Reklama

Reklama

Vánoce mají být časem radosti, míru a dobré vůle. Pro některé obyvatele Bailey Downs se však promění v něco mnohem méně slavnostního. Když je Krampus, démonický opak Santy, přivolán do města malým chlapcem, všichni musejí bojovat o přežití. Jsou to svátky radosti, míru a dobré vůle... tedy pokud nežijete v Bailey Downs. O loňském Štědrém dnu se dva mladíci dočkali v suterénu školy příšerného konce. Nyní, o rok později, se na město valí nová série hrůz. Když tři kamarádi objeví dějiště masakru, zlý duch je tam hodlá držet navěky. Jednoho z prvních policajtů na místě činu postihnou nové komplikace, neboť jeho syn začne vykazovat známky děsivého a násilného chování. A když se místní rodina snaží usmířit s odcizenou tetou, musí náhle v hrůze prchat před Krampusem, démonickým opakem Santy Clause. Teroru se nevyhne dokonce ani sv. Nick, který bojuje s hordou elfích zombíků. Budou to svátky, na které nikdy nikdo nezapomene. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No, bůhvíjak dlouho mi to v hlavě asi nevydrží, ale jako jednorázové zpestření předvánočního času to nebylo vůbec špatné. Nesednul mi snad jen příběh adolescentních reportérů, kteří se v temném sklepení pokouší o jakousi mutaci grave encounters a ghoula. Jinak ale všechny ostatní linky mají něco do sebe a střídají se dostatečně svižně aby udržely divákovu pozornost. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Co tohle mělo kurva znamenat by dokázal zodpovědět snad jen samotný autor a dost možná ani on ne. Celé je to těžce chaotické, skáče se od Santy k negrům. Od negrů do školního sklepa a zase zpět. Žádná dějová linie není ani trošku zajímavá, či napínavá. Divák 99 minut trpí, aby na něj vysokčil těžce ujetý závěr. Pár poprav elfíku je koukatelných. Zbytek se nese ve stylu "Udavte se nudou!" Za mě jasný odpad! ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vánoční povídkový horror. To může dopadnout jakkoliv. A i když mám povíkové horrory rád, ne každý se povede. Tenhle je hodně rozkolísaný. Čtyři různé příběhy. Každý jiný. Příběh se Santou je až bizarní karikaturou balancující na hranici trapnosti, kterou nezachrán ani pointa (*). Tři studenti natáčející dokument jsou taková klasika, svým způsobem žánrový kýč, s povinnými lekačkami (**). Rodinka na výletě ujde, hodně dobrý rozjezd, trochu to zabíjí objevení se záporáka (***). Nejvíc se mi líbil příběh rodinky, která si šla do lesa pro vánoční stromek a přinesla si více než to. To je prakticky bezchybné. (****) 2.5* ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl takhle komplexní horor. Hned z rozjezdu lekačka jako kráva. Santa drtící svoje elfíky berlou, evil kid terorizující svý rodiče, trocha té sklepní duchařiny a ďábelskej démon Krampus. Bavilo mě to nehorázně, atmosféra bezvadná, musím taky pochválit zombie elfy. To je nápad jak bič. Když o tom člověk přemýšlí, daly by se z toho natočit čtyři různý film. Jediná chybka na kráse je asi konec. Dva z příběhů skončí tak nějak nemastně neslaně. Ale i tak merry christmas :) 80% ()

stration 

všechny recenze uživatele

Mám tyto typy filmů rád. Několik příběhů, člověk se nestihne nudit, všechno pěkně odsýpá. Tady je ale problém v tom, že příběhy jsou hrozně odlišné a celkem nahodile se střídají. To znamená, že když se vnoříte do nálady jednoho, přijde střih a musíte se orientovat v druhém, třetím či čtvrtém. Samotné příběhy jsou fajn, nejsou to sice žádné majstrštyky, ale mají hlavu a patu. Díky originálnímu závěru se mi asi nejvíc líbil Santa proti elfům. Film doporučuju vánočně naladěným fanouškům hororu a pro diváky, kteří si už chtějí vychutnat svátky klidu a míru. ;-) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Scéna, v ktorej elf s menom Shiny (Ken Hall) rozseká dvere sekerou a následne povie ''Here's Shiny!'', je odkazom na horor The Shining (1980) a rovnakú scénu s Jackom Nicholsonom. (Marceloo)

Reklama

Reklama