Reklama

Reklama

K smíchu - Série 1

(série)
Trailer 1

Epizody(10)

Recenze (18)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série Kidding je naprosté překvapení. Skoro jsem si myslela, že Jim Carrey už netočí, od Věčného svitu neposkvrněné mysli uplynulo pomalu 15 let. A přitom je Jim pořád ve skvělé formě. A možná, že ještě dál. Každý díl nám dopřádá geniální setkání s ním a s jeho rodinou na pokraji nervového zhroucnení. A přesto je to kouzelné (a mrazivé zároveň). Pokud si pamatujete kromě Muže na Měsíci taky na Truman Show, tak jste tady správně. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Co nejvíce vystihuje seriál Kidding? Asi, že nikdy nevíte co čekat. Je to jeden z těch seriálů, jehož první řada mě nikterak nenutila spěchat a nakoukával jsem ji dohromady rok, ale o to více jsem si ji vlastně užil. Jim Carrey je můj velký oblíbenec a ačkoliv bych byl rád, kdyby hrál o něco více cool postavy, je mi jasné, že v téhle fázi života on potřebuje přesně takovéhle role a proto opět spojil síly s Michelem Gondrym (legendární Věčný svit neposkvrněné mysli). A navíc si vážím seriálů, které uměle nenatahují stopáž a jednotlivé díly mají 20, max 30 minut...75% ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temný cynický, ale přitom často strašlivě lidský seriál. Obsazením Jima Carreyho do hlavní role (a snad i napsáním té role pro něj) se autorům podařil skvělý efekt, protože Carrey skvěle umí nakombinovat pomalu se hroutící nešťastnou postavu s velmi černým humorem. Je radost vidět, že dostal po delší době příležitost si zahrát v něčem lepším, ovšem pochvalu si zaslouží všichni herci, ať už je to sympaťák anesteziolog nebo Picklesova sestra. Seriál má pečlivou výpravu, všechny prvky pořadu Maňásků jsou vybroušeny k dokonalosti. Od přítomnosti Gondryho na režijním postu jsem čekal minimálně nápaditou kameru a nápadivost a jsem příjemně zaskočen jejich množstvím. Některé nápady, scény nebo rovnou celé díly jsou kouzelné, ať se jedná o romantické bruslení, komunikace přes maňásky nebo působivě nasnímané líbačky a milostné scény obou párů. Ještě do osmého dílu jsem si říkal, že si takový provokativní seriál si zaslouží plné hodnocení, ale pak se s blížícím se závěrem série objevila vata v podobě otravného flashbackového dílu a scénáristická bezradnost. Z pana Picklese, celou dobu sympatické postavy, se ke konci kvůli klasické otevřené závěrečné epizodě stává otravný svatoušek a psychopat. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jaká epizoda, ale celkový koncept drží pohromadě a rozhodně má co nabídnout, jen by bylo dobré, kdyby drtivou většinu epizod točil Gondry, protože ten přesně ví, jakou náladu tomu námětu dát. Ostatní se to snaží dodržet, ale nemají na něj. Jak moc se to podepíše na druhé sérii však zjistit chci. Podrobněji u jednotlivých epizod. Slabé 4* ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Tenhle seriál se nepodobá žádnému jinému a těžko popsat slovy, čím to je. Na jednu stranu na vás dýchá pozitivností, ale na druhou vám láme srdce. Jim Carrey exceluje ve své po dlouhé době dramatické roli a je vidět, že přesně tohle potřeboval a v jeho životní fázi si chtěl pomocí postavy dětského vzoru vystřihnout částečnou reflexi svého života alespoň v seriálové podobě.  Scénář je sám o sobě hrozně zvláštní, často jsem nevěděla, co si o něm myslet, i ta forma na mě působila hrozně zvláštně a vůbec ne seriálově. Gondryho styl je zkrátka extrémně nezařaditelný a osobitý a proto mi i trvalo se ke Kidding dostat a opravdu si to pustit. Nicméně, ty dialogy a promluvy jsou tak oduševnělé, lidské, tragické, ale i nevídaně vtipné a každá z postav působí jako z jiné planety, proto si mě Kidding získává i na druhou sérii, přesto, že z nějakého důvodu mám rozpaky. Svět Mr. Picklese je totiž naprosto z jiného vesmíru a já nevím proč. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kidding nastolilo laťku někam do neznáma. V jistém slova smyslu i tím, že nevíte jestli se máte smát a nebo zírat v tom jak vás seriál svou jednoduchostí dokáže geniálně překvapit. I když ne vždy víte, co se vlastně děje. Je to prostě k smíchu. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Je to takové hravé, jak už jsme u Gondryho zvyklí, ale osudy hlavního hrdiny i ostatních postav mi byly vcelku buřt. ()

husokachna

všechny recenze uživatele

Jsem u osmého dílu první série a tak si tu jen odložím čtyři okurčičky s tím, že bych klidně v budoucnu ještě jednu okurčičku přidal. Je to ale neskutečně smutný. ()

