Reklama

Reklama

Prázdný prostor

(festivalový název)
  • Česko Negativní prostor (festivalový název) (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Loutkový
Francie, 2017, 6 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Táta mě naučil, jak si zabalit. (Festival francouzského filmu)

Recenze (9)

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* jedná se o melancholicky a poeticky laděný snímek se zajímavou neotřelou animací, stejně jakou je i příběh o tom, že všechno nejde využít naplno. Za mě má tento lehce artový kraťas lehce nadprůměrnou známku a stojí podle mě za povšimnutí. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Konec je docel morbidní jako bývaly pohádky dříve než je začala zlidšťovat Božena němcová. Ke shlédnutí na www.dafilms.cz ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Negativní prostor zaujme na první pohled jak bizarní až děsivou animací, tak i příběhem, který je sice v jádru lehce tuctový, nicméně je hezky vypointovaný, takže ona všudypřítomná všednost se nejeví jako negativní (prostor). ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Krátky animovaný film nakrútený podľa básne a nominovaný na Oscara. To, že je dielo založené na básni, mu dodáva peknú, poetickú atmosféru, dielo navyše hýri nápaditosťou a je výborne vypointované. Z estetického hľadiska mi občas vadilo výtvarné stvárnenie, hlavne stvárnenie ľudí. ()

feeme 

všechny recenze uživatele

To tak příjemně zapadá a to podstatné je vyjádřeno, nijak srdceryvně, nijak překotně, dětsky i dospěle současně. Nevím proč, evokovalo mi to celkem dvě věci: Greenpeace a Tiny houses, ale to je spíš souhra s mými aktuálními myšlenkovými pochody, o to víc mi to ale sedlo – přesně tak, jak se pásek zapasuje do kufru. ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Negative space jsem viděl dlouho před tím, než jsem začal s pravidelným sepisováním krátkých recenzí na nominované filmy na Oscara. Naprosto mi učaroval — krásná stop-motion animace, nádherné loutky, spousta hravých nápadů, téma odcizení syna a otce. A navrch podkres jednoduchých smyčců od nizozemského skladatele Brama Meindersmy, které filmu dodávají zvláštní atmosféru. Film je založen na básni amerického básníka Rona Koertgeho. V podstatě je to doslovný přepis básně, kterou si můžete přečíst například zde. [Oscary 2017] ()

Reklama

Reklama