Reklama

Reklama

Circle: Uzavřený kruh

  • Česko The Circle (více)
Trailer 1

Svět bez hladu. Svět bez válek. Svět bez nemocí. Neomezené možnosti. V úchvatné a největší high-tech společnosti The Circle neexistuje problém, který by nebylo možné vyřešit. Její technologie mají moc doslova změnit svět. Právě sem, do zaměstnání snů, nastupuje mladá a ambiciózní dívka Mae (Emma Watson). SDÍLET ZNAMENÁ STARAT SE. Šéf a zakladatel (Tom Hanks) společnosti je vizionář, který vybudoval v Circle ráj na Zemi a který touží po dokonalém světě. Jeho receptem na pokrok a na šťastné a spokojené lidstvo je svět bez tajemství, naprostá otevřenost a transparentnost všech lidí, sdílení . . . a sledování. CHOVÁŠ SE HŮŘ NEBO LÍP, KDYŽ TĚ NĚKDO SLEDUJE? Mae je obklopená vymoženostmi supermoderní společnosti. Ohromena ideály a vzájemností se na návrh samotného šéfa Circle zapojí do experimentu, který by štěstí a pokrok v Circle mohl rozšířit do celého světa. Současně s tím začne potkávat tajemného muže. Stane se její nový život pohádkovým snem nebo dostane příchuť hororové noční můry? Bude mít kruh, do něhož vstoupila, cestu ven? KDO MÁ TAJEMSTVÍ, LŽE. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (571)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Orwellovka pre naivnych divakov Twilightu. Pritom film obsahuje niekolko tem z ktorych by mohlo v inteligentnejsom prevedeni vzniknut viacero dobrych filmov. Najviac ma bavil uvod, ktory sa venuje sektarskym praktikam modernych IT korporacii, ktore zo svojich zamestnancov robia sfanatizovanych otrokov ochotnych travit vo firme vsetok svoj cas. Tato cast mala potrebny drajv a zaroven pôsobila cielene ironicky. Skoda, ze toto nebola hlavna tema filmu. Potom sa pre slepych, hluchých a uplne blbych divakov nenapadne zacne rozbiehat hlavny pribeh o chamtivych sefoch zlej korporacie, ktori chcu zbohatnut, ovladnut svet a ja neviem co este. O to sa snazia mimo ine tym, ze behom druhej tretiny, ktora ma absolutne nebavila, z hlavnej hrdinky urobia youtuberku a tak sledujeme nielen jej fadny zivot ale aj otravne komenty jej followerov. V tomto bode sa miera naivity definitivne preklopi na absolutnu debilitu. Aspon ze romanticka linia je utlmena a neskôr dokonca nadobro utnuta, aby sa ta kravka prebrala. Finale je dokonale predvidatelne dost dlho dopredu. Az mi bolo luto, ze z Hanksa urobili klasickeho zakerneho chamtivca. Ovela originalnejsie by bolo, keby to bol zaslepenec, ktory to cele myslel dobre a potom, co by sa jeho sluzby celosvetovo presadili, tak by ludstvo nadobro zdegenerovalo a nastala by temna dystopia. To by snad otrokom mobilov a dalsich sucasnych technologii, ktore stale viac obmedzuju sukromie, dokazalo lepsie otvorit oci. Z hereckeho obsadenia obstal jedine charizmaticky Hanks, ktory aj v tejto naivnej zlatanine proste pôsobi charizmaticky. Emma Watson strieda cely film dva pohlady. Zmäteny a smutny. No a trochu divne na mna pôsobilo, ze aj ked je to novinka, tak rodicov hlavnej hrdinky hraju herci, ktori su uz po smrti. Pritom to ziadni starci este neboli. Vysledok je mix tem, ktory tvori komicky celok. 3/10 ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Když se demokracije překrucuje, když se pojem sdílení a vědění vezme do extrému a jak je snadné se na takovou myšlenku nachytat. (Alespoň ve filmu ukazují, že i chytrá americká mládež je schopna naivně sednout na ten lep a neprohlédnout?!) Sociálními sítěmi to začíná... Thrillerovou zápletku z globální korporace, která to myslí s každým dobře, pro kterou je každý rovný a jen ona (její vedení) je trochu "rovnější", jste jistě už několikrát viděli. Zde však je několik thrillerových motivů jen naznačeno, nerozvinuto, nedořešeno a v okamžiku, kdy jsem čekal, že se zrovna pořádně rozjede ten napínavý špionážní kolotoč, pro který nás tak zlouhavě připravovali je ... konec filmu. Takto rychlé zakončení bylo pro mne zklamáním. Velká škoda. (viděl jsem: 1x cz dabing) ()