F.Sucre 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá úchylárna. Pokaždé když se děj začne nekontrolovatelně moc okecávat a přichází minutky nudy, tak to zaplácna nějaká naprasto dokonalá scéna, u které se můžete další 2 minuty nepřetržitě smát. Nicméně každému tenhle netradiční humor sedět nemusí. ()

catt 

všechny recenze uživatele

Víceméně souhlasím s tím, co na psal scroochy - zahrané je to dobře, scénář je vtipný, musím ocenit s jakou pečlivostí stvořili tvůrci Picklebarrell falls, dětské písničky a celý cirkus o kolo. Kurňa to muselo dát práce, ale přitom je to hrozná blbost, která má nějaké pozitivní momenty. Hodnocením je to spíš na 2 hvězdičky, ale když to srovnám s českými seriály, tak je to vlastně geniální. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle bylo velké překvapení, ale stačilo si přečíst v titulcích jméno Michela Gondryho a bylo jasno. Důležité je upozornit, že opravdu nejde o komedii. Ano, několik velmi specifických vtipů se za díl objeví, ale skutečně je to spíše dada a ve stylu výše jmenovaného režiséra. Jim Carrey hraje výborně SPOILER od začátku ztraceného člověka, který se snaží znovu najít své místo v životě, kde ho nahradilo jeho alter ego až po skutečné šílenství ke konci KONEC SPOILERU. Nyní koukám na druhou sérii a jsem natěšený, kam až tentokrát dojde. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Seriál kryštalicky "gondryovský", v dobrom zmysle slova. Hravý, imaginatívny, nepredvídateľný, ale aj krutý, ostrý a boľavý. A hoci rozpráva prevažne o vážnych veciach, je príjemne odľahčený, plný absurdného, čierneho humoru a nezabúda ani na jemnú satiru televíznych show pre deti. Fajnšmekrov naviac poteší aj zopár pozoruhodných režijných vychytávok (scéna zo Shaininho bytu točená na jeden záber). Nie je to Carreyho one-man show (Langella a Catherine Keener sú tiež skvelí a ich postavy prekvapivo nosné), ale Carreyho najlepšia úloha od roku 2004 určite. Nie však pre fanatických vyznávačov jeho komediálnych klasík. Jim tu podáva tlmený, čisto na serióznom herectve založený výkon, oprostený od agresívnej komiky, ktorá ho preslávila. Do druhej série pôjdem, je to predsa len niečo iné, nové a kvalitné. ()

Dejf4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální, originální, osobité a skoro po všech stránkách skvělé. Takový počet nápadů jsem už dlouho neviděl. Mix drama a komedie je úžasný, kamera je velmi nápaditá a Jim Carrey ukazuje, že není jen komik. Kidding určitě není pro každého, ale pro mě je to seriálová novinka roku. 9/10 ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spojení Michel Gondry a Jim Carrey se vrací po 14 letech a pro oba překvapivě rovnou v seriálové podobě.. Jim Carrey jako další komediální figurka, tentokrát Jeff aka Mr. Pickles, který jako hvězda dětského pořadu vnukává divákovi vlastní melancholickou představu o světě kolem. Na hraně deprese a bizarního humoru, který sžírá všechny zúčastněné se představuje úsek života televizního baviče, který se vyrovnává s aktuální těžkostí svého života a možná úplně poprvé objevuje sám sebe.. Velmi složitě uchopitelná látka, kterou si ale tak rychle zamilujete, až nevěřím, že to není přímo z Jimova života (možná pokud něco víte o jeho osobním životě, pochopíte, proč je pro něj ten příběh možná osobnější, než by se mohlo zdát).. K smíchu je nádherný odlesk na vlastní reflexi života, v níž se chvíli smějete, pak zase smutníte a tak dále.. Absurdní, hloubavé, podmanivé, prostě Gondry prostě Kidding! 90% ()

czjezisek 

všechny recenze uživatele

Tento seriál má hlubokou myšlenku, kterou mnozí z diváků nepochopí, nebo je třeba prvních pár dílů odradí, jelikož je to nuda a zdaleka se nejedná o toho starého Jima, co se jenom pitvořil. Ti, co Jima Carreyho sledují více, v tom mohou vidět možná i jakési nastavené zrcadlo sama sobě. Je to geniální počin, který by si podle mého zasloužil daleko více pozornosti a uznání. Ten vyšší smysl tohoto seriálu je nutné opravdu pochopit a trošku se i nad tím zamyslet. ()

Reklama

Reklama