Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama odehrávající se v Kodani pojednává o mladém Íránci, který se mezi místními snaží najít ženu, která mu pomůže získat povolení k pobytu. U jedné z nich najde lásku, ale zároveň upadne v nemilost muže, o jehož manželku se také ucházel... Film "Svůdce" sleduje příběh Esmaila, íránského uprchlíka v Dánsku, kterému bylo zamítnuto povolení k pobytu. Toulá se po městě a snaží se svádět ženy v naději, že se mu prostřednictvím oficiální přítelkyně podaří v zemi zůstat. Čím blíže je chvíle, kdy mu vyprší čas, tím více se vyjevuje jeho minulost. Esmail se začíná pomalu ztrácet mezi svým vlastním já a tím, za koho se v Dánsku vydává. Jeho život se od základů změní, když potká mladou Íránku Sáru, která ho brzy prokoukne a odhalí jeho skutečné plány na ženění. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Od seveřanů nečekaně klidnější a pohodovější podívaná, přesto si dokáže udržet pozornost, ikdyž se zde nic výrazného nestane. Hlavním hrdinou je Íránec žijící v Dánsku hledající po barech ženu, díky které by mohl získat povolení k pobytu, ale jakmile se zamiluje, vše se rázně zkomplikuje. Lehce depresivní a zaujme především arabskými tradičními zvyky. Zajímavé, bavilo. 65% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Samotný popis vyznieva oveľa lepšie v porovnaní s tým, aký film napokon skutočne bol. Kompozične sa tento film po celý čas zmietal v rovnakých polohách a snaha Esmaila občas prechádza až do posadnutosti. Dej sa nijako extra nevyvíjal, a hoci sa tu zjavil aj moment, ktorý mohol deju výrazne pomôcť (áno, myslím tú samovraždu), tak to išlo tak trochu do stratena. Takže moje očakávania to celkovo určite nenaplnilo, a hoci to nebolo úplne na zahodenie, od skvelého filmu to malo ďaleko. 2* ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Oceňuji na filmu skutečnost, že ač vypráví příběh jednoho utečence z Íránu, tak jej vypráví poměrně západní formou. S íránskými tradicemi, ale bez náboženského vnucování. Navíc s hlavním hercem, kterej je kupodivu poměrně sympaťák a to štěstí mu docela i přeji. Bohužel si ale našel cestu do Dánska a Dánsko je zrovna zemí plnou veselých lidiček frčících na antidepresivech. Takže jsou na něj všichni sice hrozně fajn, ale jeho život v Dánsku v průběhu filmu přesto spěje do zdárných sraček. A oceňuji i to, že tvůrce je režisér původem z Íránu, který najel na tu vlnu dánské kinematografie a svůj film natočil dostatečně depresivně. Snad ale jenom škoda, že filmu chybí notná dynamičnost a ubíhá si tak jako lážo plážo. Svižnost by mu prospěla. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Esmail pracuje jako stěhovák. Všechny vydělané peníze posílá domů a po večerech chodí do baru lovit ženský v marné naději, že některou z nich bude moci představit úřadům coby přítelkyni. Když se mu konečně jednou zadaří, tak zjistí, že je zamilovaný, což je docela problém. V patách má navíc chlapíka, jehož manželka na začátku filmu bez zjevného důvodu skočila z okna a on z toho viní Esmaila. To měla být pravděpodobně ta thrillerová vložka, ale jako taková vůbec nefungovala. Víc než cokoliv jiného se jedná o romantické drama o problematické lásce, jakou může přinést jen specifická status hlavního hrdina. A v tomhle ohledu to docela šlo, ačkoliv místy bylo vyprávění hodně unylé. Nicméně plusem je, že se jedná o něco relativně neokoukaného, díky tomu, že režie netlačí na pilu, působí city přirozeně a velmi slušní byli i herci. Dalo se z toho vytřískat víc, ale i tak to za vidění stojí. 65% ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Príbeh o Irackom mužovi, ktorý svojou fiktívnou inteligenciou a šarmom dokáže oslniť ženské pohlavie, ktorému chyba práve tá jedna vec. Mladý Esmail sa podriaďuje a prepadá do tejto skutočnosti, má však úplne iný záujem dosiahnuť svoj temer ťažko dosiahnuteľný ciel. Pribúdajúcimi udalosťami a neúprosným azylovým zákonom sa mu všetko nakoniec vymkne z rúk a rozbombarduje jeho pošramotenú psychiku až rezignuje. Táto psychologická dráma, ma čím zaujať. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 22. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v San Sebastiánu. (BMW12)
  • Natáčelo se v Dánsku (Kodaň) a v Turecku (Van). (BMW12)

Reklama

Reklama