Idée_fixe 

všechny recenze uživatele

Mazec...!!! Byl to vážně film.....? / Fakt dobrý a (ve většině) výstižný koment: verbal / P. S. Tom Hanks (i přes svůj věk) je v těch vousech velmi sexy. ;) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Opravdu jak epizoda Black Mirror, akorát roztažená na celovečerní stopáž a obsazená předními hollywoodskými herci. Jinak na to jdou tvůrci úplně stejně. Máme tu negativní vliv technologií, máme tu nějakou do absurdna vyhnanou myšlenku. Dokonce je i pro onu myšlenku často ignorována elementární logika. Ale jak mi sedí příběhy Black Mirror, tak mi seděl i tenhle film. Na Emču se stále dobře kouká a je zábava sledovat jak její entuziasmus postupně přechází v uvědomí. Ano, je to přehnané, je to naivní, ale i přes nadsazenost celé zápletky je to vlastně hodně pravdivé a varující. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

The circle je velmi zajímavým filmem, který svou myšlenku má. Dokonce myšlenku výbornou a velmi velmi aktuální. Ovšem opět jako u většiny podobných filmech (a že jich je) to začátkem víceméně končí a konec jen podtrhává neschopnost tvůrců vymyslet lepší, propracovanější a prostě zajímavější příběh, který by měl hlavu a patu po celou dobu. Ovšem tento snímek má velkou výhodu oproti podobným filmům a to je v podobě Emy Watson, která není úplně z nejlepších hereček, ale její přirozenost a charisma dává filmu jakousi jiskru. Tento film se snaží být zajímavý, možná i trochu inovativní, ale zdaleka na to nemá. Hudba nezáživná, zvraty (je tu asi jeden, takže zvrat) se přešli jakoby nic. Na druhou stranu jsem se nenudil a chvílemi i dobře bavil. A proto si myslím, že je škoda, že tento projekt nevzal pod sebe někdo, kdo si tohle prostě umí pohlídat. Dovést myšlenku k cíli a ještě ji mnohonásobně rozvinout, což se zde neděje. A to i s kontrastem s tím jak silné téma ztráty soukromí je…..50%. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Hnusná realita a blízká budoucnost. A najdou se i tací, kdo to oslavují. Na filmu se mi líbilo, jak snadno lze zmanipulovat davy, aby buď tupě tleskaly a adorovaly svini, která jim bere svobodu nebo jak na výzvu zfanatizovaní blbci (a že jich mezi námi je dost) honili toho nebohého Mercera až ho zabili. Jediná jakž takž rozumná tam byla starší generace, která dokázala říct včas stop. Otázkou je, zda až někdo tuhle zrůdnost začne realizovat, jí to bude co platné. Takže žádný odpad, tento film je celkem poučný. Ale znovu ho vidět nechci. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Pěkná i když neoriginální myšlenka podaná tak povrchně a naivně, až z toho občas bolely uši. Emma Watson skvělá, jen by ještě na tom americkém přízvuku měla zapracovat. Bill Paxton by na svou poslední roli mohl být hrdý, ale jinak je to herecky jeden velký cirkus. Nic extra zapamatovatelného, myšlenky dovedené na úplnou hranu nemožného pro efekt a úder pointy, což lehce uráží divákovu inteligenci. Ne, ne. Moc jsem chtěla, aby byl film dobrý, ale je to je takový strašácký průměr. Podobně pojatá epizoda Black Mirror si s myšlenkou pohrála lépe. 3* ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Dobře se na to koukalo. Ale film je samozřejmě varováním před manipulací a velkým bratrem. Bohužel jsem nepochopila pointu, ani hrdinčinu motivaci. Přišlo mi, že se měnila co 10 minut. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Já teda vlastně nevim, co mělo být poselstvím filmu. Glorifikace toho, že jsme všichni online? Velebení toho, že až se půjdeme ráno vysrat, tak celý svět bude vědět barvu naší stolice, protože to chytrý hajzlík nahraje na klaudy někam na opačnou stranu světa a hned tomu dodá nějakej instáč filtr, aby to bylo pěkně hnědý.?? Emma Watson se chvilku snaží předvádět něco, co vypadá jako herectví, Tom Steve Hanks Jobs nudnej a Boyega se jen mihnul... Čekal jsem asi víc... 65% ()

