Reklama

Reklama

K smíchu

(seriál)
Trailer 2
USA, (2018–2020), 8 h 50 min (Minutáž: 22–32 min)

Tvůrci:

Dave Holstein

Hudba:

David Wingo

Hrají:

Jim Carrey, Catherine Keener, Frank Langella, Judy Greer, Justin Kirk, Cole Allen, Juliet Morris, Juliocesar Chavez, Ginger Gonzaga, Kelly Coffield Park (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Jim Carrey hraje v tomto komediálním seriálu Jeffa, jehož alter ego Mr. Pickles je ikonou dětské televizní zábavy, vzorem laskavosti a moudrosti pro vnímavé mladé mozečky a rodiče, kteří s ním vyrostli. Jeffovi se tak na silné značce podařilo vybudovat úspěšné mnohamilionové impérium. Když se však jeho rodina – manželka, dva synové, sestra a otec – začne postupně rozpadat, Jeffův život má k pohádce daleko. Zbožňovaná celebrita se rázem ocitne v krizi, kterou nedokáže zvládnout. Následkem toho začne tenhle dobrák v krutém světě pomalu přicházet o zdravý rozum, což je sice legrační, ale současně velmi skličující. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele BoredSeal k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2018) (S01) 

Temný cynický, ale přitom často strašlivě lidský seriál. Obsazením Jima Carreyho do hlavní role (a snad i napsáním té role pro něj) se autorům podařil skvělý efekt, protože Carrey skvěle umí nakombinovat pomalu se hroutící nešťastnou postavu s velmi černým humorem. Je radost vidět, že dostal po delší době příležitost si zahrát v něčem lepším, ovšem pochvalu si zaslouží všichni herci, ať už je to sympaťák anesteziolog nebo Picklesova sestra. Seriál má pečlivou výpravu, všechny prvky pořadu Maňásků jsou vybroušeny k dokonalosti. Od přítomnosti Gondryho na režijním postu jsem čekal minimálně nápaditou kameru a nápadivost a jsem příjemně zaskočen jejich množstvím. Některé nápady, scény nebo rovnou celé díly jsou kouzelné, ať se jedná o romantické bruslení, komunikace přes maňásky nebo působivě nasnímané líbačky a milostné scény obou párů. Ještě do osmého dílu jsem si říkal, že si takový provokativní seriál si zaslouží plné hodnocení, ale pak se s blížícím se závěrem série objevila vata v podobě otravného flashbackového dílu a scénáristická bezradnost. Z pana Picklese, celou dobu sympatické postavy, se ke konci kvůli klasické otevřené závěrečné epizodě stává otravný svatoušek a psychopat. ()

Série 2 (2020) (S02) 

Druhá série není úplně špatná, ale není zdaleka autorsky vypiplaná a celistvá jako ta první. Škodí jí větší počet dílů, než dokáže naplnit a z hluchých dílů se dá poznat, jak vlastně dnes fungují pokračování seriálů na zakázku, kdy vznikne zcela pitomý díl mimo koncepci - nejhorší díl je bezesporu vzpoura mezinárodních moderátorských "klonů" Picklese, který nemá nic společného s cynickým humorem, ani poctivou porcí deprese z tragiky lidského života a vycpávkový dětský díl o jistém podpisu. Prostředek seriálu je nepodstatný a teprve s posledními díly se vrací kvalita. Samozřejmě to opět stojí celé na Careym, který tady skvěle hraje tragikomickou postavu a drží seriál nahoře. Radši bych, kdyby už seriál nepokračoval. ()

Episode 3101 (2020) (S02E05) 

Zdá se, že v druhé sérii se trochu zapomnělo na to, o čem byla první série, rozhodně nám ale štáb připomíná, že ho baví připravovat dětské vysílání. Mě to ale moc nebavilo sledovat obzvlášť jako celou epizodu. ()

Reklama

Reklama