Reklama

Reklama

Tým SEAL

(seriál)
Trailer
USA, (2017–2024), 83 h 6 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Benjamin Cavell

Hrají:

David Boreanaz, Neil Brown Jr., A. J. Buckley, Toni Trucks, Max Thieriot, Jessica Paré, Judd Lormand, Raffi Barsoumian, Justin Melnick, Tyler Grey, Scott Foxx (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(112)

Obsahy(1)

Vojenské drama sleduje profesní a osobní životy příslušníků Navy SEAL – nejelitnější jednotky námořních, vzdušných a pozemních týmů námořnictva USA. Jason Hayes (David Boreanaz) je uznávaným charismatickým vůdcem týmu Tier One, jehož rodinný život utrpěl kvůli jeho profesním povinnostem. Jeho tým zahrnuje důvěrného přítele Ray Perryho (Neil Brown Jr.), s nímž Jason sdílí hluboce zažitý systém rychlé komunikace; Sonnyho Quinna (A.J. Buckley), výjimečného loajálního vojáka s pestrou minulostí, který dodnes bojuje se sebezničujícími sklony. Další, kdo podstoupil přísné vojenské školení, v naději, že se připojí k vybrané jednotce, je mladý Clay Spenser (Max Thieriot), který ovládá mnoho jazyků a má nezdolnou vůli a odhodlání. V důležité roli analytičky Mandy Ellisové, která obětuje vše, aby mohla vykořenit zlo a skoncovat s teroristy, uvidíme Jessicu Parré, známou například ze Šílenců z Manhattanu. Lisa Davisová (Toni Trucksová), je „matkou“ celého týmu, zodpovědnou za jeho vybavení pro každou misi. (AXN)

(více)

Recenze (21)

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 55% - Když se David Boreanaz po dvanácti letech v relativně epizodické procedurálce vrhl okamžitě do epizodické procedurálky vojenské, čekal jsem, že ho do ní zlákaly perfektní scénáře nebo nějaká pokoutná premisa, která divákům vytře zrak. Seal Team je ale obzvlášť v první polovině útrpně předvídatelnou přehlídkou všech klišé válečných filmů z blízkého východu, kde je Boreanaz sice tím jasně nejsilnějším článkem, ale tvůrci mu neusnadňují ani minutu. Jednou ho vykreslí jako přemýšlivý typ velitele, pečlivě zvažujícího každý krok - aby se v epizodě následující choval jako lehkomyslný kaskadér, agresivně startující po každé příležitosti zmáčknout nepřítele. Nejhorší polohou nejen pro něj je ale klasické machistické chvástání a vtipkování při brífinku před každou misí. Tam mi nezbývá než kroutit očima a opakovaně přemýšlet nad výší inteligenčního kvocientu jednotlivých charakterů. S příchodem dlouhodobější vojenské linky (ty civilní sice mají dostatečnou návaznost, ale nejednou zmizí na tak dlouho, že jsem přemýšlel, zda spolu dané charaktery ještě vůbec něco mají) se naštěstí rozvíjí prostor pro dosavadní anonymní přihrávače (Ray, Sonny, Davis) a týmová chemie konečně zapadne na správné místo. Poslední tři epizody dokonce svým téměř nepřetržitým napětím dávají vědět, že se snad konečně začíná blýskat na dobrý akční seriál a ne jen na výplň, slepenou z atraktivně znějících střepů. ()

Caaslav 

všechny recenze uživatele

Už první díl.....jet jako člen speciální jednotky do nikoliv přátelské země a snažit se huntit teroristu v nepřátelském prostředí, na tajnacku před tamní vládou, ....a vzít si pritom americkou uniformu s velkou americkou vlajkou na hrudi a se svým jménem na prsou....je jako jít na tajnacku do bordelu, a pak sdílet polohu na Facebooku + ohodnotit podnik všude kde se dá.... ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Po první epizodě (a pár minut z druhé) jsem to vzdal. Je to klasický televizní seriál jako třeba Sběratelé kostí. A u tohoto tématu jsem zvyklý na jiné podání. ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Je to dobré. Patriotismus a řešení domácích rodinných problémů tu samozřejmě nechybí, ale jinak zpracování je na úrovni. Stejně tak věrohodné lokace. Návyková záležitost. ()

Toshio 

všechny recenze uživatele

Prosim vás, takhle Seals, ano žádný jiný elitní jednotky, vůbec nevypadaj. Přihlouplá zápletka, blbý dialogy. "Akce" totálně bez napětí. Vypnul jsem před koncem prvního dílu. ()

panPatejl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to nevypadlo úplně zle. Člověk tomu sice musel sem tam něco odpustit, ale akční scény byly celkem uvěřitelné, příběhy dávaly jakž takž smysl a nezbytná eRPéčka (rodinná pouta, pozor neplést s eRPéGéčky!) byla na vedlejší lince. V průběhu se však všechno plíživě zvrtlo. Dopotil jsem to na až na začátek S03 a zde končím jinak by šly dolu i ty 3*. O uvěřitelnost misí se přestali snažit už někdy v půlce S02, eRPčka se postupně roztáhla 90% stopáže, akční scény připomínají firemní teambuilding na paintballu (včetně efektivního dostřelu). ()

jkpj22 

všechny recenze uživatele

Bezesporu velmi přesné / autentické zobrazení elitních jednotek SEALS. Vždycky jsem měl pro podobné téma slabost, obdivuji, jakým tréninkem dokázali projít, aby byli tam, kde jsou.... První sezóna byla dost nevyvážená, řekl bych tři slabší hvězdy, ale druhá sezóna je skvělá, měla hodně silných momentů a ta je za čtyři hvězdy. ()