Baronne 

všechny recenze uživatele

Jóó jednou jsem znal jednoho moc fajn kluka. Toho kluka jsem nějakou dobu považoval za nejlepšího kamaráda. Můj nejlepší kamarád byl skvělej, měl super nápady, byla s nim sranda a byl mega pohodovej. A jak se náš vztah časem prohluboval, zjišťovali jsme o sobě navzájem víc a víc. Bohužel po čase nám oběma bylo jasný, že kvuli jisté závisti a žárlivosti kamarádskej vztah nebude moct fungovat dlouhodobě. V kamarádovi se to kumulovalo, a kumulovalo, a kumulovalo, až to vybouchlo. A i přesto, že kamarád o sobě velmi často říkal, že je extra empatickej, tak jedna z jeho negativních vlastností bylo právě to, že byl citově tupej jako pařez. Každej z nás má negativní vlastnosti, můj exnejlepší kamarád byl nedomrdlej v empatii, tenhle film byl nedomrdlej celej. A i když jsem si na začátku říkal, že by to mohlo bejt super, po čase jsem zjistil, že to je nafouklá sračka, který chybí spoustu vysvětlení a dotažení. Navíc hlavní hrdinka, která podporuje nechutnou a stupidní ideu, která vyškrtává slovo soukromí, není zrovna někdo, koho bych chtěl dvě hodiny sledovat. Hodnotím tudíž mého exkamaráda jednohvězdičkově, stoprocentně se nevyplatí na to jít do kina, díky bohu za mojí CinemaCity kartičku... ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný průměrný film o problematice, o které se nyní hodně mluví. Samotný film nic objevného ani strhujícího o sledování a veřejném sdílení na internetu nepřináší. Rozhodně nestojí za to ho vidět na velkém filmovém plátně. Například architektura velké bohaté firmy působí v interiérech až lacině, takže nic co musíte vidět "ve velkém". Televizní či jiná forma "sleduj filmy zdarma" stačí. Protože to je další v řadě snímků, za které jsem já osobně (navzdory průměrnému zpracování) zaplatila nemalou sumu za lístek, srážím hodnocení na 2 hvězdy. Problematika sdělování osobních informací a následného veřejného sdílení je sice pořád ještě dost zajímavá... Ale ti současní scénáristé z toho vycucají takové odbyté nic moc a filmovému průmyslu to nic moc zřejmě zatím stačí. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Nedomyšlený a hlavně nedotažený. A vzhledem k tomu opravdu špatnému konci, který koncem není, tak za 2 hvězdy. každý jeden dil Black Mirror je daleko lepší a ten výstražý prst společnosti nastavuje daleko lépe. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten snímek má strašně dobré téma, ale jednoduše zde bylo moc prvků, které mi trochu vadili a kazili celkový zážitek. V první řadě to byla postava Emmy Watson, která mi prostě nepřišla dobrá, její vývoj zvláštní, její motivace nedostatečné. Pak to byla i malost tématu, které jako by mělo jen lokální dopady, nikoli světové, jen s několika náznaky. Ale donutí vás to přemýšlet, hodně přemýšlet. A to je dobře. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

