Reklama

Reklama

Circle: Uzavřený kruh

  • Česko The Circle (více)
Trailer 2

Svět bez hladu. Svět bez válek. Svět bez nemocí. Neomezené možnosti. V úchvatné a největší high-tech společnosti The Circle neexistuje problém, který by nebylo možné vyřešit. Její technologie mají moc doslova změnit svět. Právě sem, do zaměstnání snů, nastupuje mladá a ambiciózní dívka Mae (Emma Watson). SDÍLET ZNAMENÁ STARAT SE. Šéf a zakladatel (Tom Hanks) společnosti je vizionář, který vybudoval v Circle ráj na Zemi a který touží po dokonalém světě. Jeho receptem na pokrok a na šťastné a spokojené lidstvo je svět bez tajemství, naprostá otevřenost a transparentnost všech lidí, sdílení . . . a sledování. CHOVÁŠ SE HŮŘ NEBO LÍP, KDYŽ TĚ NĚKDO SLEDUJE? Mae je obklopená vymoženostmi supermoderní společnosti. Ohromena ideály a vzájemností se na návrh samotného šéfa Circle zapojí do experimentu, který by štěstí a pokrok v Circle mohl rozšířit do celého světa. Současně s tím začne potkávat tajemného muže. Stane se její nový život pohádkovým snem nebo dostane příchuť hororové noční můry? Bude mít kruh, do něhož vstoupila, cestu ven? KDO MÁ TAJEMSTVÍ, LŽE. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (571)

luka4615 

všechny recenze uživatele

110 minut čiré nudy okořeněné o několik praštěných jedinců, kteří až moc příliš lpí na životě "on-line". The Circle až na překvapivě civilní Emmu Watson nenabízí nic co bychom už neviděli v mnoha předchozích snímcích zaobírající se tímto ožehavým tématem. Film se neustále "potácí" v začarovaném kruhu vysvětlování o úžasných technologiích, nicméně ve finále zjistíte, že se zde téměř nic neděje, vyjma jednoho zoufale předvídatelného zvratu. Výslednému dojmu také moc nepomáhají toporné herecké výkony téměř všech zúčastněných, mezi něž se překvapivě řadí také Tom Hanks. Ale abych snímek The Circle jenom nehanil, musím uznat, že bravurně vykreslil onu zkorumpovanost lidí, kteří na veřejnosti podobné chování odsuzují a haní jej. Bohužel, to však na filmový koktejl čítající tak dlouhou stopáž vážně nestačí ani zdaleka. „Knowing is good, but knowing everything is better.“ ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Po povrchu klouzající film nenadchne kromě námětu ničím. Kdyby Eggers našel více odvahy a pustil se do boje proti zneužívání moderních technologií s větším elánem, mohlo se jednat i o burcující snímek. Takto si Hanks pouze vyzkoušel jakousi parafrázi Jobse. Zda tvůrci skutečně mířili i na ideál amerického snu, jenž se jim díky hlavní hrdince podařilo řádně dehonestovat, není úplně jisté. ()

Reklama

berny2468 

všechny recenze uživatele

The circle je velmi zajímavým filmem, který svou myšlenku má. Dokonce myšlenku výbornou a velmi velmi aktuální. Ovšem opět jako u většiny podobných filmech (a že jich je) to začátkem víceméně končí a konec jen podtrhává neschopnost tvůrců vymyslet lepší, propracovanější a prostě zajímavější příběh, který by měl hlavu a patu po celou dobu. Ovšem tento snímek má velkou výhodu oproti podobným filmům a to je v podobě Emy Watson, která není úplně z nejlepších hereček, ale její přirozenost a charisma dává filmu jakousi jiskru. Tento film se snaží být zajímavý, možná i trochu inovativní, ale zdaleka na to nemá. Hudba nezáživná, zvraty (je tu asi jeden, takže zvrat) se přešli jakoby nic. Na druhou stranu jsem se nenudil a chvílemi i dobře bavil. A proto si myslím, že je škoda, že tento projekt nevzal pod sebe někdo, kdo si tohle prostě umí pohlídat. Dovést myšlenku k cíli a ještě ji mnohonásobně rozvinout, což se zde neděje. A to i s kontrastem s tím jak silné téma ztráty soukromí je…..50%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nesmierne nápadité, momentálne k vzhľadom nastolenému trendu všetkých pohlavárov sveta, so všemožnou snahou o ochranu z idealizovanej “demokracie” - hádam aj trefné. Spodina pod drobnohľadom, či absolútnou kontrolou, to je jeden z cieľov tejto doby. Škoda len, že ma tá forma spracovania akosi neuspokojila, keďže snímok bez “energie”, len zriedka kedy dokáže plnohodnotne zaujať. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Opravdu jak epizoda Black Mirror, akorát roztažená na celovečerní stopáž a obsazená předními hollywoodskými herci. Jinak na to jdou tvůrci úplně stejně. Máme tu negativní vliv technologií, máme tu nějakou do absurdna vyhnanou myšlenku. Dokonce je i pro onu myšlenku často ignorována elementární logika. Ale jak mi sedí příběhy Black Mirror, tak mi seděl i tenhle film. Na Emču se stále dobře kouká a je zábava sledovat jak její entuziasmus postupně přechází v uvědomí. Ano, je to přehnané, je to naivní, ale i přes nadsazenost celé zápletky je to vlastně hodně pravdivé a varující. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v Kalifornii (USA). Jeden z videohovorů Annie (Karen Gillan) se pak natáčel ve Skotsku. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. 4. 2017 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (BMW12)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama