Reklama

Reklama

Co tomu řeknou lidi

(festivalový název)
  • Norsko Hva vil folk si (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Šestnáctiletá Nisha vede dvojí život. Přes den je pokornou a svědomitou dcerou pakistánského imigranta a v noci si tajně užívá s kamarády noční život v Oslu. Jednoho dne otec odhalí Nishinu přetvářku a rozhodne se pro drastickou ochranu dcery před nástrahami západního světa. Snímek s aktuální a citlivou tematikou ukazuje, jak zásadně může být rozdílná jedna kultura. Na jedné straně stojí muslimští teenageři žijící v Evropě a toužící po svobodném životě, na druhé straně jsou jejich rodiče, kteří ctí tradice, ale usilují o lepší budoucnost. Život plný konfliktů, rozdílů a bolesti... Příběh plný empatie a porozumění ukazuje vlastní cestu, jak se ze zdánlivě předurčeného osudu vymanit. (Severský filmový podzim)

(více)

Diskuze

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Popravdě nevím, zda dát 5 hvězd nebo odpad.

Jestli to bylo točené za účelem, co v tom vidí 99% Čechů v čele s nevymytou pusou verbalem, tak je to jednoznačně na odpad.
Na druhou stranu v tom bylo krásně vidět nějaké krajní případy jak v našich zemích, tak v zemích Pákistánu. Bohužel si tyto krajní případy spousta lidí vyloží na celou miliardu našich bližních a pak takovýto film lze označit jedině za "odpad". Protože v něm přízemní lidé vidí tento "odpad" a vztahují ho na každého osmého člověka na světě. :(
Nakonec se však nenechám přízemně vláčet hodnocením druhých a dávám pět hvězd za krásné vyobrazení některých krajních případů, které však nepopisují ani celé náboženství ani celou zem (jak Norsko, tak Pákistán).

Reklama

Reklama