Reklama

Reklama

Handia

Trailer

Obsahy(1)

V první polovině devatenáctého století se zmrzačený Martin (Joseba Usabiaga) vrací domů z války, aby zjistil, že jeho bratr Joaquín (Eneko Sagardoy) vyrostl do obřích rozměrů. V přesvědčení, že všichni budou ochotni zaplatit za to, aby mohli spatřit takového obra, vydává se s Joaquínem na cesty po celé Evropě, které ale nejdou vždy podle jeho představ. (Tamten)

(více)

Recenze (3)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ze Španělska přišel poměrně příjemně a profesionálně pojatý historický snímek o jednom z nejvyšších lidí na světě. Dva metry dvacet sedm už je opravdu dost. A jakmile člověk vyniká, stává se terčem, což je patrné i v tomhle příběhu, stejně jako je patrné, že tady šlo především o ztvárnění všech emocí, což se podařilo. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Opět baskický jazyk, opět 19. století a opět většina pozitiv. Handia je film pro velké i malé, o veteránovi s jednom funkční rukou a jeho dva a čtvrt metru dlouhém bratrovi. Zajímavé téma jednoho z nejvyšších Evropanů své doby je velmi citlivě a kvalitně využito, filmařům nejde jen o to, ukázat, jak moc to s efekty umí, ale především se starají, aby jejich charaktery měly emoce. Díky tomu se pak může divák lehce vcítit i do kůže o poznání vyššího člověka, do jeho radostí, ale hlavně trápení. Film také ukazuje reakce tehdejší společnosti, od obyčejných lidí po vědce i ostatní z cirkusové branže, zároveň však není jen zdlouhavou expozicí a fungujícím příběhem, který možná není ničím originálním, v rámci řekněme životopisného snímku však funguje dokonale. ()

Yahey 

všechny recenze uživatele

Realistický příběh dvou nerozlučně propojených bratrů z Baskicka kolem roku 1850. Je to poctivě vyprávěné, syrové, současně to ale neříká "nic navíc", kromě to, co se asi tak tehdy stalo. ()

Reklama

Reklama