Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počátek devadesátých let minulého století. Ana porodí v místní nemocnici a všechno je v naprostém pořádku. Vyskytne se pouze jeden drobný problém v administrativě – její složka není v počítači. Zdá se, že dočasnou ztrátu dat způsobila závada softwaru, není třeba si dělat starosti. Během několika dní je však Ana zapletena do sítě byrokracie kafkovských rozměrů – nebýt v počítači znamená nemít žádné sociální jistoty, stálou adresu a dokonce ani dítě. Ana je brutálně donucena nechat čerstvě narozenou holčičku v nemocnici samotnou, aniž by měla právo ji navštívit, dokud nebude vše vyřešeno. Z Any se náhle stane cizinka, přestože celý svůj život prožila ve Slovinsku. Z právního hlediska neexistuje. Její dítě je tedy sirotek. A sirotci se dávají k adopci. (Cinemax)

(více)

Recenze (4)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Podle mě to není špatný film, ten námět je hodně silný, Judita Franković v titulní roli je výborná, a celkově mě ten příběh docela zasáhnul. Zpracování mě ale příliš neoslovilo, samotné téma filmu zde podle všeho přebilo vše ostatní. Navíc mě otrávil ten useknutý a otevřený konec, který obecně vždy považuji za zločin na divákovi; takže nakonec spíše jen průměrný dojem, bohužel. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

A to som si myslel, že našu byrokraciu a domáhanie sa práv prekoná len nejaký diktátorský režim. Tam by som Slovinsko určite nezaradil a zostával mi rozum stáť, čo všetko sa tam mohlo diať. Človek by si myslel, že keď má doklady, pracuje a platí si zdravotné a iné odvody, tak bude mať v tom štáte aj nejaké práva. Nech už má národnosť slovinskú alebo inú, predsa nemôžu matke zobrať dieťa... Fakt také niečo by som čakal skôr niekde v Bielorusku, aj vrátane štátom riadených médií. Neviem, či sa niečo také dialo aj u nás po rozdelení Československa, ale nepočul som, že by mal niekto problém s občianstvom, nech už sa narodil alebo žil v ČR alebo SR. Ale k filmu, silný príbeh, výborný výkon hlavnej predstaviteľky a opäť raz ma Slovinsko presvedčilo o kvalite ich filmovej produkcie. ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Slovinský film na HBO Go, veď vyskúšam, prečo nie. Dosť pomalé tempo vypovedá viac o neschopnosti tempo vytvoriť, ako úmyselné spomalenie deja. Takže nuda. 2* ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Silnější téma,které bohužel postupem času ztrácelo na síle.Jestli měl film ukázat o tom,že žijí vlastně duchové tak se to povedlo jen tak napůl.Film přišlápne pedál a příběh k jednomu narozenému dítěti a Aně se rozvíjí svým způsobem zajímavě,ale nějak do skládačky úplně neřekne nic moc navíc.To,že potká chlapce z Bosny,který má stejný problém se vlastně v tomhle filmu ukáže,že je to vlastně úplně jedno.Dokážu se přizpůsobit.Tohle je asi celá věc,která mohla jít trochu dále.Kouká se na to dobře a Judita Frankovič hraje pěkně,ale nějak si říkáte,že k tomu konci víte,že stejně dojde.70% ()

Reklama

Reklama