Reklama

Reklama

Cesta za černými rytíři

(festivalový název)
  • Německo Die Pfefferkörner und der Fluch des schwarzen Königs (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Partička mladých detektivů se vydává po stopách magických rytířů. Během školního výletu si ve vysokých horách všimnou, že ne všechny náhody, které se dějí, se zdají býti mystickými činy. Společně dokáží rozluštit kdejakou záhadou a začínají pomalu přicházet na nekalé činy korporátní společnosti. Mia a její parta totiž nevěří na pohádky a za každým činem odhalí lidský zásah. Během jejich vyšetřování budou muset čelit, zásahům velké firmy, ale také zradě, která přichází z těch nejméně očekávaných míst. (JuniorFest)

(více)

Recenze (7)

CarloRizzi 

všechny recenze uživatele

Moderní správná pětka pro děti.-) Chybělo mi tam víc vtipu, ale tohle byla akční jízda alá Mission Impossible. Nevím, jak do, ale já tam slyšel hudbu od Ennio Morricone Tenkrát na Západě. Němci mají lepší dětské filmy. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pohádka se společenských přesahem. Je zde hodně cestování, slušně to evropsky odsýpá, ale ne zas tak jako zběsilé americké komiksové blockbustery. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Člověku je až smutno, když si uvědomí, že i v československé kinematografii vznikaly dobrodružné detektivní filmy pro děti a dospívající, a dnes prdlačky. Ale musím uznat, že Němcům se to hodně podařilo - má to vtip a docela spád, děcka hrají neuvěřitelně přirozeně, není to trapné, děj je logický, a přitom si ještě střihnou tvůrci mini parodie na indianajonesovky nebo bondovky. K tomu se to odehrává většinu v přírodě v horách, a skutečně jde o majestátní hory. A námět a zápletka by se daly natočit i u nás, kdyby na to někdo měl koule - jak nám francouzské firmy skoupily vodu a teď nám ji draze prodávají. (Takže je zde i jemná ironie vůči ekologickým aktivistům a skutečným snahám globálních firem, kterým nikdy o dobro světa nešlo). Jo, potěšilo mě to, příjemný film. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme som nenašiel jediný zápor, okrem faktu, že mi tá hlúpučká zápletka neprišla vôbec záhadná. Ale aj tak mu tú 5. hviezdu pridám. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ako kedysi mala mlada generacia rada filmy BS/TH, teraz sa doba pomenila a mame tu sympaticky film, kde si nemecke deti zahrali detektivov. Nemecka kinematografia ma obcas este co ponuknut   75 % ()

Šuplík 

všechny recenze uživatele

Už len odstrániť zopár defektíkov a mali by sme jeden skvelý širokouhlý nárez made in Germany. Do akcie nastupujú borci z povolania: finančne podkutý mysliteľ Johannes (trénujuci bojové umenia), hacker tímu Benny (mimo Hamburgu Bennet), pátračka Mia (bojujúca s arachnofóbiou), horal Luca (kontrujúci svojmu strachu z duchov) a chrbát im kryje najmladšia Alica (vedie záznamy a výskum). Keď vyrazia, žiaden firewall ich nezastaví... "Čo to bolo?" - "Tvoje mokré ponožky." ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Dětský akční dobrodružný film s prvky filmů jako Mission Impossible a jiných špionážních kousků. Proč ne. Tohle se Němcům vážně moc povedlo. Vhodné a zábavné pro všechny generace. ()

Reklama

Reklama