Reklama

Reklama

Vánoce mají být časem radosti, míru a dobré vůle. Pro některé obyvatele Bailey Downs se však promění v něco mnohem méně slavnostního. Když je Krampus, démonický opak Santy, přivolán do města malým chlapcem, všichni musejí bojovat o přežití. Jsou to svátky radosti, míru a dobré vůle... tedy pokud nežijete v Bailey Downs. O loňském Štědrém dnu se dva mladíci dočkali v suterénu školy příšerného konce. Nyní, o rok později, se na město valí nová série hrůz. Když tři kamarádi objeví dějiště masakru, zlý duch je tam hodlá držet navěky. Jednoho z prvních policajtů na místě činu postihnou nové komplikace, neboť jeho syn začne vykazovat známky děsivého a násilného chování. A když se místní rodina snaží usmířit s odcizenou tetou, musí náhle v hrůze prchat před Krampusem, démonickým opakem Santy Clause. Teroru se nevyhne dokonce ani sv. Nick, který bojuje s hordou elfích zombíků. Budou to svátky, na které nikdy nikdo nezapomene. (Cinemax)

(více)

Recenze (104)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Nebýt velice evidentních kvalitativních rozdílů mezi jednotlivými příběhy, hvězdičku bych přidala, ale když vidím skvělou vypracovanou masku Krampuse a za chvíli na bílo natřený obličej mrtvé dívky, říkám si, že někde se stala chyba. Originalita tam sice cítit je, ale osobně bych vynechala část se studenty ve sklepě, která vánoční téměř nebyla a nepřinesla do zbylého děje nic důležitého a přínosného. Jinak je to v podstatě docela parádní jízda. Každý příběh má své vlastní zlo a atmosféricky to vcelku dobře funguje. Plusové body jdou samozřejmě na účet závěrečného twistu se Santou, který se snažil, abychom si tento film aspoň ještě chvíli po vánocích pamatovali. ()

FAITH.BABE 

všechny recenze uživatele

Utrousim dvě hvězdičky. První za nápad. Kdyby se sešla správná parta lidí, mohl z toho bejt super film. No a druhá hvězda za masku Krampuse, kterýho si bohužel musíte ve filmu zapauzovat abyste si ho mohli řádně prohlédnout. Hlavní bubák ej kj ej Krampus se totiž celý film objevuje a nakonec filmem prolítne takovou rychlostí jen v pár záběrech, že mi je až škoda toho času, kterej nad výrobou masky strávili.... ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Především povídka Santa Clause je zdrojem zábavy, brutality i nějakého toho gore. Krampus a měňavec ujdou po atmosferické stránce a všechno kazí čtvrtá povídka, rádoby teenage duchařina. Jinak vizuál působí dost amatérsky a už vůbec jsem nepochopil co tvůrci zamýšleli s tím prolínáním jednotlivých příběhů. Slabší průměr. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiná pohádka, dalo by se říct. Celkem zajímavě pojato a podstata je, že by jsme se neměli v době Vánoc, nechat ovládnout hněvem. Film se táhne ve čtyřech liniích a každá je jiná, některé lepší, jiné slabší, ale všechny ústí k už zmiňované podstatě myšlenky filmu. Po hororové stránce, je to chvílemi zajímavé a chvílemi až lehce kýčovité a slabé. O nesmyslech tipu, že po roce jsou skvrny z krve stále červené, snad ani netřeba mluvit, to jsou prostě hlouposti, které jsou velmi úsměvné. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Poviedkový film, ktorému by prospelo, keby jeho poviedky neboli rozprávané paralelne. V podstate takmer všetky sú zameniteľné s ľubovoľným iným hororom. Klenotom je však Santa Clausova poviedka aj so svojím záverečným twistom. Keby bola vystrihnutá a prezentovaná ako kratkometrážny film niekedy po desiatej v televízii v období Vianoc, išlo by o super zábavný gore béčkový filmík. Takto sa stráca v mori paralelného strihu bez ľadu a skladu. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Na to že išlo o niekoľko príbehov v jednom celku išlo o solídne prevedenie s kvalitným strihom a záverom, z ktorého som bol na môj veru nadšený. ***/**** ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Některý příběh byl slabší další byl zase lepší, ale celkově byly hodně zmatené a je škoda, že je nakonec nespojily v jeden ucelený. Aspoň, že v názvu nelhali a vánoční atmosféra (sníh,stromeček,ozdoby,krev,vraždy,násilí) se zachovaly, ale mohli si s tím ještě více vyhrát, abych to ohodnotil více. Škoda, že se tak nestalo. Dávám 50% ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Spojenie feelingu mojich dvoch najobľúbenejších sviatkov do nekompletného a nezáživného celku. Santa versus elfovia by bol sólo dobrý kraťas, Krampusa uvidíme ešte tento rok v lepšom filme, zvyšok nuda. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Pro mě jako nenáročného hororové diváka je to poměrně dobrý. Hlavně atmosféra vánoc byla poměrně zachována. Santa, který kosí vlastní elfi a pak bojuje proti Krampusovi je prostě kulervoucí. To mi nikdo nepopře ! ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Vánoční dítě a Santa Claus (zakončení Santovi povídky bylo nadprůměrné) pobavili dobře :) . Natočeno je to takovým tím odlehčeným americkým stylem, což takové látce sedí. Jak se tady píše...neurazí to - nezklame to. 60%. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Docela bezva mashup. Béčkový, ale vypulírovaný. Santa bojuje se zombie vánočními skřítky, jeho zlá osvalená alternativa Krampus vraždí rodinku, dva mladíci a jedna mladice zavření ve školním sklepě s duchem... tedy dušicí, rodinka, co si v lese vymění dítě za měňavce... (celkově potvrzení, že děti nebrat - pak jim svítěj voči ve tmě - od doby, co jsem zjistil, že za všechno mohou vždy děti, tak se doma už nebojím) a Wiliam Shatner. Což je nejděsivější vůbec... ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus sú jednotlivé poviedky až príliš nevyrovnané. Extrémne ma otravoval príbeh s deckami v škole a naopak veľmi ma bavili príbehy s "Demon child" a Santom. Čo sa týka príbehu o rozhádanej rodinke, je to slabší priemer. Nebyť vynikajúcej masky Krampusa (presne takto si ja predstavujem čerta), nemalo by to nič. Ťažko sa mi teda hodnotí A Christmas Horror Story ako celok. Ale keď to vypriemerujeme vychádza mi to na pekné 3*. 65 %!! ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Na Krampuse, o jehož úděsném teroru je zde popisováno, jsem se těšil (i díky některým obrázkům v galerii nejvíc). Je pak těžko popsatelné zklamání, když se ve filmu monstrum objeví asi tak na 4 minuty vypadá jak uprchlík z maškarního plesu pro postižené, tenhle film obecně jsem zdá se vůbec nepochopil......................moje hodnocení = 1,5 z 10. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si s bráchou nadělil vánoční horor, prý něco jako Krampus. Začátek se Santou se sekyrou v ruce je úžasný, jenže bohužel on je to povídkový horor a bohužel všechny povídky jsou vyprávěny dohromady. Takže vzniká guláš, kdy čekáte až se segmenty prolnou něco jak v Pulp Fiction, jenže ony se neprolnou. Natočit to postupně, každou povídku zvlášť jak se to dělalo kdysi v osmdesátkách asi už dnes nefrčí. A co tu máme? 1. Tři teenageři v prokletém baráku s kamerou, plno laciných lekaček, trapný 10sekundový sex a naprosto podivná pointa s duchem 15leté panny. Zííív. 2. Jedna černošská rodinka si vyrazí pěkně po česku ukrást stromek do lesa a místo syna přivezou něco jiného. Jak malý synek zabije tátu s policejním výcvicek mi nejde na rozum, demenentní konec s troly a happyendem už vůbec ne. 3. Jedna zlobivá rodinka, kterou postupně vyvražďuje krampus za jejich hříchy... pointa je fajn, ale smrti mimo záběr nepotěší. 4. Santa Claus se na severním pólu potýká s nákazou, která z jeho skřítků dělá vraždící zombíky. Krvavý, brutální, vtipný a našlapaný segment s naprosto úžasnou pointou. Celá Santovská linie by byla na pět hvězdiček, bohužel zbytek tak na 0-2 hvězdičky, takže průměr tři ať nežeru, když jsou ty svátky. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nejako mi uniklo, že som to nehodnotil v čase vydania. Teraz som sa k tomu dostal po cca siedmych rokoch a žiaľ musím uznať, že podobne, ako vtedy, tak ani teraz to na viac ako sterilné tri hviezdy nemá. Jasné, nebolo to najhoršie, ale dalo sa z toho vyťažiť viac. Najlepší bol fight medzi Santom a Krampusom, keďže obaja boli stvárnený na pomery béčka fajn, ale to je asi tak všetko a v zrovnaní s "kinorivalom" Krampus toto vychádza o chlp u mňa slabšie. Na druhú stranu, toto bolo vyslovené béčko, takže to, že to skončilo takmer rovnocenne je česť, resp. vizitka toho, čo sa dostáva do kín po svete a teraz nemyslím fan festy, ale široká distribúcia. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Hororové béčko s 5 rôznymi príbehmi odohrávajúcimi sa paralelne (všetkých 5 súčasne po troškách naraz) a nie jednotlivo po sebe, ako byva vo väčšine antológií zvykom. Úvodna zvučka a parádna creepy koleda It s Christmas Eve od Alexa Khashkina navnadili, ale po dopozeraní som úplne nadšený nebol. Tvorcovia sa evidentne chceli len vyblbnúť a tak tu máme duchov, démonov berucich podobu ľudí, zombie elfov, prepateho vrazdiaceho Santu, Krampusa a kopu iného. Niektoré poviedky fungujú lepšie, iné horšie, mieša sa kopec subžánrov i seriózne úseky s neserioznými. Ako neškodná blbina a alternatíva (ne)tradičného vianočného filmu s vypnutým mozgom okej, no nie je to vyslovene na odporučenie. Na druhú stranu páčilo sa mi to o niečo viac ako Doughertyho Krampus z podobnej doby... PS: príbehový twist príjemne prekvapil 55% ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Velice povedenej vánoční napůl povídkáč. Několik lekaček funguje parádně a efekty taky nejsou k zahození, postavy neotravujou a vánoční atmosféra to příjemně podkresluje. Uvidíme jak si povede Krampus na konci roku. PS: to posedlý černý dítě by za to čumění mělo dostat Oscara :D PS2: Jen magor jako JASM by se snažil tento film přirovnat k Atlas mraků (což je mimochodem kolosální sračka) PS3: pardon jestli jsem pana Hvězdu urazil PS4: nehraju ()

f7r 

všechny recenze uživatele

Příběhů je tu možná až moc - a zpracováním na to doplácí příběh se Santou (zklamali mne hlavně masky elfů). Ostatní příběhy jsou fajn, jen je škoda, že se proplétají "jen aby se neřeklo". ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Mě osobně zaujala pouze ta fantasmagorie santy klause v obchoďáků. Jinak mě to moc nebralo. A už vůbec se mi nelíbilo to prolínání z příběhu do příběhu. Ze začátku se člověk musel orientovat kde vlastně je - 35% ()

Reklama

Reklama