Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V muzikálovém seriálu od režiséra filmu La La Land Damiena Chazelleho čelí jazzový klub v srdci multikulturní Paříže nebezpečí. (Netflix)

Recenze (9)

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snůžka nesympatických charakterů zabředává do sraček v multikulti Paříži, kde lidi "nerozumí" pokud je na přetřes téma, které jim nevoní. Díky Chazellově režii je ale nečekaně podmanivé to sledovat. Herci ty zmrdy a životní trosky hrají jistě a s chutí. Koncept co epizoda to jiný pohled na věc je zajímavý... Celé to trochu připomíná citovou ždímárnu ve stylu Ordinace v růžové zahradě (jen stokrát lépe natočenou) se skutečnými herci a kvalitní režií, ale ta hudba to neskutečně zvedá. Dramatický oblouk celé série je ukázkový a nesympatické postavy se pomalu perou o divákovo odpuštění. Jeden z dialogů v závěru mi připomněl spolužáka Tomáše, který taky musel hrát klasiky, ale pak to začal dělat po svém a teď je to eso na které stojí lístek přes tisícovku. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sledovat sérii THE EDDY je jako si poslechnout nový song. Ze začátku nic moc nechytí aby si vás vzápětí poněkud podmanil a s každou další slokou zcela získal..Tak jako každá dobrá píseň graduje i tady to není výjimka. Co díl to jiný pohled na věc, kterou je především poctivá muzika, kterou každý z aktéru má v krvi. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pokud bude divák schopen překousnout vlažný rozjezd,dostane nakonec seriál,který dokáže chytit a nepustit a to i navzdory tomu,že tu není ani jedna vyloženě sympatická postava.Všichni tu jsou totiž trosky - tu menší,tu větší - a všichni do jednoho trpí selektivní hluchotou ve chvíli,kdy by se mělo řešit něco co jim není po chuti.Nějakým zázrakem ale Chazell dokázal,že vám na nich bude i tak záležet a budete jim fandit.Hudební složka je pak kapitola sama pro sebe a i když nejsem příznivcem moderního jazzu,tady se mu velmi dobře daří dotvářet atmosféru a je vidět,že nejen Chazell má tuhle hudbu opravdu rád...70% ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle bylo pro me celkem zklamani. Po prvnim dile jsem byl nadseny, ale bohuzel jsem pak dostal hrstku nudnych a nesympatickych charakteru, resicich socioekonomicke problemy, ktere me fakt nezajimaly. Kdyz se dej vratil k Elliotovi a klubu Eddy, tak jsem se bavil, kdyz se hral Jazz, tak jsem se bavil. Jinak to byla nuda, sed, sed. ()

Kuzmik 

všechny recenze uživatele

Chazelle a francouzský jazz, kombinace znící krásně, jenže není. Jedíná alespoň nějakým způsobem zajimavá postava odejde hned v úvodu, laciný a vyloženě nudný děj, dokonce i ta hudba vás po čase omrzí. Eddy zkrátka nefunguje. ()

lada32 

všechny recenze uživatele

Parádní hudba, teda pokud se Vám aspoň trochu líbí jazz. Naštěstí pro mě se nejedná o ,,echtovní jazz", ten moc nemusím. Zápletka s vraždou a následným lhaním, kličkováním Eddyho, bylo opravdu přehnané, nelogické, natahované přes míru. Nezapomenu na scénu na svatbě, kde úžasně vystřihli Cant Stay Away, vlažný potlesk..začali pak hrát Michala Davida.. ()

DaveP 

všechny recenze uživatele

The Eddy je svým způsobem jazzový jam v seriálové podobě. Co díl, to jiný pohled na věc, to sólo jiného nástroje a další puzzle do skládačky. Každý si tu vystřihne svůj part a ať už si ho oblíbíte, nebo vám jde proti srsti, celé to do sebe ve výsledku skvěle zapadá. A když už zmiňuji jazz, ani The Eddy není na první dobrou. Člověk potřebuje chvíli, aby si začal klepat nohou do rytmu. První dva díly režírované přímo Chazellem tuhle pomyslnou skladbu hezky uvedou, abychom jsme se pak přesunuli na zmíněné sólové party, kdy některé jsou excelentní a jiné minimálně nezklamou a dovedou nás až do společného finále. Kromě hudby pro mě nejvýraznější stránkou byly herecké výkony a postavy samotné. Nikdo z nich není úplně sympaťák, všichni mají svých problémů nad hlavu a herci si tyhle role užívají a hrají je na výbornou. I díky seriálové formě má člověk prostor si k nim vytvořit vztah a moderní Paříž je tomu skvělým jevištěm. ()

Reklama

Reklama