Reklama

Reklama

2048: Není úniku

  • USA Blade Runner 2049 - 2048: Nowhere to Run (více)
Celý film

Obsahy(1)

Režisér Denis Villeneuve požádal své oblíbené umělce, aby vytvořili tři krátké filmy, jimiž ztvární některé klíčové události předcházející ději filmu Blade Runner 2049. Všechny tři snímky, k nimž patří i 2048: Není úniku, byly uveřejněny několik týdnů před premiérou celovečerního filmu a sloužily tak k jeho propagaci. Hrdinou tohoto mikropříběhu ze špinavých ulic Los Angeles budoucnosti je replikant Sapper Morton (Dave Bautista). Rozhodne se ochránit matku a dceru, trhovkyně ohrožované bandou agresorů, čímž ale odkryje svou pečlivě tajenou identitu. (J.Connor)

(více)

Recenze (56)

Stíba 

všechny recenze uživatele

Dave Bautista je pro mě jedním ze želízek v ohni nového Blader Runnera. Tenhle druhý kraťas zabředlý do ulic LA těsně před hlavním dějem roku 2049 je spíše drobnou návnadou, které ale nechybí osobitý duch. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Druhý Blade Runner-ovský kraťas Luka Scotta, tretí celkovo. Tentokrát nám predstavuje postavu Sappera Mortona, ktorý zohrá krátku, no dôležitú úlohu v dvojke. Tak ako pri predošlom kraťasi aj tento nie je nutné pred dvojkou vidieť, ale fanúšikom dotvára príbeh a vizuálne a atmosférou úplne zapadá do daného sveta. Knihu, ktorú Sapper odovzdá dievčati je The Power and the Glory od Grahama Greena. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Dlho som nemohol "Draxovi" prísť na chuť, ale v poslednej dobe čím je starší sa stáva z neho môj obľúbenec. Škoda, že nedostal väčší priestor v Blade Runnerovi 2049.Skvelá silná postava ktorá mohla povedať a ukázať viac. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je nejpodobnější starému Blade Runnerovi, asi nejslabší ze tří krátkých filmů. Ale i tak potěší a navnadí. 75% ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to příliš schématické a školometské (kniha, pitomí násilníci, vztah člověk - altruistický replikant, který na tak krátkém prostoru nemohl být dobře vykreslen a proto vyznívá trapně), ale jako ochutnávka proč ne. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

I chronologicky nejnovější kraťas předcházející Blade Runnera 2049 není zbytečnou vystýlkou. Dave Bautista jako replikant Sapper Morton trpící něčím jako PTSD se v jednom okamžiku rozhoduje pomoci trhovkyni a její dceru, čímž prozradí svůj původ a nepřímo si zpečetí osud, jelikož jej zanedlouho najde a zabije K. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Záverečný kraťas, ktorý už v podstate priamo nadväzuje na samotný celovečerný snímok, v ktorom Bautista odhaľuje nechtiac svoju identitu. Teraz už len čakať, ako Villeneuve naložil s týmto námetom, ktorý mňa (ten starší snímok) až tak nezaujal. Toto ale vyzerá sľubnejšie. 65 % ()

mrGhostly

všechny recenze uživatele

V Nowhere to Run se dozvídáme něco málo (ale docela podstatného) k postavě Sappera a jeho úloze ve filmu. Oproti atmosférickému Nexus Dawn je toto spíše ukázka akční pasáže, která je ale taktéž skvělá. Perfektní práce s kamerou, světlem, střihem i zvukem a pro podobnou roli jako obvykle výborný Bautista. ()

Denzen 

všechny recenze uživatele

Technicky perfektné, rovnako ako normálny film. Ale celkom zbytočné, Dave Bautista si odohral svojich 5 minút na začiatku, kde sa pobil s Goslingom a reálna zápletka sa začína až s tým, čo mal na záhrade pod stromom. 70% ()

Reklama

Reklama