Joostas odpad!

všechny recenze uživatele

Takto stupidní armádní propagandistickou agitku by nenatočili ani za tuhého Svazu.Stupidita tohoto veledíla není zachráněna ani rutinním řemeslem.Kdo to financoval? Pentagon? ()

jokino 

všechny recenze uživatele

Tento seriál, najmä čo sa týka akcie, má toľko chýb, ách.. Nie som síce žiaden expert na "boj z blízka", či "boj so zbraňou", ale mám napozeraných xy rôznych dokumentov práve o výcviku takýchto rôznych špec.jednotiek a následne ich nasadení do ostrých akcií. K tomu som videl xy iných, podstatne lepších seriálov, či filmov. Ak by v tom seriály boli aspoň čiastočne aj reálne vyobrazené akcie, celý tým SEAL by bol niekoľko krát asi dávno po smrti. Nehovoriac o rôznych bezduchých dialógoch medzi hercami + nemôžem opomenúť fakt, akoby bol seriál čiastočne robený, ako akási reklama na nábor do týchto jednotiek a k tomu pripočítané veľké U.S. hrdinstvá.. ()

KasaK 

všechny recenze uživatele

Na patriotismu není nic špatného, pokud je vám předsouván tímto způsobem. Postavy jsou sympatické a lze tu spatřit i vývoj. Dialogy mají hlavu a patu, kde se i dobře bavím vzhledem k osobnostem jednotlivých hrdinů. I slabší díly, které byly jednoduché predikovat, udržely pozornost a těšil jsem se na další. Po deseti epizodách jde o vcelku povedený kousek, který je o životech chlapíků s koulema z ocele, jež se snaží žít své životy tak jako každý jiný. Zaujalo a drží. Jo, a půlka čtvrté hvězdy je za super-sexy Jessicu Paré. Update: Dokoukal jsem celou sérii a hodnocení upravuji na 5*. Udělat válečné drama z dnešní doby na pokračování je dost těžká mise a kort, když jde o US Army. A najít balanc, aby vám nebyla americká vlajka otravně pleskána o ksicht, vyžaduje hodně snažení. Tenhle seriál to zvládá obstojně. A bonus? Skvělý cliffhanger na konci vás posadí do křesla, kdy se nebudete chtít dočkat pokračování. To CBS už oznámilo v březnu tohoto roku a natáčení jsou v plném proudu. Tato série představuje pro scénáristy hodně vysoko postavenou laťku. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Parádní seriál, kterej ukazuje všechno o tom, co znamená bejt člen týmu seal. I to dobrý, i to zlý. Neni to nic hrdinskýho, nic přemrštěnýho, je to akční, rychlý, super obsazený a milovníky military tématiky to opravdu bude moc bavit. Po prvním shlédnutí dávám 4* a ROZHODNĚ DOPORUČUJU ()

mahatma 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro toho, kdo teče blahem při Act of valor, Blackhawk down atd. Vysoká úroveň kvality a militantně laděné manželky se též nudit nebudou. Fakt paráda! ()

Sidenius 

všechny recenze uživatele

pro mě moc ovoněné hollywoodem, původně jsem doufal že půjde o něco jako dokument a né o srdcervoucí loučení s rodinami když jdou hoši ,,do práce". Ale moc pěkně natočeno, spousta techniky je skutečně oficiální a postaveno na reálných základech. Za to chválím. ()

drunkman 

všechny recenze uživatele

Většina zdejších komentářů se vztahuje k první, resp. druhé sérii. 1. série zajímavá, kvalitně udělaná. 2. série už trošku horší, ale pořád máme nějakou dějovou linku. 3. série už hodně zavání propagandou, máte v týmu Texasana - typického amerického burana. 4. série je už nepokrytá patriotistická agitka, ty díly se snad píšou z týdne na týden. Je to už jen bezduchá střílečka, navíc ti pánové jsou snad neprůstřelní, s brutální integritou, atd. atd. Od půlky třetí série už tu je hodně vidět televizní formát, nelogičnosti, nedotaženosti, často neznalost reálií mimo Ameriku, kterých si člověk všimne. Přiznám se, že u čtvrté série už jsem několikrát díl vypnul, protože i na oddechové vyplnění při večeři to bylo moc. Dialogy, to je masakr... Řekl bych, že jsme na úrovni 55%. ()

skipik12 

všechny recenze uživatele

kdyz preskacete trapne kacy, ktere se snazi udrzet nejaky jako dej, tak akce jsou super. to je cele. oddech na vecer. nic co by nekoho obohatilo :)) proste rezba:) a trapne reseni mezilidských vztahů:)) ()

Binkys 

všechny recenze uživatele

1. a 2. série velice dobře udělaná, ve 3. sérii mi přijde, že bojové scény nejsou natočené tak precizně, jako v předchozích dvou. Je tam mnohem více chyb jak v taktice, tak vůbec v "načasování" apod. Ale stále velice chytlavé. ()

Reklama

Reklama