Reklama

Reklama

Circle: Uzavřený kruh

  • Česko The Circle (více)
Trailer 1

Svět bez hladu. Svět bez válek. Svět bez nemocí. Neomezené možnosti. V úchvatné a největší high-tech společnosti The Circle neexistuje problém, který by nebylo možné vyřešit. Její technologie mají moc doslova změnit svět. Právě sem, do zaměstnání snů, nastupuje mladá a ambiciózní dívka Mae (Emma Watson). SDÍLET ZNAMENÁ STARAT SE. Šéf a zakladatel (Tom Hanks) společnosti je vizionář, který vybudoval v Circle ráj na Zemi a který touží po dokonalém světě. Jeho receptem na pokrok a na šťastné a spokojené lidstvo je svět bez tajemství, naprostá otevřenost a transparentnost všech lidí, sdílení . . . a sledování. CHOVÁŠ SE HŮŘ NEBO LÍP, KDYŽ TĚ NĚKDO SLEDUJE? Mae je obklopená vymoženostmi supermoderní společnosti. Ohromena ideály a vzájemností se na návrh samotného šéfa Circle zapojí do experimentu, který by štěstí a pokrok v Circle mohl rozšířit do celého světa. Současně s tím začne potkávat tajemného muže. Stane se její nový život pohádkovým snem nebo dostane příchuť hororové noční můry? Bude mít kruh, do něhož vstoupila, cestu ven? KDO MÁ TAJEMSTVÍ, LŽE. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (571)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Film jako takový je sračka jak z pohledu děje, tak scénáře jako takového, nicméně The Circle má dost kurva brutální přesah vůči dnešní době a to jak do záporu, tak do kladu. Všechno, co bylo prezentováno je pro běžné lidi přínosem, ale může se zároveň stát velkým prokletím. Trash k zamyšlení. 70% ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se tvářící jako slibný špehovací thriller s perfektním obsazením, postupně se drolící vlastně do ničeho.. Nevyužitý potenciál zajímavého nápadu. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vyborny namet, nepochybuji o tom, ze se lidstvo zene do zahuby diky novym technologiim, ktere pres ruzna online sdileni povedou ke zranitelnosti uzivatelu, ze ktere bude tezit jen hrstka vyvolenych. A az si to uvedomime, bude pozde. Urcite se z nametu dal udelat lepsi film, nekolik scen bylo minimalne podivnych, pointa dobra, ale pribeh mohl vice gradovat. I tak jde z filmu trochu hruza... Velmi dobry herecky vykon Emmy Watson a Toma Hankse. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Rozhodně chápu záměr tvůrců zobrazit blízkou budoucnost pomocí monopolizace technologických služeb, které v budoucnu budou stále více ovládat náš život, ale formou jakou se do toho pustili Ponsoldt a spol. mi jde naprosto proti srsti. Všechno je tak povrchní a podbízivé až jsem chvílemi nevěděl, zda to myslí vážně nebo je to parodie na Apple, Google a ostatní firmy. Hanks má charizma, ale velmi malý prostor. Emma Watson je hrozná a její ,,přerod'' nebyl vůbec přesvědčivý a rozhodně ne patrný. Mohlo to být docela slušné investigativní drama, ale všechny aspekty, které by mohly film dostat alespoň do průměru, jsou pouze lehce naťuknuty. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad se skvělým obsazení (Emma Watson a Karen Gillan v jednom filmu) a ne úplně špatným zpracováním. Obrovskou škoda tak je, že vlastně vůbec nijak nevyvrcholí. Tomuhle se říká nevyužitý potenciál, protože v okamžiku, kdy film končí se mělo teprve rozběhnout to pravé drama. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Jediným tahákem je strach, že se to stane skutečností, ale ne touto formou a tak rychle. Film má dobrý námět, ale má obrovské množství much a děj jako celek nedává smysl. Ona tomu celých 90 minut věří a až SPOIL: umře její přítel, tak se vzpamatuje a za 5 minut vše vyřeší. Nevím, jestli hraje tak dokonale, nebo už je to právě příšerně přehrané. Jak se asi nabourala do účtů nejvyšších. Hraje to na naivitu hloupých Američanů a na to my jim tady neskočíme. Malarkey to popsal perfektně: "Zachází do absolutního extrému, ve kterém jsou lidé dokonalé ovce a sociální sítě zažívají dokonalou recesi." ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Výborný námět, který nebyl kvalitně zpracován. Proč je u toho žánru napsáno Sci-Fi? Žádné prvky jsem tam nezaznamenal. A myslím, že jsme mnohem blíž skutečnosti, než si je spousta lidí ochotna připustit. Možná by se hodně orosili, kdyby zjistili, co o nich velký bratr všechno archivuje a jež mu tu zcela dobrovolně na sebe vyblili. Nejdřív se prsej všude možně a sdílej a pak se nestačí divit. Tom Hanks zahrál svou roli standardně. To, že ho má většina zafixovanýho, jako hodnýho strejdu, celkem pomohlo. A diblík Emma, taky nějak dramaticky nevybočila, ale ani nepropadla. Prostě za mě jasnej průměr naprosto ve všem. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Možná, že se ubíráme zhruba stejným směrem ... což je víc než jen maličko znepokojivé. Bohužel příběh až tak úplně nezvládá komunikaci s divákem - je až příliš prvoplánový a průhledný ve svém počínání ... v podstatě se pokouší manipulovat s Vámi stejně jako společnost The Circle se světem a jeho etickými normami i psaným právem, ale počíná si přitom převelice neobratně. Nicméně poslední vteřina mě opravdu vyděsila, i když to snad ani neměla v úmyslu - což by bylo samo o sobě na pováženou ... kdyby to tak bylo. Protože teprve tehdy se celá ta obludnost stává PŘIJATELNOU ... a PŘIJÍMANOU ... skoro až s otevřenou náručí ... 2,5* ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je ťažké natočiť film, ktorý je kritický voči digitálnym technológiám, bez toho, aby to znelo hlúpo. Film je podpriemerný, najviac mi chýba dobrý scenár. 2/10 ()

