Reklama

Reklama

2048: Není úniku

  • USA Blade Runner 2049 - 2048: Nowhere to Run (více)
Celý film

Obsahy(1)

Režisér Denis Villeneuve požádal své oblíbené umělce, aby vytvořili tři krátké filmy, jimiž ztvární některé klíčové události předcházející ději filmu Blade Runner 2049. Všechny tři snímky, k nimž patří i 2048: Není úniku, byly uveřejněny několik týdnů před premiérou celovečerního filmu a sloužily tak k jeho propagaci. Hrdinou tohoto mikropříběhu ze špinavých ulic Los Angeles budoucnosti je replikant Sapper Morton (Dave Bautista). Rozhodne se ochránit matku a dceru, trhovkyně ohrožované bandou agresorů, čímž ale odkryje svou pečlivě tajenou identitu. (J.Connor)

(více)

Recenze (56)

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* zkouknul jsem tři krátké filmy, které zobrazují zásadní události mezi oběma filmy, díky nimž je lépe pochopitelný děj v tom nejnovějším Blade Runneru 2049. Kvalitativně jsou všechny na slušné úrovni a sami o sobě smysl nemají, takže pokud chcete být v obraze, tak si je přehrejte ve správném pořadí - tento z roku 2048 najdete v češtině třeba tady. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Vypelichaný Bautista předvádí wrestlingovýho Batistu z dob dávno minulých, což je kupodivu zajímavější než koukat na rádoby slepýho Leta v prvním kraťasu. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Kraťas od kterého jsem čekal cokoli jen ne ten náznak epičnosti, plných ulic a tísnivé atmosféry přelidněné ulice. 2048: Není úniku je krásný krátkometrážní předkrm předtím, co nás tento rok v žánru sci-fi čeká. Snad se i výsledný Blade Runner předvede v podobně kvalitním světle. Luke Scott totiž zde dokazuje, že pracovat v tomto žánru umí. 75% ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Nejslabší předfilm, ale kvůli Bautistovi jsem se rozhodl nechat čtyři hvězdy. Myslel jsem si totiž, že jeho postava bude plošší a bude stát na jiné straně barikád bez vlastního úsudku. Čekal jsem ale i, že bude nebezpečný a charismatem na sebe strhne pozornost, a tahle náročnější očekávání se splnila. Snad se to stejnou měrou podaří přetavit do výsledného filmu. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

O kus horší než první kraťas, ale pořád ještě kvalitní zážitek, který už bude mít nepochybně přímou návaznost na hlavní děj ve filmu. Rok 2048 mě sice nebavil tolik jako rok 2036, ale předpokládám, že po zhlédnutí nového Blade Runnera vše zapadne na své místo a já budu víc než spokojený. 75% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Navnadit na nového Blade Runera nepotřebuju, ale kdyby ano, tak by mi takový kraťas stačil. Má to atmosféru a Bautistu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nic se tam nestane - alespoň v rámci tohohle kraťasu. Ale vizuál je naprosto luxusní a dechberoucí a všechno je to jedna velká nádhera, ten svět je mnohem znepokojivější než za Ridleyho a Bautista působí jak velkej frajer. Vizuální lahůdka, v tomto případě asi skutečně nic víc. Ale fakt to stojí za to. 85%. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pár minut a hned se dozvíte o trošičku víc k celému filmu...Vynikající nápad od Villeneuvea :) :) Příjemně mi to dosadilo kousek do celého filmu. Zároveň to bylo smutné, jelikož on vlastně udělal dobrou věc...a na základě toho na to doplatil. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Do mrtě "bladerunnerovská" pouliční procházka / směna / bitka vysvětlila, jak náhodný dobrý skutek zapříčinil odhalení skrývající se "kůže", kterou najisto navštívil K na začátku filmu. "Vystřižená scéna" velmi slušně propaguje nelítostný svět, samostatně jí však chybí údernost i pointa. ()

Hugo01 

všechny recenze uživatele

Na Davea Bautistu bych si nedovolil se ani křivě podívat. Když se naštve, jde z něj vážně strach. P.S. ty jeho brejle jsou vážně top. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Drsný, inteligentne vyzerajúci Dave Bautista, akcia, sociálne prostredie a vizuál verné Blade Runnerovi. Na umocnenie hypeu viac než dobré. ()

radecacek 

všechny recenze uživatele

Co takhle spin off s Davem Bautistou? :) A stejně jako u 2036 Nexus Dawn se jedná spíš o vystřizenou scénu doplňující děj než o plnohodnotný krátký film :) ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Je fajn videt, ze Bautista s prehledem zvlada i vazne dramaticke herectvi. Tento kratas stoji jen na nem a to jsou opravdu pevne zaklady pro solidne vystavenou petiminutovku. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Jednotaktovka o tom, že Voight-Kampffův test není vždy potřeba, aneb jak se Sapper Morton s dobráckou tváří Davea Bautisty na rušné ulici odkopal. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Ve druhém krátkém filmu nám Luke Scott ukáže "život" ve městě... tohle už je TEN Blade Runner! Nenápadná, avšak důležitá epizodka, v niž je tím hlavním Dave Bautista. 70% ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Docela hezká malá "backstory" která doplní další (jiný) kontext k jedné scéně ve filmu. Hezky minimalisticky osobní. ()

Reklama

Reklama