Reklama

Reklama

Vánoce mají být časem radosti, míru a dobré vůle. Pro některé obyvatele Bailey Downs se však promění v něco mnohem méně slavnostního. Když je Krampus, démonický opak Santy, přivolán do města malým chlapcem, všichni musejí bojovat o přežití. Jsou to svátky radosti, míru a dobré vůle... tedy pokud nežijete v Bailey Downs. O loňském Štědrém dnu se dva mladíci dočkali v suterénu školy příšerného konce. Nyní, o rok později, se na město valí nová série hrůz. Když tři kamarádi objeví dějiště masakru, zlý duch je tam hodlá držet navěky. Jednoho z prvních policajtů na místě činu postihnou nové komplikace, neboť jeho syn začne vykazovat známky děsivého a násilného chování. A když se místní rodina snaží usmířit s odcizenou tetou, musí náhle v hrůze prchat před Krampusem, démonickým opakem Santy Clause. Teroru se nevyhne dokonce ani sv. Nick, který bojuje s hordou elfích zombíků. Budou to svátky, na které nikdy nikdo nezapomene. (Cinemax)

(více)

Recenze (104)

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Krampus, můj oblíbenec. Nevim kdo tu jebku vymyslel, ale asi teď radostí v hrobě netancuje salsu. Film Krampus mi přišel jako bullshit, ale tohle už je vrchol. K čemu je to dobrý? Aspoň ten konec byl vtipnej a měl dobrej twist, ale to prostě nestačí na poslednich deset minut. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem vydržet do vánoc, ale to se na nás v kině vyřítí samotný celý film jen o Krampusovi, takže nebylo co řešit.Letos jednoznačně (zatím) nejlepší horor, jaký byl k mání.4 výjmečně dobré povídky, které se střídají v pravidelných intervalech a perfektně se lehce prolínají.Vizuální stránka, herci, atmosféra...to vše na Kanadu neskutečně dobré.Tahle trojice režisérů má výtečný základ, jen ho víc a intenzivněji rozvinout v plnou palbu.Protože jak už to bohužel poslední léta bývá všude, tak i v A Christmas Horror Story to všechno šplape tak 75% a i když to má na to jet ještě víc...zůstane to všechno tak nějak těsně pod tím pomyslným vrcholem.Asi jako kdyby ste šli na Nuru masáž a masérka vás těsně před finišem poslala do sprchy.Povídka sa Santou byla určitě nejzábavnější a o to víc je smutné, že jí bylo nejméně, což sem nesl celou stopáž těžko.Pravdou ale je, že jí hodně vytáhne finální pointa.Povídka s malým klukem byla místy děsivá, ale opět scénář nedovolil jí pořádně rozjet a na to, jak si matka s tím malým hajzlíkem poradila, to vycvičeného otce/policistu sejmulo nějak hladce.Povídka s duchem atmosferická laskomina, která vás drtí v napětí, aby vyústila unyle, mdle a neskutečným fofrem...další škoda.Jednoznačně nejlepší pro mě byla povídka s Krampusem.Další dvoumetrové hovado, žádne hnusné CGI efekty ale poctivá hra svalů a výtečného makeupu, prostě stará škola radost.Myslím si, že aktuální hodnocení 61% asi odpovídá, protože celý film notabene každá povídka měla daleko navíc a každá i když tak byla výborná mohla být prostě lepší.Santy bylo málo, děsivé dítě zase uteklo moc rychle, duch chvilku strašil a pak začal rutinně a rychle zabíjet a nejlepší Krampus povídka...kdyby bylo vidět, jak roztrhne to děcko vejpůl, jak urthne fotrovi hlavu a rozlomí matku...slintal bych blahem, ale vše je tak nějak mimo obraz a Krampus to rozjede až v závěru.Není to tím, že by byly ty povídky špatné, ale ony měly tak velký potenciál, že by každá z nich utáhla celý filmy a proto budete mít na konci pocit, že toho bylo málo a že byste chtěli prostě víc.75%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak vedle atmosférického Krampuse, nám vznikla i tahle Kanadská směska vánočních příběhů s hodně krvavým podtextem. Všechny ty příběhy mají něco do sebe, jsou i dobře zahrané, občas pekelně děsivé, ale bohužel je na tomto filmu strašně strašně straaaaaašně moc vidět laciné zpracování. A tím nemyslím masky, které byly luxusní, ale zejména kamerové a střihové provedení. Dost mi vadila kostrbatá návaznost mezi příběhy a taky kamerové filtry. Jo a scénář mohl být taky lepší. Jinak ale v mnoha ohledech překvapení a dát si s tímhle námětem maximální práci, mohla to být pecka, která by otřásla Vánoční atmosférou na spoustu let dopředu. 