Reklama

Reklama

Deštivý den v New Yorku

  • USA A Rainy Day in New York (více)
Trailer 1

Komedie Woodyho Allena vypráví příběh vysokoškoláků Gatsbyho (Timothée Chalamet) a Ashleigh (Elle Fanning), jejichž společný prosluněný víkend v New Yorku rozhodně nepůjde podle plánu. Dešťové kapky jim připraví nečekaná setkání a komická dobrodružství... Ashleigh dostane za úkol udělat na Manhattanu pro školní noviny rozhovor se slavným filmovým režisérem Rolandem Pollardem (Liev Schreiber). Její přítel a spolužák Gatsby, který miluje stará zákoutí New Yorku, by rád Ashleigh vzal na oblíbená místa svého rodného města. Gatsbyho plány se bortí, když Pollard jeho dívku pozve podívat se na natáčení filmu. Ashleigh se setkává se scenáristou Tedem Davidoffem (Jude Law) i filmovou hvězdou Fraciscem Vegou (Diego Luna). Je velkým světem naprosto okouzlená. Gatsby tedy neplánovaně tráví den s Chan (Selena Gomez), vtipnou a uštěpačnou sestrou své bývalé přítelkyně. Oba zjišťují, že možná nejdůležitější je najít v životě tu správnou osobu... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (253)

Hild 

všechny recenze uživatele

Za mě asi nejlepší Allen od Půlnoci v Paříži. Strašně mi sedla ta lehkost scén a dialogů. Velice uvolněný a úsměvný film, na nic si nehraje, jde si svým tempem a já jsem si to celých 90 minut užila. To, že Timothée je supertalent už všichni víme, ale i Elle v této roli byla velice kouzelná. Ideální film na deštivé odpoledne se sklenkou vína. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Z Allenovo novějších počinů mě oslovila trochu jiná Hra osudu, i Bracelona je ucházející, ale Půlnoc v Paříži je jedním z mých nejoblíbenějších filmů vůbec. Romantika v ryzí podobě, úsměvná, laskavá, typicky allenovská, výborně obsazená, navíc s výlety do bohémský časů minulých, vonících inkoustem a barvami. To Allen, v mých očích, těžko překoná. Deštivý den v NY vznikl zase o nějaký ten pátek později, Woody už má své roky, ale mě nezklamal. Už nad samotným obsazením Timothée se mé srdíčko tetelilo, ideální typ do role mladého, kultivovaného, lehce neurotického intelektuála ze snobského prostředí, zahrál to levou zadní. Řekla bych, že ani hrát nemusel, ten kluk to má v sobě a mě děsně baví. Ani zbytek vytříbeně zvolené herecké společnosti nezaostával, jedinou výhradu mám k Elle Fanning. Je sice příjemná a role ji dobře seděla, nicméně se zmiňovanou krásou této slečny to nevidím tak růžově. Připomíná prasátko z kreslené pohádky, ačkoli miloučké, no ale bavila mě. Atmosféra skvělá, romantika taky, vtipné, pěkné, klasický konec. Podle mého gusta. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Proč jsou sakra starší muži pro ženy tak přitažliví? Ježiši, vždyť jsou zchátralí! Co je sexy na ztrátě krátkodobé paměti?! Nikdy nechci zestárnout! Samozřejmě, se svým kouřením budu ve 40 plivat krev.“ Po Kole zázraků jsem doufal, že se Woody vrátí ke komedii. Což udělal, tahle je „šmrcnutá“ i romantikou. A přestože to byl typický Allen, jeho přísady byly o něco slabší než obvykle. Chybělo mi víc trefných životních postřehů, hlášek a povedených dialogových výměn. A víc, než hlavnímu hrdinovi, jsem rozuměl jeho bratrovi (také bych měl s „jistými věcmi“ problém, kdybych zaslechl smích jeho snoubenky). Ale (nejen) povahově mě nejvíc bavila Chan, s jejímž nástupem přišlo i nějaké to jiskření (Selena Gomez jako herecky nejzajímavější?! Čeho všeho já se ještě nedožiju…). Konec byl příjemný, ale přesto u mě převládá trochu zklamání, proto jen slabší 3*. „Ty a můj nejlepší kamarád. Takové klišé. Nemůžu tomu uvěřit!“ - „Nezanevři na Larryho. Zbožňuje tě. Vidí se v tobě.“ - „Já vím, používá mou vodu po holení…a mou manželku!“ ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka, která po značné době ukazuje již téměř ztracený um barda Woodyho Allena. Celý film stojí a padá na milenecké dvojici Chalamet/Fanning, přičemž Ellie je ve své prostotě rajcovní jako Ginny Weasley v kouzelnickém hábitu od Madame Malkinové. Po celou dobu metráže jsem se nepřestal bavit nekonvenčním filosofováním obou hlavních aktérů zakončené Ellie v prádle spodním. Následné au revoir bylo jen malinou na hoře slazené šlehačky. 80 % Celosvětový příjem ke 2. 3. 2020: $20,810,600, což je 0,83 násobek rozpočtu ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Woodymu Allenovi se nedá upřít jedinečný styl a především pozoruhodný cit pro přirozené dialogy, pomocí kterých dokáže velmi citlivým a laskavým způsobem demonstrovat pohnutky svých hrdinů. Ačkoliv se jeho poslední film odehrává ve velkoměstských kulisách dnešního New Yorku, je zde neustále přítomna jakási hřejivá retroatmosféra, kterou lze interpretovat jako jedno z Woodyho dalších nostalgických povzdechnutí, anebo jako dobrotivou naději. Naději, že i v dnešní přeexponované době se vyplatí poslouchat hlas svého srdce navzdory společenským tlakům či očekávání od nejbližšího okolí. Deštivý den v New Yorku je vlastně jedním z Allenových nejoptimističtějších filmů. Odehrává se sice v jakémsi hořce melancholickém oparu, ale neobsahuje žádné vyhrocené nebo emočně vyčerpávající konflikty. Prostě příjemný film, který pohladí duši i srdce. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (7)

  • Poté, co díky kampani „Me too“ začal opětovný hon na Woodyho Allena, Elle Fanning odmítla odsoudit spolupráci s ním. Když na ni reportéři naléhali, odpověděla, že v době, kdy obvinění vzniklo (1992), ještě ani nebyla na světě a nemá na něj názor. (kenny.h)
  • Režisér filmu Woody Allen zažaloval společnost Amazon Studios a požadoval odškodné ve výši 68 miliónů amerických dolarů za to, že společnost film odmítala uvést, čímž prý porušila smlouvu. (JoranProvenzano)
  • Film byl hotov již roku 2018, ale vzhledem k sexuálnímu skandálu režiséra filmu Woodyho Allena v distribuci nebyl. Rok 2018 tedy od roku 1982 byl prvním rokem, kdy nebyla uvedena premiéra Allenova filmu. (JoranProvenzano)

Související novinky

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

18.09.2022

Pro fanoušky legendárního herce, scenáristy a režiséra Woodyho Allena přichází smutná zpráva, oblíbený a oceňovaný filmař se totiž po více než sedmdesáti letech u filmu rozhodl pro odchod do důchodu,… (více)

Woody Allen přestává točit

Woody Allen přestává točit

29.08.2018

Legendární režisér Woody Allen (Půlnoc v Paříži, Annie Hallová) si poprvé za desítky let bere pauzu od natáčení. Doteď se režisérovi dařilo přicházet s novým filmem každý rok, to se teď ale zřejmě… (více)

Reklama

Reklama