I když se jedná spíše o béčkový film a rozhodně mohl být natočen líp, mně to nevadilo, protože jsem přesně to očekával. Je tam pár věcí, co se mi nelíbilo, ale jinak mi nakonec nevadilo, že jsem na něm byl v kině. Příběh mě vtáhl natolik, že jsem se nenudil a Emma s Tomem mě bavili. Za mě tak 70 %. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Velké, ale opravdu velké zklamání. Skvělá premisa, výborné obsazení, ale pak jenom velké nic. Když dojde ke konečnému "odhalení", člověk čeká, že se konečně něco stane... A ono ejhle, závěrečné titulky. Škoda. Velká škoda... ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

Nepochopil jsem, co se film vlastně snažil říct. Nechápal jsem motivace postav. Celé mi to přišlo jako jeden velký, zkratkovitý nesmysl. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Ľudstvo nepotrebuje technológiu nato aby sme vedeli, že dakto ide srať. Ľudstvo nám to bez problém prezradí samo.... ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Zažili ste už ten typ konverzácie, kedy niekto povie niečo veľmi trápne - a dostane vás do pomykova, pretože neviete, či to myslí vážne - a teda netušíte, či sa máte nasilu usmiať alebo schuti zasmiať, pretože daná osoba iba vtipkuje? Presne takéto momenty mi pripomenul film The Circle. Začalo to tak pozvoľna, Hanks sa na úvod zahral na Steva Jobsa a predstavil nejakú novú úžasnú technológiu, Watson sa usmievala na každú stranu. A popri nich sa rozvíjal príbeh, ktorý bol najprv trochu zvláštny, ale neštval ma. Potom som začala zdvíhať jedno obočie, neskôr druhé a keď sa do priemernej sci-fi drámy začal neúspešne tlačiť thriller v podobe odhaľovania nejakého "strašne" desivého utajeného zámeru - v ten moment už som sa mračila. A potom som sa aj s priateľom pozastavila - berie sa The Circle smrteľne vážne, alebo chce v duchu paródie poukázať na vážne negatíva novodobej technológie, ktorá nám nemusí byť iba na osoh? Pretože tento výkričník netreba prehliadať a v tom prípade by som nemala s iróniou a nadsadením problém. Bojím sa však, že James Ponsoldt toto všetko naozaj myslí úplne vážne, nevtipkuje a ťahá svoj film ako "thriller". Jedine, že by nie. Nie som si istá a tak zostanem pri veľmi zmätených dvoch hviezdičkách. O jednom som sa však presvedčila - Tom Hanks NEMÔŽE hrať zápornú postavu. Má na to jednoducho príliš sympatický ksicht, tak nech už sa prosím, nepokúša. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Celý snímek pojednává o jakémsi "Velkém bratrovi", se kterým všichni souhlasí a následují jej ještě více, než zatvrzelí fanoušci Applu. Navíc nám film ukazuje, kam to až může zajít se sociálními sítěmi a internetem obecně. Sám nejsem moc velkým fanouškem téhle myšlenky, ale film o protichůdném názoru byla zábava sledovat. Chcete aby o vás všichni věděli všechno, včetně každého kroku, dechu, emailu nebo počtu přátel? Nedivil bych se, kdyby tak svět jednou vypadal, což je velice možné. Myšlení lidí i dostupné technologie se tomu pomalinku uzpůsobují. Nechť žije svět bez soukromí. 8/10 ()

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama