Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Postarší muž Francisco Ortia ztratil při nehodě skleněné oko a požaduje odškodnění. Na nemalý finanční obnos si dělá zálusk křivák Enrique, který muže zabije v opuštěné industriální budově. Využívajíc svou milenku Claru, jež pro zemřelého Ortiu pracovala, spáchá Enrique další téměř dokonalý zločin. Má však tu smůlu, že je mu na stopách amatérský detektiv s tváří malého chlapce Pedra, syna uznávaného policejního detektiva, který případ rovněž vyšetřuje. Když se Pedrovi do rukou náhodou dostane ono skleněné oko, dovede ho zvídavé pátrání po jeho původu až k samotnému vrahovi. Snímek byl natočen podle povídky „Okem mrtvého muže“, jehož autorem je americký spisovatel hard-boiled příběhů Cornell Woolrich. (Noir Film Festival)

(více)

Recenze (2)

freddy 

všechny recenze uživatele

Asi každé dítě má nějaké představy, čím by chtělo být v dospělosti a od útlého věku si na tuto profesi hraje. Chlapec v tomto filmu si hraje na detektiva. Samozřejmě je ovlivněn profesí svého otce, v němž má veliký vzor. Jenže tato hra ho může přivést i do ohrožení života. Film jako takový vyčnívá nejen tím, že nahlíží na kriminální zápletku tak trochu dětskou optikou, ale rovněž odlehčuje děj skoro až groteskními prvky, které představuje majitel čistírny, stejně jako dvě hašteřivé sousedky. O temné atmosféře se tak příliš mluvit nedá, neboť film dokáže i příjemně pobavit a rozesmát a naplno tak dává průchod horkokrevné španělské nátuře. Tohle byl příjemný a nečekaně roztomilý oddechový zážitek. [10. Noir Film Festival 2022] ()

rivah 

všechny recenze uživatele

S cílem ukrát kompenzaci za pracovní úraz, Enriwue zabije starého muže a sebere mu křišťálové oko. Ale policie i malý synek komisaře jsou mu na stopě....Solidní dobový film. ()

Související novinky

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Reklama

Reklama