Reklama

Reklama

Film Vymazaný kluk vypráví odvážný příběh Jareda Eamonse (Lucas Hedges), syna baptistického pastora v malém americkém městě, který musí překonat následky přiznání své homosexuality rodičům (Nicole Kidman a Russell Crowe). Ti bojují s tím, jak uvést v soulad svou víru s láskou k synovi. Ze strachu ze ztráty rodiny, přátel, komunity se Jared nechá dotlačit k návštěvě terapeutického programu přeměny. Během pobytu se dostane do konfliktu s jejím lídrem (Joel Edgerton) a začíná jeho cesta k nalezení vlastního názoru a akceptování sama sebe. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (82)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Na tenhle náboženský fanatismus o homosexuálech jsem se celkem těšila. Herecké obsazení je více než dobré, nicméně hlavní postava mladého gaye moc nevyšla. Lucas Hedges není můj šálek kávy a je takový příliš uťáplý. Šedá myška. Kdyby jeho postavu hrál například účinkující Troye Sivan nebo Xavier Dolan bylo by to naprosto o něčem jiném. A řekla bych, mnohem lepší. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nové a doposud téměr neuchopené téma conversion therapy si zajisté zasloužilo hlubší a kvalitnější zpracování, jelikož tady se veškeré rodinné problémy a vztahy črtají příliš na povrchu. Takhle vznikla neurážlivý a univerzální kousek s několika silnými momenty, ze kterého se ale evidentně dalo vyždímat víc. Mínus za totálně nevyužitého Russela Crowea. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Obelhávat Boha se přeci nevyplácí. Ano, pořád to tady je a zřejmě vždy to bude téma. Homosexuální syn kazatele se vydává na cestu převýchovy, na cestu k uzdravení. Vyprávění nese prvky problematiky dospívání a rodinného dramatu, téma homosexuality se podařilo opatřit přirozeností a vylíčit bez klišé. Občas bych přesto zatlačil na emoce, občas na vyznění několika scén. Tvůrci nám každopádně předkládají velmi solidní soundtrack a herecké výkony (Lucas Hedges nebo rodiče Nicole Kidman a Russell Crowe) charakteristické naprostou autenticitou. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Nápravné zařízení pro křesťany homosexuály je povedená instituce, kde toho démona z vás zkrátka vyženou. Víra je holt dobrý sluha, ale špatný pán, ti lidé mají velmi svérázný přístup k psychoterapii. Je dobré, že film vznikl, je to zajímavá informace. Překvapili i Russel Crowe a Kidman ve velmi civilních rolích. 70% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to velké zklamání. Čekala jsem od Joela daleko více než nudný utahaný příběh o chlapci, kde se vlastně skoro nic nedělo. Úplně nesmyslné flashbacky, které by tam nemusely být, kdyby se to natočilo postupně. Možná kvůli tomu jsem se nedokázala vcítit s hlavní postavou. Scény v "léčebně" byly dobré, ale očekávala bych více dramatu nebo wow momentů. Bohužel mě snímek nezasáhl emočně natolik, aby mě bavil a dala mu lepší hodnocení. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 1. září 2018 na filmovém festivalu Telluride. (ČSFD)

Reklama

Reklama