Tvůrci:
Jack ThorneScénář:
Jack ThorneHudba:
Randy KerberHrají:
Leïla Bekhti, Vincent Heneine, André Holland, Randy Kerber, Amandla Stenberg, Joanna Kulig, Liah O'Prey, Tahar Rahim, Melissa George (více)Epizody(8)
V muzikálovém seriálu od režiséra filmu La La Land Damiena Chazelleho čelí jazzový klub v srdci multikulturní Paříže nebezpečí. (Netflix)
Videa (2)
Tohle bylo pro me celkem zklamani. Po prvnim dile jsem byl nadseny, ale bohuzel jsem pak dostal hrstku nudnych a nesympatickych charakteru, resicich socioekonomicke problemy, ktere me fakt nezajimaly. Kdyz se dej vratil k Elliotovi a klubu Eddy, tak jsem se bavil, kdyz se hral Jazz, tak jsem se bavil. Jinak to byla nuda, sed, sed. ()
Není to La La Land a ani Whisplash. Je to něco jiného a dost zajímavého. A rozhodně se vyplatí do toho investovat svůj čas. Více zde: https://plotpoint.sk/recenze-the-eddy-jazzovy-serial-od-tvorcu-la-la-landu/ . ()
Snůžka nesympatických charakterů zabředává do sraček v multikulti Paříži, kde lidi "nerozumí" pokud je na přetřes téma, které jim nevoní. Díky Chazellově režii je ale nečekaně podmanivé to sledovat. Herci ty zmrdy a životní trosky hrají jistě a s chutí. Koncept co epizoda to jiný pohled na věc je zajímavý... Celé to trochu připomíná citovou ždímárnu ve stylu Ordinace v růžové zahradě (jen stokrát lépe natočenou) se skutečnými herci a kvalitní režií, ale ta hudba to neskutečně zvedá. Dramatický oblouk celé série je ukázkový a nesympatické postavy se pomalu perou o divákovo odpuštění. Jeden z dialogů v závěru mi připomněl spolužáka Tomáše, který taky musel hrát klasiky, ale pak to začal dělat po svém a teď je to eso na které stojí lístek přes tisícovku. ()
pokud bude divák schopen překousnout vlažný rozjezd,dostane nakonec seriál,který dokáže chytit a nepustit a to i navzdory tomu,že tu není ani jedna vyloženě sympatická postava.Všichni tu jsou totiž trosky - tu menší,tu větší - a všichni do jednoho trpí selektivní hluchotou ve chvíli,kdy by se mělo řešit něco co jim není po chuti.Nějakým zázrakem ale Chazell dokázal,že vám na nich bude i tak záležet a budete jim fandit.Hudební složka je pak kapitola sama pro sebe a i když nejsem příznivcem moderního jazzu,tady se mu velmi dobře daří dotvářet atmosféru a je vidět,že nejen Chazell má tuhle hudbu opravdu rád...70% ()
Sledovat sérii THE EDDY je jako si poslechnout nový song. Ze začátku nic moc nechytí aby si vás vzápětí poněkud podmanil a s každou další slokou zcela získal..Tak jako každá dobrá píseň graduje i tady to není výjimka. Co díl to jiný pohled na věc, kterou je především poctivá muzika, kterou každý z aktéru má v krvi. ()