Reklama

Reklama

Anna a apokalypsa

(festivalový název)
  • Velká Británie Anna and the Apocalypse (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Na ospalé městečko zaútočí horda zombies a je na Anně a jejích přátelích, aby apokalypse zabránili. Kromě klasických metod, při kterých obvykle po plátně tečou litry krve, vsadí ještě na jeden způsob boje. Cestu k záchraně si pokusí vyzpívat a vytančit. Snímek, ve kterém se potkává několik různých žánrů, si právem zaslouží titul vánoční zombie muzikál. (Febiofest)

(více)

Recenze (19)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Britové udeřují opět s originální zombie komedii, která je tentokrát mixnutá ještě muzikálem. Příliš se mi do filmu nechtělo, protože jsem nevěřil, že tahle kombinace může fungovat, ale jsem ve výsledku mile překvapen. K dispozici jsou opravdu velmi sympatické postavy ( Anna válí), všichni hezky zpívají, narážky na osobnosti a hlášky jsou povedené a dojde i na gore a akci, která je vcelku povedená a film si drží i solidní tempo. Jako teen zombie muzikálová jednohubka je film opravdu vkusný a zvládnutý s přehledem. Věřím, že né každý zpívání zkousne, ale kdo je tolerantní vůči žánrům mohl by být překvapen. 70% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Na papíře mix vánočních filmů, zombáren a muzikálu zní dobře, ale výsledek teda není žádný srdcerváč, ba spíš naopak. Přesněji řečeno, svému cílovému publiku bude "Anna and the Apocalypse" připadat jako velký odvaz a drzá alternativa, ale to proto, že oním ideálním modelovým divákem snímku jsou teenageři. Hlavní postavy jsou ostatně profilované tak, aby právě s tímto publikem co nejvíc rezonovaly, jenže pouze marně prvoplánovým způsobem. Snímek nemá žádný přesah, který by diváky zasahoval katarzí jako např. bravurní seriál Skins. Zde si tvůrci vystačí s tím, že figury nechávají furt brejlit do mobilů a schematicky řešit nějaké jakože city a starosti dospívání, ale nikdy to nepřesáhne rovinu banální jednorozměrnosti. Na stejné vlně se veze také celkový styl, který nemá ani špetku nějaké nadsázky či campové přemrštěnosti, ale jen zůstává na rovině tymolínové unylosti disneyáckých středoškolských muzikálů. Na věci jako "Skautský průvodce zombie apokalypsou", "Zombieland" nebo "Shaun of the Dead" se Anna se svou glee apokalypsou vůbec nehrabe, byť by tvůrci rádi něco v tom duchu rádi měli, jenže zároveň chtěli něco, co nebude příliš násilné, jen sem tam trochu chlístanců, aby to nikoho z teen diváků neznechutilo, ale zanechalo to pár cool čůrků krve na tvářích protagonistů. Takže ve výsledku další rádoby "netuctový" projekt zaštítěný firmou XYZ Films, který ale právě z té jejím zakladatelem neustále vyzdvihované neokoukanosti dělá schéma samo o sobě. Bohužel je evidentní, že XYZ Films jen hledají neotřelé náměty, ale už tvůrcům nedávají potřebné dramaturgické vedení a kritický feedback. Namísto toho, aby z nápaditých námětů dokázali vykřesat jejich plný potenciál, spokojí se jen s prvoplánovou jinakostí, která ale sama o sobě zdaleka není zárukou dobrého filmu. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Malé mestečko sa chystá osláviť Vianoce prostredníctvom divadelného predstavenia v budove miestnej školy. V správach sa objavia zvesti o tom, že sa krajinou šíri neznáma nákaza, ktorej obyvatelia nevenujú prílišnú pozornosť. Ale len do chvíle, kedy epidémia zasiahne aj ich mesto a sviatočná atmosféra sa premení na krvavý masaker. - Pred pozeraním hororových muzikálov som vždy velmi opatrný, pretože očakávam vždy to najhoršie, ale väčšinou to skončí celkom príjemne a to aj v tomto prípade. Postavy mi boli už od začiatku velmi sympatické, vianočná atmosféra sa podarila pomocou výzdoby vytvoriť perfektne, krvi tieklo tiež dosť a nakoniec neboli vôbec otravné ani tie hudobné vstupy, pretože vždy posunuli dej o kus ďalej. Značným mínusom je dosť nevyvážený dej, kedy je napríklad jedna scéna plná napínavej akcie so zombíkmi, a po nej nasleduje nejaká málo záživná scéna s dialógom, čo spôsobuje nevyrovnané tempo, ale ako celok to ubehne celkom v pohode a k vianočným sviatkom sa tento film hodí. Nevylučujem že si ho niekedy počas sviatkov pozriem zase. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ako teenageesky muzikal to funguje (hlavne na zaciatku) fantasticky. Sympaticke postavy (titulna hrdinka je na zozratie), mily humor, v pohode vianocna atmosfera a vyborne hudobne cisla. S nastupom zombikov vsak nastava problem. Koncept muzikaloveho zombie trashu nie je totiz uplne vyuzity, akcne sceny su priserne zle (co je najvacsi problem) a ku koncu som mal pocit, ze kukam na drahsiu, ale menej napaditu (a pre iny stat lokalizovanu) verziu paradneho socialistickeho zombi mordu. Skoda, ze tvorcom sa tak kruto nevydarili akcne pasaze, pretoze v inych aspektoch to funguje vynikajuco. Prekvapivo aj pri dojeni slziciek. V celku teda celkom spokojnost, no mierna pachut za vynimocnym zanrovym crossoverom(stacilo velmi malo) je trochu bolestiva. Slabsich 7/10 ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Film, jehož koncept – tedy vánoční romantický high-school musical zombie horror – zní zajímavě možná na papíře, ale v reálu má kupodivu sotva poloviční tah na branku, což je škoda.... promarněný potenciál. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem klasickou zombie zábavu s hudbou navíc a ve finále je to celkem smutný vánoční film. Přiznám se, že mě to docela dostalo a nejednou jsem si usmrkl, což za sebe vidím jako veliký plus. Dalším plusem je casting, skoro všechny postavy sympatické, hlavně Anna, ta byla výborná. Dojde i na nějaké to Gore, hudba byla celkem fájn, i když jsem spíše očekával Full Christmas soundtrack, ale nevadí, skladba (It's That Time of Year - Marli siu) zazpívaná Lisou, na večerním představení byla hodně fájn. "Pornografická, oplzlá špína" :o) Příjemné překvapení a určitě si to o další některé vánoce rád připomenu. (162. hodnocení) ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Glee meets Scouts Guide to Zombie Apocalypse. Nenáročná hororová komedie zmixovaná s muzikálem obsahující všechny klišé, které se dají čekat. Nejoriginálnější na tomhle filmu je jeho námět, vše ostatní jste už stoprocentně viděli někde jinde. I přes to všechno s tím nemám vůbec žádný problém, skvěle jsem se bavil a klidně si to dám někdy znovu. Postavy mě neiritovaly, písničky byly solidní a děj měl spád. Možná bych přitlačil na goru, ale na poměry krotší zombie komedie pro teenagery tam toho bylo asi tak akorát. Rozhodně o parník sympatičtější moderní variace na zombie žánr než twilightovsky dementní Warm Bodies. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hororový muzikál ze střední, který je v určitých ohledech překvapivě zábavný, ale zasloužil by si více zajímavých nápadů. Některá muzikálová čísla, jsou až překvapivě zábavná a chytlavá. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

