Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marie je typická městská singl. Pracuje sice jako úspěšná televizní moderátorka, ale ve vztazích má dar přitahovat samé blbce. Naopak její sestra Karolína už toho pravého našla a plánuje svatbu. Právě kvůli tomu Marie přijíždí po dlouhé době za rodinou na návštěvu do své rodné vesničky. Doma potkává svou dávnou lásku, Jiřího. Během pár okamžiků je jasné, že jejich city nejsou minulostí a skončí spolu v posteli. Jenže celá věc má jeden velký háček. Právě Jiří je snoubencem její sestry. (Bioscop)

(více)

Recenze (232)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Člověk občas v televizi tak přepíná a jednou za čas  se dostane k filmu, který ho nijak zvlášť neirituje, dokonce se u něj občas i zasměje. Marcel Bystroň se po letech asi fakt začíná probouzet (viz Špunti na vodě), píše sice dost neoriginálně, ale špatné jako před patnácti roky to paradoxně není. A navíc se film může spolehnout na správně ulítlé (Polívková) nebo naopak uměřené (Plesl) herce. Nebýt slabšího konce (žádná katarze) a Boba Klepla s příšernou parukou, mohlo to být i lepší. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zase jedna z celé řady českých komedií, která není úplně chytrá. Naopak…když nad tím přemýšlím, tak je námět vlastně hloupej jak flanelová košile bez knoflíků. Co naplat…prsty v tom má zase televize Nova, která podobné komedie prostě hrozně ráda sponzoruje. Asi je to účelovka pro jejich diváky, kteří si s podobnou komedií vystačí. Přitom je vidět, že herce tu máme dobré, jen to chce trošku pracovat s náměty. Jarda Plesl, Anička Polívková nebo Ester Geislerová tady byli hodně v pohodě. Pitomost ale tekla nekonečným proudem a korunu tomu dal samotný závěr, který, kdyby nebyl, tak tomuto filmu dám snad i tři hvězdy za to, že jsem se párkrát v pohodě zasmál. Celý to mělo takový pohodový nádech venkova, kde mi ani product placement v čele s Únětickým pivovarem vůbec nevadil. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Prosíme všechny, kteří zvolili stejnou životní cestu jako hlavní postavy filmu, aby si přestali lhát do kapsy a ihned vyhledali odbornou pomoc. Brzy by již mohlo být pozdě. Více na www.bohnice.cz ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Máte chuť dívat se dál? Nemáme... Sračkárny o rádoby dobré náladě s náhodně vygenerovanými problémy pokračují. Vážně bych chtěl vidět jak v tomhle typu filmu někdy v půlce přiletí mimozemšťani, kteří chtějí žrát lidem mozky a po otevření prvního zjistí, že tam žádný nemají a ze vzteku zlikvidujou celou planetu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Česká romkom v béčkové variantě. Chápu, že některým divákům i toto stačí. Leč tam, kde nejste zvědaví na Bobíka Klepla s neuvěřitelnou parukou nebo na Annu Polívkovou v pořadu o zahradničení, ani pocta vesnické legendě jménem Brutus vás z letargie nevytrhne. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zatímco jedna přitahuje vesměs pitomce, druhá má na opačné pohlaví štěstí, které korunuje blížící se svatba. První ze sester zase jednou přijela do rodné vsi, opila se, přitulila k dávné lásce, přičemž následně zjistí, že laškuje právě se snoubencem svojí sestry. A na zápletku je zaděláno. Tuzemský film čeká k dobrým romantickým komediím ještě tuze moc práce, naštěstí má tváře jako kupříkladu Annu Polívkovou, která svým přístupem k postavám a komediálnímu talentu strká všechny okolo do kapsy. Jenže mít líbivou hudbu, dobře postavenou kameru nebo právě kvalitní herce úplně nestačí. Na originální nápady se v české kinematografii už moc nehraje, takže nám musí postačit to, s čím na nás duo Tomáš Svoboda a Marcel Bystroň, které nám přichystalo i o dost horší taškařici Jak se zbavit nevěsty, útočí. Dvě až tři hvězdy. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Rádoby vtipná bajka o tom, jak mohl mít cílevědomý pivovarník docela hezkou ženu, ale on si radši vybral Bolka Polívku. Bob Klepl je parádní Brutusák a kdyby někdy chtěli Italové vzkřísit sérii o Fantozzim, klidně mu můžou brnknout. Určitá podoba, včetně figury, tady je. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, o které člověk neopře ani kolo. Jsou však herci, o které lze opřít celý film. Anna Polívková a Jaroslav Plesl mezi ně patří. Ne vždy to stačí. Není špatné mít kromě kvalitního hereckého obsazení i třeba dobrý scénář nebo, což je těžší mít originální nápady. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Premýšľam, čo môžem povedať o filme Tomáša Svobodu, čo by som nemohol povedať o jeho ostatných filmoch. Snaží sa byť vtipný, no miestami to nefunguje. Snaží sa do toho dať originálny nápad, no chýba tomu akákoľvek kreativita. A tak výsledne plynie aj toto. "Dvě Nevěsty A Jedna Svatba" je asi jeho najlepším filmom, no aj tak ho nemôžem označiť ako dobrým filmom. Je to taký jemný nadpriemer. Anna Polívková je podľa mňa dobrá a má aj dobrú chémiu s Jakubom Gottwaldom. Nejako to medzi nimi príjemne funguje. Niekedy má Maruška dobré monológy, kde sa rozpráva s nami ako divákmi, hoci inokedy tým film len komplikuje. Klepl je vtipný, no na druhú stranu tento film ukazuje, že mu dlhé vlasy nesedia. A jeho story s kelímkami ma trošku pobavila. Celkovo je to pre mňa pozerateľná česká romantická komédia, no chýba tomu kreatitivta, záverečné časti sú maximálne patetické a nepôsobí to, že by to bolo nejako kvalitne napísané. Ako keby sa do českej kinematografie dostávali stále tie isté klišé, tie isté pokusy o humor, ktoré už sú staré a nevedia nič nové priniesť. Nejako sa už nedarí priniesť "svěží nový vítr." A hoci je tento film lepší ako niektoré iné, čo som tento rok videl, tak si nemyslím, že by nejako dokázal výraznejšie nadchnúť. Hodnotenie: C+ ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Škoda že scénáře nepíše někdo Bystřejší. Tahle stokrát omílaná Polívka o tom, jak je u nás i přes všechny drobné trable dobře, jednoho přestane bavit. Je tam hodně nepovedených nápadů, a asi dva dobré. Lokalita Babovřesk a léto dohromady jdou krásně a DNAJS je bezespor dobře odsýpající film. Líbil se kupodivu i Plesl, krásně se své postavy zhostila Holubová a dal se přežít i Bob. Akorát Annu nestavte do rolí holek na vdávání, prostě se na to nehodí. Ester pořád pěkná jako před patnácti lety. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nic se pořádně neděje pobavili masožravé slunečnice či legenda Brutus. Polívková a Dolanský naštěstí v tutové pivní předvídatelné užvaněné domácí komedii plátno "rozsvítí". Letecké záběry silnic s poli jsou teď snad v každé české komedii. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Pasáže, ve kterých spolu hrají Anička Polívková a Jarda Plesl jsou fajn. Celkově film patří k tomu slabšímu, co letos z českých luhů a hájů vzešlo. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Jsou tu dobrý herci. A díky tomu je míň vidět, jak je ten film plochej a jak moc používá klišé (čistý venkov versus marketingová Praha) a všechny ty schématicky postavičky. Nevypnul jsem to, ale asi jsem měl. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Po dvou hodně nepovedených letošních komediích přišlo velmi příjemné a osvěžující překvapení. Ovládal mě předsudek, že se tato komedie zařadí do hodně dlouhého zástupu propadáků, avšak od začátku do konce jsem se bavil. Trojice Plesl, Polívková a E. Geislerová jsou dohromady neokoukaná trojice, když se k nim přidá osvědčená dvojice Holubová-Klepl, vše do sebe pěkně zapadne. Jednu nechutnou scénu a předvídatelný konec prominu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Farmář hledá ženu ve filmovém podání. Když herci zachrání slabě promylšený film. I když teda není jako úplně hloupý. Polívková supr, Holubová a Klepl paráda. Dolanský klasicky sympaťák. Masožravá slunečnice je brutus nápad. 2.5* ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem "Špindl", "Bajkery" i "Zakázané uvolnění", takže jsem musel s hodnocením přece jen trochu výš, i když se nedá říct, že bych se nějak dobře bavil. Většinu času jsem se lehce nudil, občas jsem bezmocně potřásal hlavou nad trapnými pokusy o humor a divil jsem se, proč šel do tohoto filmu Jaroslav Plesl. Monology hlavní hrdinky a její první návštěva u rodiny mi silně připomněly "Deník Bridget Jonesové" a opět mě zdeptal zoufalý product placement. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuji nenáročnou letní komedii. Nějaká ta romantika, trocha vidláckého humoru, fajn herci a navrch Brutusáci a jejich muzika. Jasně, má to hromadu much a ten novácký duch tu čas od času výrazně zasmradí, ale zase tak moc mi to celkový dojem nezkazilo. 65% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Helé, utíká vám bez placení !! A trhej !!" ;) Poměrně slušné k sestřihání na sitcom.. Nasere ta spousta promrhaných nápadů, nápadů bez point, ta spousta detailů k ničemu a "celej tata" Polívková definitivně v jedné škatulce.. ()

Reklama

Reklama