70% BTW: Krampus od Daughertyho filmovou válku vyhrál, ale minisouboj jeho Krampuse s tímto kanadským Krampusem by dozajista prohrál. :-))) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ke zhlédnutí A Christmas Horror Story jsem se rozhodnul pár dnů poté, co jsem byl v kině na Krampusovi, který mě zaujal, a proto jsem chtěl vidět další film s tímto vánočním monstrem. Hodně mi to svojí strukturou přípomínalo Halloweenskou noc, která se též skládala z několika minipříběhů, které mezi sebou měly užší nebo volnější souvislost. Ze všech sekvencí mě nejvíce zaujal "drsňák Santa vs zombie skřítci" a nejméně "afroamerická rodinka vs měnavci". Vcelku netypicky laděný vánoční film, který je sice průměrný, ale i tak má svoje kouzlo a do jisté míry i punc originality. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Jak už psa můj kolega Fénix, na tuhle Vánoční podívanou jsem se těšil od prvního traileru. No, dostal jsem přesně to, co jsem čekal. Taktéž chválím úvod, který je stylový a chytlavý. Co se týče příběhů, máme tady rodinku bojující s čertem hranařem(Beztak si sype creatin), který byl akčnější až na konci, ale přímo nenudil. Dále posedlost malého černouška, který potrápí své rodiče. To považuji za nejslabší článek tohoto celku. Dále duchařina na škole se dvěmi creepy lekačkami. Podařená povídka jak po dějové tak atmosférické stránce. Nakonec Santa Vs elfí zombie, který se mi zdá nejpovedenější i nejkrvavější. Přidejte k tomu ještě hodně nečekaný konec a vyjde Vám nadprůměrná, hororová Vánoční oddechovka. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když se trojice režisérů rozhodla natočit čtyři děsivé vánoční příběhy, které spolu souvisí víc, než by se mohlo na první pohled zdát, byl jsem docela natěšený. Zvláště když měl tento film zpočátku velice dobré reference a všechno do sebe nakonec pěkně zapadlo. Bohužel problémem tohoto vánočního hororu je to, že kvalita jednotlivých příběhů je dost rozmanitá a místy jejich prolínání zbytečně uškodilo samotné atmosféře. Ne každý z nich totiž oplýval přemírou napětí a dobrou zápletkou, což způsobilo jistou dávku nudy, zvláště v prostřední pasáži. Mám podobně jako mnoho dalších stejný dojem a budu se opakovat, že by zde pomohlo nejvíc to, kdyby se příběhy odehráli postupně, něž aby se prolínali. Tím totiž paradoxně škodil jeden druhému, místo abychom se dočkali vzájemné výpomoci. Zatímco některé již gradovali, v těch druhých se pořád nic zajímavého nedělo a spíše sloužili jako účinné uspávadlo. Nicméně se nebojte, v každém z nich na vás do jisté míry zapůsobí kouzlo Vánoc a nebude chybět ani dávka potřebné brutality. Některé z nich vás zaujmou kombinací brutality a humoru, ty druhé se snaží (někdy marně) zapůsobit spíše pochmurnou dávkou atmosféry a náznaky napětí. A Christmas Horror Story tak sice zcela nenaplnil mé očekávání, ale rozhodně tento hororový film nezavrhuji. Některé pasáže jsou opravdu povedené, nechybí krvavá jatka, béčkové gore ani humorné situace. Ovšem mělo to určitě navíc. 60% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vánoční povídkový horror. To může dopadnout jakkoliv. A i když mám povíkové horrory rád, ne každý se povede. Tenhle je hodně rozkolísaný. Čtyři různé příběhy. Každý jiný. Příběh se Santou je až bizarní karikaturou balancující na hranici trapnosti, kterou nezachrán ani pointa (*). Tři studenti natáčející dokument jsou taková klasika, svým způsobem žánrový kýč, s povinnými lekačkami (**). Rodinka na výletě ujde, hodně dobrý rozjezd, trochu to zabíjí objevení se záporáka (***). Nejvíc se mi líbil příběh rodinky, která si šla do lesa pro vánoční stromek a přinesla si více než to. To je prakticky bezchybné. (****) 2.5* ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Sympatická hororová rezba s vianočnou tematikou, v ktorej sa nešetrí krvou a násilnosťami. Epizóda s trolom, kradnúcim deti je oproti ostatným o čosi slabšia, no jednotlivé príbehy sú skombinované vhodne a dohromady tvoria pútavý celok, ktorý má za istých priaznivých okolností potenciál stať sa vianočným televíznym evergreenom pozdného vysielacieho času. