Reklama

Reklama

Film Vymazaný kluk vypráví odvážný příběh Jareda Eamonse (Lucas Hedges), syna baptistického pastora v malém americkém městě, který musí překonat následky přiznání své homosexuality rodičům (Nicole Kidman a Russell Crowe). Ti bojují s tím, jak uvést v soulad svou víru s láskou k synovi. Ze strachu ze ztráty rodiny, přátel, komunity se Jared nechá dotlačit k návštěvě terapeutického programu přeměny. Během pobytu se dostane do konfliktu s jejím lídrem (Joel Edgerton) a začíná jeho cesta k nalezení vlastního názoru a akceptování sama sebe. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (83)

castor 

všechny recenze uživatele

Obelhávat Boha se přeci nevyplácí. Ano, pořád to tady je a zřejmě vždy to bude téma. Homosexuální syn kazatele se vydává na cestu převýchovy, na cestu k uzdravení. Vyprávění nese prvky problematiky dospívání a rodinného dramatu, téma homosexuality se podařilo opatřit přirozeností a vylíčit bez klišé. Občas bych přesto zatlačil na emoce, občas na vyznění několika scén. Tvůrci nám každopádně předkládají velmi solidní soundtrack a herecké výkony (Lucas Hedges nebo rodiče Nicole Kidman a Russell Crowe) charakteristické naprostou autenticitou. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Na tenhle náboženský fanatismus o homosexuálech jsem se celkem těšila. Herecké obsazení je více než dobré, nicméně hlavní postava mladého gaye moc nevyšla. Lucas Hedges není můj šálek kávy a je takový příliš uťáplý. Šedá myška. Kdyby jeho postavu hrál například účinkující Troye Sivan nebo Xavier Dolan bylo by to naprosto o něčem jiném. A řekla bych, mnohem lepší. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Malé město, v něm kazatel, ten má syna a ten syn trpí homosexualitou. Nebo-li tak o něm alespoň smýšlí otec. Jelikož to považuje za nemoc, dá jej na vyléčení do speciálního tábora pro homouše, kde jim tu homosexualitu z hlavy vyženě nebo vymlátí jistý Victor Sykes (skvělý Edgerton). Jaksi se nám v poslední době s homo tématikou roztrhl pytel. Pro mě určitě koukatelnější než oscarový Moonlight. 55% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mne  homosexuali vobec nevadia, fakt ne. Sak  to nie su moje telesne otvory a preto ani utocit nebudem, ne, ne. Kazatel ma syna, ten holduje zbuznelej homoromantike a tak dotycny vyrazil na kruciatu za jeho odbuznenie. Ja nikoho odbuznovat nebudem, lebo mne je jedno ked buzny pichaj buzny a za druhe som leniva kurva, ktorej sa proste nechce. Takto mne je jedno aj to ked si buzny skusaju vsetky telesne otvory. Kapku mam problem ked sa v pritomnosti mojej velactenej prdele zacinaju zjavovat ovalne a valcovite predmety - vtedy sa zo mna stava eserocka, spolocnost s rucenim obmedzenym, cize ludovo rucim za seba len obmedzene. Som pocul, ze homosexual sa boji prasata, lebo ze prasa zerie bukvice. Jo a aby som nezabudol : som funda kazdeho homosa, ktory sa odjebe do kozmu, bez prdele 50 % ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe sa mi často stáva, že úplnou náhodou natrafím na film s homosexuálnym podtónom a zistím to až pri pozeraní. Zas na druhú stranu si nepozerám trailery a nečítam obsahy pred zhliadnutím, tak si za to asi môžem sám. V podstate silný príbeh, ktorý má zásah aj do skutočnosti. Na jeho smolu vyrozprávaný nevýrazným hlavným hrdinom a režisérom ktorý sa do námetu nedokáže poriadne obuť a vyzúriť sa na fundamentalistoch, ktorý sú tak zaslepený svojou vierou že obetujú aj životy svojich blízkych len aby bolo bohu učinené zadosť. Ako ale hovorím silný príbeh uchopený zo zlého konca a tak sa stáva jeho vyprávanie nudným a všedným. 49% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 1. září 2018 na filmovém festivalu Telluride. (ČSFD)

Reklama

Reklama