Reklama

Reklama

Kleopatra: Legenda a skutečnost

(TV film)
  • Česko Kleopatra (více)
Velká Británie, 2016, 2x46 min

Režie:

Ben Reid

Scénář:

Ben Reid
(další profese)

Obsahy(1)

Poznejte příběh slavné královny, milující matky, mnohonásobné vražedkyně, tvrdé političky a charismatické osobnosti s pověstí, která se stala legendární. Byla nezkrotná, mocná a historie ukázala, že byla také nepoddajná... Poznejte pravdu a zbourejte mýty o jedné znejnámějších a nejlegendárnějších panovnic starověku. Kleopatra VII. Filopátor (69–30 př. n. l.), známá většinou jen pod jménem Kleopatra, byla egyptská královna pocházející z dynastie Ptolemaiovců. O jejím dětství není známo téměř nic, byla třetí dcerou krále Ptolemaia XII., kdo byla její matka, je nejisté, ale předpokládá se, že se jednalo o sestru Ptolemaia XII. Vejděte do příběhu o této legendární ženě. (TV Prima)

(více)

Recenze (6)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Nebyla kobra, ale byl tam politický extrémní tlak a snaha, až do konce udržet Egypt při samostatném životě. 83%. ()

vito_corle 

všechny recenze uživatele

Tento dokument se mi hodně líbil už proto, že miluji historii a hlavně miluji Egypt, Řím, Řecko, ale tento dokument se mi líbil už jen proto, že Kleopatru hraje krásná herečka, kterou vybrali do role Kleopatry takže kvůli ní sem dal čtyři hvězdičky. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Za mě spíš průměr. Na tu hodinu a půl se zde nachází až příliš mnoho zjednodušení. Některé zásadní okamžiky, ke kterým patřila osudová bitva u Actia, jsou prakticky přeskočeny. ()

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

Keď počujete meno Kleopatra, vybavíte si nesmierne príťažlivú kráľovnú, ktorá zviedla dvoch najväčších rímskych vojvodcov. Bola to ambiciózna nemilosrdná politička, milujúca matka a vojvodkyňa, ktorá musela využiť svoju ženskosť, aby dosiahla svoje politické ciele. Zároveň ale bola charizmatická a inteligentná bytosť, pretože v tej dobe ste museli byť pripravení zabiť alebo zviesť kohokoľvek ak si to situácia vyžadovala. Bolo na nej niečo tak okúzľujúce, že ju obdivujeme aj napriek jej hrozným činom. Je to preto, že mala atribút celebrity. Žena veľkého ducha, žena veľmi vášnivá, ktorá v prospech svoj, svojej zeme a svojej rodiny využívala všetko svoje nadanie. Preto o nej hovoríme dodnes. Zomrela v roku 30 p.n.l. vo veku 39 rokov, no svoju smrť mala pevne vo svojich rukách. Nezomrela uhryznutím kobry ako sa traduje, ale hrot namočený v kobrom jede jej služobníčky vpichli do oboch zápästí. Jej legenda žije aj 2000 rokov po jej smrti a bude žiť navždy. ()

FandaF 

všechny recenze uživatele

Prozatím viděna 1. část. Vyprávění ok, samozřejmě je otázka kolik to jsou fakta a kolik spíše domněnky páru tvůrců tohoto díla. Nicméně naprosto příšerně zvolení herci, či spíš neherci. "Herečka" v roli Kleopatry (vzhledově nic moc) má celou dobu neustále jeden kamenný výraz ve tváři, rty našpulené jak "kuří řiť". Žádné emoce, nějaká mimika, nic. Velmi slabé. Co se týká samotného povídání si taky myslím trošku něco jiného, nejsem historik, ale podle mne to dost zjednodušili a místy zkreslili pro účely toho docu. Edit - viděna i 2. část, názory nezměněny. Jen opravdu dost uvažuji kolik si toho vymysleli... A ta herečka fakt děs. Kde ji sebrali nechápu :) ()

Reklama

Reklama