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Duchařina v opuštěné škole, posedlé dítě, čertík na válečné stezce a elfové nakažení vzteklinou atakující Santu na Severním pólu. Čtyři nesouvisející příběhy, které měly společné jen to, že se odehrávaly v jeden vánoční večer a také to, že se všechny povedly. A vydařil se i styl vyprávění, kdy všechny čtyří příběhy běžely najednou a i když se zdá, že by to mohlo působit zmatek, opak byl pravdou. Kdybych mě vypíchnout jeden z příběhů, tak by to byla asi duchařina, protože bubáky mám rád a tady byly přítomny všechny ingerdience, tedy napětí, atmosféra i vydařený bubák, ale jak už jsem psal, líbilo se mi to celé a třeba pointa Sanotvy story mě docela dostala. 80% ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Nejsou to úplně upřímné 4* ale tady tomu trošku přilepším. Vánoční atmosféru to má výbornou a masky jsou též velmi povedené. Žádný příběh vyloženě nenudí a herecké obsazení na to, že je film z Kanady neurazí jen škoda slabšího rozjezdu. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Predpokladal som, že film pôjde po stopách Diabolského Santu, ale tento išiel úplne inou cestou, cestou poviedok, ale ktoré nejdú po sebe, ale vzájomne sa striedajú. Je tu pekelne hustá atmosféra, lakačky boli slušné, strašidelnosť sa tu dala krájať a aj gore efektnosť tu bola. Film mal v sebe aj silnú mysterióznosť a masky boli podarené. Film sa vyznačuje svižnými scénami ako napr. boj Santa Clausa a nemŕtvymi alfami, ale aj temnými momentami ako napr. malí chlapec vs. rodičia. Remeselne je to vynikajúco natočené. Len každá poviedka mala pár nezmyselných skutočností a tým film stratil 1*, ale aj tak veľké nečakané a hlavne príjemné prekvapenie a tak silné 4* dať musím. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený krvavý horůrek tvořený několika příběhy odehrávajícími se v maloměstě. Triky jsou hodně povedené, atmosféra je taky pěkná. Filmek má tempo a nenudí. Za mě 80% :) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No, bůhvíjak dlouho mi to v hlavě asi nevydrží, ale jako jednorázové zpestření předvánočního času to nebylo vůbec špatné. Nesednul mi snad jen příběh adolescentních reportérů, kteří se v temném sklepení pokouší o jakousi mutaci grave encounters a ghoula. Jinak ale všechny ostatní linky mají něco do sebe a střídají se dostatečně svižně aby udržely divákovu pozornost. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Jednotlivo síce nie zlé, avšak pohromade značne nefunkčné. A Christmas Horror Story sa rozhodne nedá uprieť, že dokáže navodiť správne hororovú vianočnú atmosféru, o ktorú sa postará už skvelý hudobný motív v úvode a je na filme aj vidieť, že na neho boli minuté o niečo väčšie financie, než je zvykom pri takýchto hororoch ktoré sa ani nedostanú do kín. Problémom je, že režisérske trio ani dohromady nemá ešte toľko skúseností, aby túto vianočnú hororovú antológiu dokázali zostrihať do jedného funkčného celku, kde by striedanie jednotlivých príbehov malo zmysel, ako to dokázal napríklad ich hororový kolega Michael Dougherty, ktorý sa o niečo podobné a omnoho lepšie pokúsil v Trick 'r Treat, akurát s halloweenskou tematikou. A Christmas Horror Story by totiž oveľa viac sedelo, keby tu každý zo štyroch segmentov stál samostatne, napríklad po vzore ázijských analógii ako Three... Extremes. Neustále striedanie náladovo absolútne odlišných príbehov tu tak znemožňuje užiť si čoby len jeden z nich. Samostatne pritom nie sú vôbec zlé, no keď vám niekto zmieša atmosféricky slušne fungujúcu ducharinu zo školy plnú účinných ľakačiek s totálne uletenou story o Santa Clausovi bojujúcim so zombie-elfami a do toho ešte primieša príbehy o démonickom dieťati a rodinke bojujúcej proti Krampusovi je zle. Čistokrvný duchársky horor totiž nemôže už zo zásady fungovať v spojitosti s hororovým úletom so Santom alebo inými, keď je v jednej minúte so všetkou serióznosťou od diváka vyžadované, aby sa bál a v druhej, aby smial nad prestrelenosťou celého diania. Teda, rozhodne nie v tejto podobe, keď sa príbehy medzi sebou prestrihujú bez jasného zmyslu a chvíľu sledujeme jeden, chvíľu druhý, tretí bez toho, aby strihom na seba scény aspoň nejako nadväzovali. Pritom si viem predstaviť, že jednotlivo by som si dokázal užiť viac menej ktorýkoľvek z nich a tým pádom by som išiel s hodnotením určite o hviezdičku vyššie. V tejto podobe ma to však vyrušovalo do takej miery, že nakoniec som si nedokázal užiť ani jeden z nich. CELKOVO: 2* (4/10) ()

stration 

všechny recenze uživatele

Mám tyto typy filmů rád. Několik příběhů, člověk se nestihne nudit, všechno pěkně odsýpá. Tady je ale problém v tom, že příběhy jsou hrozně odlišné a celkem nahodile se střídají. To znamená, že když se vnoříte do nálady jednoho, přijde střih a musíte se orientovat v druhém, třetím či čtvrtém. Samotné příběhy jsou fajn, nejsou to sice žádné majstrštyky, ale mají hlavu a patu. Díky originálnímu závěru se mi asi nejvíc líbil Santa proti elfům. Film doporučuju vánočně naladěným fanouškům hororu a pro diváky, kteří si už chtějí vychutnat svátky klidu a míru. ;-) ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl takhle komplexní horor. Hned z rozjezdu lekačka jako kráva. Santa drtící svoje elfíky berlou, evil kid terorizující svý rodiče, trocha té sklepní duchařiny a ďábelskej démon Krampus. Bavilo mě to nehorázně, atmosféra bezvadná, musím taky pochválit zombie elfy. To je nápad jak bič. Když o tom člověk přemýšlí, daly by se z toho natočit čtyři různý film. Jediná chybka na kráse je asi konec. Dva z příběhů skončí tak nějak nemastně neslaně. Ale i tak merry christmas :) 80% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to ještě stihl ve Vánoční době. Namísto vánice venku zuří vichřice, ale možná i to tomu trochu přidalo. A vzhledem k tomu, že nejsem úplně vyznavač těchhle několika odlišnejch příběhů v jednom filmu, tak všechny měly něco do sebe. Mě vlastně ani to přepínaní příběhů tolik nevadilo, protože každej ten příběh byl tak specifickej, že se mi to nepletlo. Teenageři na výpravě někam do sanatoria - 2*, rodinka na výletě za tetičkou, to mělo docela atmošku - 4*, černošská rodinka s malým trollem, ty pohledy toho malýho byly občas dost creepy - 3*, a poslední příběh se Santou a jeho elfama, hlavně ve výsledku s tou pointou úplná špica - 5*. Ono udělat horor s vánoční tématikou není asi úplně sranda, ale pospojovat pár příběhu do kupy, to zafungovalo. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších vánočních příběhů, kdy sledujeme osud několika lidí, který se v závěru střetne a vše do sebe nádherně zapadne jako santovi sáně do čerstvě napadaného sněhu. Nejvíc mě chytla úvodní melodie, která je velmi vlezlá a ještě dlouho po skončení filmu jsem ji nemohl dostat z hlavy. 80% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Takže Santa společně s vyměněným synem asi nej,ostatní dvě průměr,jako celek moje hodnocení ovlivní ne zrovna vřelej vztah k povídkovejm filmům.60%. ()

Reklama

Reklama