tu atmosféru rozhodně nepokazí. Brie Larson a jejímu dívčímu světu uděluji nadprůměrných 60%. ()

Reklama

Reklama