Reklama

Reklama

Prázdný prostor

(festivalový název)
  • Česko Negativní prostor (festivalový název) (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Loutkový
Francie, 2017, 6 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Táta mě naučil, jak si zabalit. (Festival francouzského filmu)

Recenze (9)

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Negative space jsem viděl dlouho před tím, než jsem začal s pravidelným sepisováním krátkých recenzí na nominované filmy na Oscara. Naprosto mi učaroval — krásná stop-motion animace, nádherné loutky, spousta hravých nápadů, téma odcizení syna a otce. A navrch podkres jednoduchých smyčců od nizozemského skladatele Brama Meindersmy, které filmu dodávají zvláštní atmosféru. Film je založen na básni amerického básníka Rona Koertgeho. V podstatě je to doslovný přepis básně, kterou si můžete přečíst například zde. [Oscary 2017] ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* jedná se o melancholicky a poeticky laděný snímek se zajímavou neotřelou animací, stejně jakou je i příběh o tom, že všechno nejde využít naplno. Za mě má tento lehce artový kraťas lehce nadprůměrnou známku a stojí podle mě za povšimnutí. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

feeme 

všechny recenze uživatele

To tak příjemně zapadá a to podstatné je vyjádřeno, nijak srdceryvně, nijak překotně, dětsky i dospěle současně. Nevím proč, evokovalo mi to celkem dvě věci: Greenpeace a Tiny houses, ale to je spíš souhra s mými aktuálními myšlenkovými pochody, o to víc mi to ale sedlo – přesně tak, jak se pásek zapasuje do kufru. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama