Reklama

Reklama

Tým SEAL

(seriál)
Trailer
USA, (2017–2024), 83 h 6 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Benjamin Cavell

Hrají:

David Boreanaz, Neil Brown Jr., A. J. Buckley, Toni Trucks, Max Thieriot, Jessica Paré, Judd Lormand, Raffi Barsoumian, Justin Melnick, Tyler Grey, Scott Foxx (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(112)

Obsahy(1)

Vojenské drama sleduje profesní a osobní životy příslušníků Navy SEAL – nejelitnější jednotky námořních, vzdušných a pozemních týmů námořnictva USA. Jason Hayes (David Boreanaz) je uznávaným charismatickým vůdcem týmu Tier One, jehož rodinný život utrpěl kvůli jeho profesním povinnostem. Jeho tým zahrnuje důvěrného přítele Ray Perryho (Neil Brown Jr.), s nímž Jason sdílí hluboce zažitý systém rychlé komunikace; Sonnyho Quinna (A.J. Buckley), výjimečného loajálního vojáka s pestrou minulostí, který dodnes bojuje se sebezničujícími sklony. Další, kdo podstoupil přísné vojenské školení, v naději, že se připojí k vybrané jednotce, je mladý Clay Spenser (Max Thieriot), který ovládá mnoho jazyků a má nezdolnou vůli a odhodlání. V důležité roli analytičky Mandy Ellisové, která obětuje vše, aby mohla vykořenit zlo a skoncovat s teroristy, uvidíme Jessicu Parré, známou například ze Šílenců z Manhattanu. Lisa Davisová (Toni Trucksová), je „matkou“ celého týmu, zodpovědnou za jeho vybavení pro každou misi. (AXN)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (21)

drunkman 

všechny recenze uživatele

Většina zdejších komentářů se vztahuje k první, resp. druhé sérii. 1. série zajímavá, kvalitně udělaná. 2. série už trošku horší, ale pořád máme nějakou dějovou linku. 3. série už hodně zavání propagandou, máte v týmu Texasana - typického amerického burana. 4. série je už nepokrytá patriotistická agitka, ty díly se snad píšou z týdne na týden. Je to už jen bezduchá střílečka, navíc ti pánové jsou snad neprůstřelní, s brutální integritou, atd. atd. Od půlky třetí série už tu je hodně vidět televizní formát, nelogičnosti, nedotaženosti, často neznalost reálií mimo Ameriku, kterých si člověk všimne. Přiznám se, že u čtvrté série už jsem několikrát díl vypnul, protože i na oddechové vyplnění při večeři to bylo moc. Dialogy, to je masakr... Řekl bych, že jsme na úrovni 55%. ()

razzy1230 

všechny recenze uživatele

V rychlosti malé a přitom velké špatné. Je fakt, že mnohokrát by neměli šanci to přežít, Realitě se to nejspíše jen lehce přibližuje k životům těchto lidí. Každopádně na plátno dostane člověk co asi chce. Sympatická volba herců, snažení se udržet aspoň nějakou tu autentičnost. Hlavně to zaujme i osobními příběhy a dosti akce. Za mě dobře vyvážené, je tu minimum dílů co mě nevtáhly. Na reálnost se tu hraje jak kdy, jdou hlavně směrem na sledovanost, proto 4*. Každopádně seriál jako takový mi vyhovuje a baví mě. Kolikrát opravdu nechápu hodnocení pod 3 hvězdy. Tohle není dokument přece.  Již jsem viděl daleko horší verze, ať jako film nebo seriál. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 55% - Když se David Boreanaz po dvanácti letech v relativně epizodické procedurálce vrhl okamžitě do epizodické procedurálky vojenské, čekal jsem, že ho do ní zlákaly perfektní scénáře nebo nějaká pokoutná premisa, která divákům vytře zrak. Seal Team je ale obzvlášť v první polovině útrpně předvídatelnou přehlídkou všech klišé válečných filmů z blízkého východu, kde je Boreanaz sice tím jasně nejsilnějším článkem, ale tvůrci mu neusnadňují ani minutu. Jednou ho vykreslí jako přemýšlivý typ velitele, pečlivě zvažujícího každý krok - aby se v epizodě následující choval jako lehkomyslný kaskadér, agresivně startující po každé příležitosti zmáčknout nepřítele. Nejhorší polohou nejen pro něj je ale klasické machistické chvástání a vtipkování při brífinku před každou misí. Tam mi nezbývá než kroutit očima a opakovaně přemýšlet nad výší inteligenčního kvocientu jednotlivých charakterů. S příchodem dlouhodobější vojenské linky (ty civilní sice mají dostatečnou návaznost, ale nejednou zmizí na tak dlouho, že jsem přemýšlel, zda spolu dané charaktery ještě vůbec něco mají) se naštěstí rozvíjí prostor pro dosavadní anonymní přihrávače (Ray, Sonny, Davis) a týmová chemie konečně zapadne na správné místo. Poslední tři epizody dokonce svým téměř nepřetržitým napětím dávají vědět, že se snad konečně začíná blýskat na dobrý akční seriál a ne jen na výplň, slepenou z atraktivně znějících střepů. ()

KasaK 

všechny recenze uživatele

Na patriotismu není nic špatného, pokud je vám předsouván tímto způsobem. Postavy jsou sympatické a lze tu spatřit i vývoj. Dialogy mají hlavu a patu, kde se i dobře bavím vzhledem k osobnostem jednotlivých hrdinů. I slabší díly, které byly jednoduché predikovat, udržely pozornost a těšil jsem se na další. Po deseti epizodách jde o vcelku povedený kousek, který je o životech chlapíků s koulema z ocele, jež se snaží žít své životy tak jako každý jiný. Zaujalo a drží. Jo, a půlka čtvrté hvězdy je za super-sexy Jessicu Paré. Update: Dokoukal jsem celou sérii a hodnocení upravuji na 5*. Udělat válečné drama z dnešní doby na pokračování je dost těžká mise a kort, když jde o US Army. A najít balanc, aby vám nebyla americká vlajka otravně pleskána o ksicht, vyžaduje hodně snažení. Tenhle seriál to zvládá obstojně. A bonus? Skvělý cliffhanger na konci vás posadí do křesla, kdy se nebudete chtít dočkat pokračování. To CBS už oznámilo v březnu tohoto roku a natáčení jsou v plném proudu. Tato série představuje pro scénáristy hodně vysoko postavenou laťku. ()

Caaslav 

všechny recenze uživatele

Už první díl.....jet jako člen speciální jednotky do nikoliv přátelské země a snažit se huntit teroristu v nepřátelském prostředí, na tajnacku před tamní vládou, ....a vzít si pritom americkou uniformu s velkou americkou vlajkou na hrudi a se svým jménem na prsou....je jako jít na tajnacku do bordelu, a pak sdílet polohu na Facebooku + ohodnotit podnik všude kde se dá.... ()

Galerie (1 900)

Zajímavosti (10)

  • Jedním z producentů je i Tyler Grey, představitel Trenta. Tyler je bývalý odstřelovač a příslušník 75th Ranger Regiment. Jeho zranění na pravé ruce je z roku 2005, kdy bojoval v Iráku. (georgis22)
  • V epizóde vidno námornú poddôstojníčku 1. triedy Lisu Davisovú (Toni Trucks) v uniforme. Medzi jej vojenské vyznamenania patrí: Pochvalná medaila námorníctva a námornej pechoty (Navy and Marine Corps Commendation Medal), Spoločná medaila Ministerstva obrany za úspechy (Joint Service Achievement Medal), Medaila námorníctva a námornej pechoty za úspechy (Navy and Marine Corps Achievement Medal), Vyznamenanie námornej jednotky (Navy Unit Commendation), Námorné vyznamenanie za zásluhy (Navy Meritorious Unit Commendation), Stuha bojovej efektívnosti (Battle Efficiency Ribbon), Námorná medaila za vzornú službu (Navy Good Conduct Medal), Stuha námorníctva za službu vo flotilnom zoskupení námornej pechoty (Navy Fleet Marine Force Ribbon), Námorná expedičná medaila (Navy Expeditionary Medal), Medaila za službu pre národnú obranu (National Defense Service Medal), Medaila za nasadenie vo Vojne proti terorizmu (Global War on Terrorism Expeditionary Medal), Medaila za službu vo Vojne proti terorizmu (Global War on Terrorism Service Medal), Stuha za službu na mori (Sea Service Deployment Ribbon), Námorná stuha za streľbu z pušky (Navy Rifleman Ribbon) a Námorná stuha za streľbu z pištole (Navy Pistol Ribbon). (koba)
  • Operátorovi zvláštnej bojovej činnosti 1. triedy Sonny Quinnovi (A. J. Buckley) medzi udelenými vojenskými vyznamenaniami chýba Purpurové srdce napriek tomu, že v epizóde Reckoning (2021) utrpel strelné zranenie v boji. (koba)

Reklama

Reklama