DannyJ 

všechny recenze uživatele

V první řadě - kdybych film neviděl v kině, ale někde random v televizi, tak bych se nad ním ani nepozastavil. Chápu čeho se tvůrci snažili dosáhnout, ale ani zdaleka se k tomu nepřiblížili. Začátek naslibuje celkem zajímavý plot, který se ovšem začne časem hroutit. Vedlejší postavy nemají téměř žádný prostor. Shrnutí - nenaplněný potenciál (s takovým obsazením) a vcelku slátanina. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Hermiona bez Pottera, ale furt s tým istým kukuč xchtom. Vycucané fantasy z palca, ktoré nám chce dať "mesidž", ale nevie akú. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Super napad..takova parodie na apple..emma,hanks skvely..akorat sem mel takovej pocit, ze to skoncilo predcasne..teprve se film rozjizdel stupnoval a najednou jakoby ho nekdo usek a konec.. takze je ztoho prumer se skvelou myslenkou.. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

to napsal nějakej student jako závěrečnou práci, ne? To mi řekněte, jak takovou zápletku někdo vymyslí po tom, co by si dal práci a zjistil, jak v takovejch firmách chodí. Určitě by v celý firmě bylo cca 300 lidí, jak se to z těch hromadnejch záběrů tváří... navíc určitě by borka, co tam je asi tři týdny i s cestou, dostala po jakejchkoliv situacích nabídku na to, dělat si ve firmě co chce, ještě víc by určitě mohla reorganizovat celou firmu, jak se to na konci chce tvářit. Lidi, kteří rozhodují co se s firmou udělá, kam se bude dál vyvjíet, nejsou naivní dvacítky po škole, kterejm tam nepatří ani šroubek od kancelářský židle. Jestli si někdo myslí, že tohle je ještě daleká budoucnost, tak je hodně naivní a měl by se probrat. Podle mě film nic nového nepřináší a je jen ztrátou času. Celou stopáž jste navíc nuceni poslouchat tu jakože dramatickou hudbu, která se k tomu podle mě vůbec nehodí, protože pořád navozuje atmosféru, že se teda něco zásadního konečně už stane, a ono prd. Ale jako vůbec. Původní myšlenka na vytvoření mohla bejt i docela dobrá, ale ten film se vůbec nepovedl. Dvě hvězdičky jen za Emmu. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Šmarjá, takový potenciál. Ano, Emma, ano Tom, ale jedna z nejdůležitějších postav (Boyega) je totálně upozaděná, nedostává žádný prostor, kromě jedné jakési vyhrocené reakce a finále přichází v momentu, kdy ho myslím nečekali ani sami herci. To má být gradace děje? ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Celkom svižné, celkom fajn námet, nostalgicky pošimral posledný pohľad na Billa Paxtona. A to je asi všetko. Emma tu nebola ani herecky zhostená ale dokonca ani "iba" štandardne okúzlujúca. A Jobs Hanks, to prosím Vás bolo čo za recesiu?! Byť to komornejší film so štvrtinovými ambíciami, aké boli tu, tak priemer ako vyšitý. Takto ale nie. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Hodnotím to jako poselství lidem, kteří jsou součástí něčeho, ani neví čeho, lajkují nebo hejtují svět, a pomáhají vydělávat borcům, kterým je všechno jedno a zajímají je jen prachy. Ti borci tu budou vždycky a vždycky taky byli. Jde jen o to, aby nás všechny jednoho dne nevlastnili. A to jak na veřejnosti, tak i v soukromí. Po filmové stránce jde o průměrný film s velmi průměrnou Hermionou, určený primárně pro dospívající a je to tak taky v pořádku. 70% ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Před spoustou let jsme měli stihomam z Isaaca Asimova a představy, že každý z nás bude mít čtyřiadvacet hodin denně za zadkem hyperinteligentního plechouna. Dnes má každý na stole, v tašce, v kapse a potažmo v ruce sledovací zařízení, která aktivujeme vědomě a dobrovolně. Voyeurismus, těsně následován s exhibicionismem se staly dalšími přirozenými lidskými vlastnostmi a u některých jedinců potlačily dokonce i pud sebezáchovy. V opačném případě Okrádáte totiž svět o své zážitky, emoce, životní události a tělesné funkce, když si je necháváte pro sebe. Protože vždycky je někdo, koho to zajímá. Na film jsem se původně chtěla podívat hlavně kvůli Emmě Watson a Tomu Hanksovi, nakonec mě ale příběh přiměl i k zamyšlení. Z racionální, přizpůsobivé, ale nezkušené Mae se poté, co se díky nepřetržitému sledování dostane z nebezpečné situace, stává fanatička, bojující za naprosté zničení sebenepatrnějšího soukromí. Monitoring každé vteřiny od narození po smrt. Váš pobyt na záchodě, pyžamové večírky, noční přežírání, postelovou činnost, všechno budou sledovat miliardy slintajících idiotů, kdykoli se jim zamane. A z kruhu není cesta ven. Ani sebevraždou se nespasíte, protože v okolí budou stovky dobroserů, kteří vás zachrání. Ještě na vás nejde paranoia? Jako správná hrdinka i Mae nakonec dostane rozum a pokusí se Circle napadnout zevnitř. Nápad má dobrý, ale vzhledem k tíživému (a podle mě velmi silnému konci), výsledky nebyly dobré. Silná je postava její kamarádky Annie, z níž se po období nadšené konverze stane troska na útěku, dost zbytečný je infiltrátor Ty, který hodně ví, hodně kecá, ale skutek utek. Dost mi vadili i rodiče, speciálně dvě nechutné scény (kdo viděl, asi ví) a z žalostného trouby Mercera jsem rostla. Zato Tom Hanks v roli Jobse-Baileyho působí navenek jako srdečný taťka, avšak ve skutečnosti je to spíš Darth Vader ve svém stále expandujícím vesmíru. (více zde) ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

V niečom je to v podstate iba jemná hyperbolizácia dnešného sveta sociálnych médií, Facebooku a sveta najrozličnejších youtuberov a influencerov, v celkovom globále obraz obludnej dystopie, ktorá sa nám zjavuje na obzore, ale repliky Toma Hanksa sú tak bravúrne napísané, že absolútne rozmazávajú okatú čiernobielosť, ony jediné okrem vývoja hlavnej postavy tu stelesňujú nejednoznačnosť pretriasanej problematiky. Inak je totiž celý ten konflikt podaný strašne zjednodušene - všetky nitky svetovej korporácie tu držia dvaja týpci, celý odboj tvoria ďalší dvaja, jeden in druhý out a všetko ostatné je len stádo. Tomu zodpovedá aj ten unáhlený záver, ktorý najskôr budí dojem, že sa tvorcom odnechcelo domýšľať do hĺbky a uspokojili sa s nárazovým skratkovitým riešením. Ale potom si rozladený náročnejší divák uvedomí, že to nebola náhoda, že celý film bol povrchný a zostal pri nápade. Aj tomu však škodí skutočnosť, že politika firmy stelesnená tými dvoma je hneď zo začiatku predvedená ako pokrytecká. Základ CIRCLE bol solídny, ale bohužiaľ pri ňom zostalo, nebola ochota rozvíjať ho ďalej... ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Potenciál tu byl následující: Tom Hanks mohl levou zadní dobýt svět. Nebýt moulou s nízkým inteligenčním kvocientem, tak by nikdy nesvěřil byť sebemenší moc vychytralé Hermioně, která vždy musí dávat na odiv to, že je chytřejší, nežli ostatní. Výsledek je však takový, že James Ponsoldt natočil film bez charakteru a duše. Pokud tedy hledáte přidanou hodnotu, zde ji rozhodně nehledejte. 55% ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Luxusní podívaná. Člověka to nutí zamyslet se, až kam to může zajít. Jistě příběh je slaboduchý a jasně předvídatelný, ale o to přeci nejde. Emma byla super Tom trošku zaostával, což bych u takového herce nečekal, ale prostě hrál v uvozovkách "Steva Jobse". Inteligentní podívaná :) ()

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama