Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andrea Bocelli. Každý zná jeho hlas, jeho písně, jeho provedení slavných operních árií, jeho celosvětový věhlas. Mnohem méně se však ví o jeho soukromí, o jeho cestě z rodné toskánské vesnice Lajatico až k současnému světovému úspěchu. (Bontonfilm)

Recenze (22)

progression 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý životopisný snímek o Andreovi Bocellim se zaměřením na jeho mládí a nelehké začátky jeho pěvecké kariéry, které nejsou zdaleka tak známé jako jeho pozdější pěvecké "výsluní". Vzhledem k jeho handicapu ztráty zraku je krásně znázorněn obecně známý jev, že při ztrátě jednoho smyslu významně "posilují" smysly i schopnosti zbývající, což speciálně u sluchu, muzikálnosti i "vnímání" okolí u něho mělo nemalý význam, i když jeho cesta na pěvecké i lidské výsluní nebyla zdaleka jen procházkou růžovým sadem. Charismatický učitel zpěvu v podání Antonia Banderase, uvěřitelný Tony Sebastian v ústřední roli i další důležité postavy z hrdinova života (otec, matka, strýc i budoucí manželka) mají co říci a nelehké počátky hrdinovy budoucí kariéry zajímavým způsobem dotvářejí. Ke konci snímku zazní i úryvky nejznámějších árií včetně "Nessun Dorma" a vystoupení s ikonou populární hudby Zuccherem film uzavírají. Ale hvězdná kariéra Andrea Bocelliho teprve začíná... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že tu podbízivost jsem cítila velmi často, takže jindy bych šla určitě s hodnocením dolů. Ovšem v případě Bocelliho mi to nějak nešlo. Vždy jsem ho obdivovala s jakým citem dokázal a dokáže zpívat, navíc mám vážnou hudbu ráda. Tady jsem si vytáhla tu podstatnou věc a to byl jeho život v soukromí o kterém jsem nevěděla skoro nic. Takže díky za tento počin. A věřte mi, občas jsem byla překvapená a říkala jsem si, kdo by to do něj řekl...……..? ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Je priam neuveriteľné, ako tomuto filmu po zhruba 45 minútach absolútne došiel dych. Začiatok veľmi emotívny. Tvorcovia zabudli pripomenúť, že doktori Bocelliho matke radili potrat, pretože im bolo jasné, že dieťa sa narodí nejakým spôsobom poškodené. Ona to však odmietla, z čoho pramení aj Bocelliho pro-life prístup. Ako dobre, že to vo filme nebolo, lebo ja som teda každopádne anti-life a basta!. Po tom, ako sa utrpenie dieťaťa zmenilo na utrpenie dospelého, akosi divák zistil, že na slzy vlastne nie je dôvod. Mladý muž z dobre situovanej rodiny, dobre vyzerajúci, úspešný študent práva. Takmer by sa mu dalo závidieť, nie je to predsa slepý žobrák zo subsaharskej Afriky. Keď sa ešte na vševedúcej wikipédii pozrieme na maestrov životopis a manželstvá, tak radšej fakt poľutujem niekoho iného a pustím si nejakú inštrumentálnu hudobnú klasiku. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zajímavé spíše faktograficky. Příběh se vleče, utápí se v nezajímavostech, po chvíli se to až nechce sledovat. Výtečná je ovšem muzika a interpreti. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Celkem nudný hagiografický přístup od kolébky skoro do hrobu, který se pohybuje ve známém teritoriu překonávání překážek. Tato óda na celebritu jistě potěší fanoušky tohoto zpěváka s fantastickým hlasem. Nepůsobí to autenticky a tahle melodramatická anekdotka si nezaslouží tak velkou produkci. Hudba ticha je ohromující vizuálně, ale příběh již tak ohromující není. Režisérovi jde více o to ukázat hudbu, než aby komplexně pronikl do duše zpěváka. Je to film, který se bude líbit velmi malým dětem nebo velmi starým dámám. Všechny mezi nimi bude nudit. Je to filmový ekvivalent toho jako by jste poslouchali operu ve výtahu. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"You have a great advantage, you're already familiar with sounds, they guide your steps through life. But the music of silence will be your guide through the interior of yourself. And that, which you discover, you will express through the beautiful perfection of song." ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jistě velmi zajímavý příběh, jako film to ovšem moc nefunguje. Chybí tu jakákoli invence, nápad, je to jen popis sutuací v životě Adrea Bocelliho. Trochu oživení tomu dává Antonio Banderas (který se asi dal na životopisné filmy), jinak ale pouhý průměr, jak v žánru, tak celkově...50% ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Velice podařený životopisný film, který musel zaujmout široké publikum od vyznavačů lehčího žánru ve filmu i v hudbě až po filmové fajnšmejkry. Myslím, že od nynějška budu věnovat koncertům s Andreou Bocellim, které nějaký televizní kanál uvede, mnohem větší pozornost, když jsem poznal, jak trnitá byla jeho cesta za úspěchem. A tak jak ohromná vůle může překonávat velké překážky. Sám si nedovedu představit život ve slepotě... Banderas byl ovšem nastrčenou figurkou, prostě lákadlem, jak přitáhnout do kin více diváků, ale on není jenom hvězda, on je především velký umělec, ukázal to i zde na poměrně malém prostoru. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Zivotopisne filmy vacsinou dopadnu na jednotku a vynimkou nie je ani tento taliansky o opernom spevakovi menom Andrea Bocelli,kto by ho nepoznal,sice nepocuvam taku hudbu,ale sklanam sa pred tymto sympatickym clovekom,jeho hlas je balzamom na dusu...:-) ()

