Reklama

Reklama

2048: Není úniku

  • USA Blade Runner 2049 - 2048: Nowhere to Run (více)
Celý film

Obsahy(1)

Režisér Denis Villeneuve požádal své oblíbené umělce, aby vytvořili tři krátké filmy, jimiž ztvární některé klíčové události předcházející ději filmu Blade Runner 2049. Všechny tři snímky, k nimž patří i 2048: Není úniku, byly uveřejněny několik týdnů před premiérou celovečerního filmu a sloužily tak k jeho propagaci. Hrdinou tohoto mikropříběhu ze špinavých ulic Los Angeles budoucnosti je replikant Sapper Morton (Dave Bautista). Rozhodne se ochránit matku a dceru, trhovkyně ohrožované bandou agresorů, čímž ale odkryje svou pečlivě tajenou identitu. (J.Connor)

(více)

Recenze (56)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snímek má nešťastný střih a jeho vyvrcholením je přesně ten typ efektně nasnímané akce, který nemám rád, ale jako čistokrevná zlomyslnost, která láká na film, co není, je Scottův kraťas ucházející. Ten, kdo byl navnaděný Bautistou a jeho wrestlingovými hmaty, musel během sledování Blade Runnera 2049 mnohokrát překročit práh zoufalství, protože Villeneuevův kousek představuje naprostý protipól Scottovy snahy. Celkový dojem: 55 %. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Oproti Nexus Dawn druhá Villeneuvem objednaná "startovací historka" už skutečně bezprostředně předchází hlavnímu filmu. Tedy alespoň tak vypadá, a Dave Bautista je na soupisce 2049ky, tak se snad nepletu:) Tentokrát vidíme "ulici", opět velmi věrně se držící ducha Blade Runnera, ale oproti Nexus Dawn a jeho globálnímu settingu je tu upřednostněna komorní, osobní linka, obsahující "drobné náznaky" (kniha), které hezky svižně vedou k závěrečné akci. Ta není nijak bombastická či propracovaná, ale je právě tak neelegantní a úderná (doslova), jak si Blade Runner žádá. Byť tedy (zřejmě záměrně pro účely co nejširší propagace) není vidět žádná krev. I tak ale jde o v zásadě obyčejný krátký film, který dostává ty pravé grády jen díky tomu, že známe širší souvislosti. Sám o sobě tak 2048: Nowhere To Run dostane 70%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Myslím, že jsem našel tu uprchlou kůži, co hledáte." Los Angeles roku 2048 mě nedokázalo nalákat k návštěvě. Bylo tam totiž tak nějak bladerunnerovsky hnusně. Ovšem Sapperova akce na tržišti mě bavila a ukázala mi, proč dostala nejsympatičtější postava z nového Blade Runnera tak zoufale málo prostoru. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Bitka a bonzák, který nastartuje Goslingův případ z filmu. Bautista hodně solidní a svou velkou šanci rozhodně nepromarnil. Na krátké ploše slušně představuje postavu i běsy, které ho trápí. Přece jen je ale škoda, že se jeden z kraťasů nepověnoval Deckardovi. Klidně mohlo jít o anime. Přece jen celou dobu neseděl se psem ve Vegas a nechlastal Johnnieho Walkera Black Label The Director's Cut Blade Runner 2049 limited edition. Nebo jo? ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dave Bautista předvedl v Blade Runner 2049 senzační výkon, na malém prostoru ztvárnil nezapomenutelnou a důležitou postavu. A i když mi o něm tenhle kraťas víc neprozradil, je dobrý. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Možná není pro příběh Blade Runnera 2049 tak důležité dozvědět se něco víc o postavě Sappera, ale je to příjemný bonus navíc. Zatímco ve filmu nemáme moc příležitost udělat si o jeho charakteru obrázek, tady (ač jen v 5 minutách) je prostoru dostatek. Navíc tato scéna přímo předchází událostem z počátku filmu. ~(3,8)~ ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý kraťas k novému Blade Runnerovi. Vetší část je nuda, ale závěrečná akce stojí za to. Dave Bautista je prostě bedna. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Dalších šest minut pořádně zahustilo atmosféru očekávání a současně nabídlo nejen další střípek do mozaiky světa BR, ale také parádní příběhovou miniaturu nabitou napětím i emocemi, ve kterých silně rezonuje ponurost světa, do kterého se po 30 letech vrátím. Mohu si dovolit doufat? Ve světě plném beznaděje? Ve světě, kde až na výjimky každé současné filmové pokračování zabíjí své filmové jedničky? ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Dave Bautista je neskutečný bourák! Stejně jako v předchozím krátkometrážním počinu s titulem "2036: Nexus Dawn", i zde se vsází na pochmurné, futuristické reálie, avšak je zde mimoto přítomna i osobnější a komornější příběhová rovina. Už se vážně nemohu dočkat, až snímek "Blade Runner 2049" vstoupí do našich kin! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Bautistu mám rád. Rovnako ako upršané neónové ulice. Funguje to veľmi silne a nostalgicky. Filmu sa neviem dočkať! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ja naozaj len dúfam, že tento ďalší kraťas, je neschopný len kvôli neangažovanosti Denisa Villeneuvea. Ináč mám značné obavy ohľadom nadchádzajúceho BLADE RUNNER 2049. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Zdařilý a celkovým pojetím lepší kraťas než předchozí Nexus Dawn. Už jen za tu skvěle zvládnutou akci s kreativním hudebním doprovodem a vyobrazení obyčejných obyvatel v deštivém pochmurném pozadí kontrastující s neonovými nápisy, stojí kraťas za vidění. Absence jakýchkoli nových informací tu je opět patrná stejně jako v uveřejněných trailerech a TV Spotech. Takhle povedená tajnůstkářská propagace nákladného filmu tu už dlouho nebyla. 7/10 Více v mé souhrnné novince o dvou zveřejněných kraťasech ze světa Blade Runner 2049 na webu Filmový Guru. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Dôstojný upgrade jedného obrovského kultu, ktorý v takejto krátkometrážnej konštalácii skôr atmosfericky navnadí na projekt súčasných kvalít. A samozrejme, už bez spisovateľskej osnovy Philippa K. Dicka a v čase "dobehnutého" pôvodnú autorskú víziu. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Fascinuje mě,jak zajímavě a na tak malé ploše (doslova),předvedl impozantní hromotluk Dave Bautista,citlivé a charakterní herectví. To bych u něho,nečekal. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dave Bautista za mě prostě ukázal, že není jen obrovský kolohnát, který se umí špatně sát, pokud je třeba, ale tady ukázal, že je herecky velmi dobrý a že má schopnosti, které by do něj každý neřekl. Jasně, on to ukázal už ve filmu celovečerním, ale pokračuje ve skvělé práci i v tomhle kraťasu, který vychází z "Blade Runner 2049". ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní finále předvádí dobře natočenou akci a charismatického Bautistu. Duše BR je zachována i zde a těžký ponurý podtón připravuje silný divácký zážitek v podobě 2049. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

První kraťas představil ústředního záporáka, ten druhý se zaměřil na (zřejmě) kladnou postavu. Sympatické uvedení do děje a atmosféry celovečerního filmu. ()

Reklama

Reklama