Dm1tr1j 

všechny recenze uživatele

Pri mojej prvej opere (Carmen) som mal ledva 15 rokov a so spolužiakmi som počas vystúpenia len debilne srandoval až kým nás nenapomenuli učiteľky. Vtedy som nevidel tú hromadu tréningu, ktorý stojí za ich spevom a ani to, že je to vlastne privilégium počuť ho. Od vtedy uplynuli roky a dnes už rozumiem, že opera dala miliónom ľudí pocit hrdosti, pýchy a mnohým aj dôvod na život. Aj keď som vtedy vedel o slepých operných spevákoch taktiež som nechápal, že človek slepý od narodenia musel bojovať s prekážkami, ktoré si ja ani nepredstavujem a nebral to nijako výnimočne. Tento film vyprával príbeh, ktorý bol ale vlastne celý čas plný šťastia. Bocelli mal okolo seba úžasnú rodinu a jej podporu v jeho talente. Viedli ho tmou k hudbe aby mohol viesť ľudí v tme k hudbe on sám. Nie je to dojímavé, je to inšpirujúce. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

40% - komentář 20ti slovy: Nehodnotím Bocelliho, jako OSOBU, ale film. Zajímavá pasáž z dětství se bohužel přehoupla do ukecané a uspávající "dospělácké" části, kde se jenom čeká". ()

Anianna 

všechny recenze uživatele

Film začíná dost poutavě, má působivou atmosféru a drží při sobě tak do momentu, kdy hlavní hrdina ztratí v pubertě hlas. Pak už se divák prodírá ne vždy zajímavými životními etapami, ztrácí se souvislosti i emoční náboj. Hudebně ale film graduje od okamžiku, kdy už je jasné zpěvákovo operní směřování. Závěrečná Con te partiro byla nádhernou tečkou. ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre spracované, záver filmu prišiel práve "včas", neodhalilo sa divákovi úplne všetko, no všetko podstatné áno. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Já myslím dost dobréééé. Hlavně Antonio B. - charizmatický učitel a hlavní představitel , rovněž i jeho žena . Ovšem i strejc , také dobře zapálen pro věc . I rodiče měli dosti prostoru v ději . Pro znalce a nadšence operní hudby je tento film takové pohlazení . Bravoooo . ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Priemerný životopisný film prezentujúci život Andrea Bocelli aj keď sa skrýva za fiktívnu postavu Amos Bardi. Produkcia je dobrá ale ani jej ani hercom sa nedarí využiť dramatické momenty a vytvoriť silnejšiu emóciu. Antonio Banderas vo vedľajšej úlohe to nezachráni. Fanúšikova Bocelliho si však určite môžu hviezdičku pridať. ()

Související novinky

Andrea Bocelli v O2 areně s novým albem ´Sí´

Andrea Bocelli v O2 areně s novým albem ´Sí´

18.09.2018

Andrea Bocelli slaví v těchto dnech (22.září 2018) významné životní jubileum a při příležitosti oslav jeho 60. narozenin máme pro všechny maestrovy příznivce radostnou novinku – pokud jste se… (více)

Reklama

Reklama