I když se sice nejedná o milionový nápad, nevypadalo to zase tak špatně, ale bohužel ne vždy se oba žánry podařilo sladit dohromady. Občas ty písničky přebývaly, jindy zase chyběly a možná by neškodilo obsáhnout víc hudebních stylů. Co se zombíků týče, tak tady se jednalo o solidní standard, což se dá říct i o gore. Největší doménou je ale obsayení, které vyšlo na jedničku a na Ellu Hunt se mi stačilo jen dívat. Žádný zázrak, ale na solidní průměr to stačí. 55% ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Lepší epizoda Glee smíchaná s poctivou zombie hororovou komedií, která se bere trochu vážněji, než byste čekali. V koktejlu s dost chytlavými písničkami to ale nečekaně boduje skoro na všech frontách. Instantní vánoční klasika. 80% (Bucheon Fantastic Film Festival) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Teen zombie muzikál co se odehrává k tomu všemu o Vánocích, to slibuje fakt hodně. Jenže to by to musel natočit někdo, kdo to umí. Takový Edgar Wright to zvládá dobře (kdo viděl Soumrak mrtvých, ví), ale tady se to moc nepovedlo. Je tady sice pár dobrých scén (ta nejlepší je vykradená hádejte odkud?), ale ten zbytek působí nevtipně nebo nijak. I tak se to ale celkem dá, je to sice mix High School Musical a libovolného zombie filmu, ale zajímavé to pořád je. Postavy nelezou na nervy (většina), postava ředitele je napsaná dobře, dokonce i ty písně se dají jakž takž poslouchat, jenže mi tu vadí jedna věc. A to je ta, že tak 35 minut před koncem dává žánr komedie sbohem a celé se to začne brát strašně vážně (ano, i při tak absurdních nápadech) a dojde i na spousty kapesníčkových scén (SPOILER přítel Anny, maminka, kluk, co zrovna najde svoji ségru, tak je pokousaný ve stejnou chvíli jako jeho ségra, takže umřou spolu (to je tak dojemné, vybrečel jsem oceán!), a Annin tatínek, kterého taky sotva najde a hned jí umře KONEC SPOILERU). Takhle, mě by temnější závěr vůbec nevadil, kdyby to pořád zůstalo v komedii, nebralo se to tak vážně, tak klidně ať všichni umřou. Ale když se z toho celého stane tuctové teen drama, kde budeme vytahovat kapesníky, protože někdo důležitý umřel. Kdyby si to z toho dělalo prdel, bylo by to dobrý, ale ono ne. Hlavně že se na konci zpívá "Nic takového jako hollywoodský konec." Hele, každý, kdo má nějakou větší filmovou znalost, tak mi asi potvrdí, že i hollywoodské filmy neznamenají jen happy end a často hrají na city diváka. Takže to vlastně končí tím, z čeho si to snaží něco přes polovinu filmu prdel. Kdyby si to z těch dojáků udělalo srandu... Ne, asi chci moc. No nic, další promarněný potenciál a jak to tak vypadá, Soumrak mrtvých opravdu jen tak někdo netrumfne. Jo, pokud si myslíte podle obsahu, že se tu bude bojovat zpěvem a tancem, tak vás musím zklamat, tady se asi dvakrát zpívá a přitom se klasicky zabíjejí zombíci. 2* ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Z počátku příjemná hravá jízda, ve které muzikálová čísla baví a postavy jsou sympatické. Bohužel to vše začne postupně během sledování upadat. Vtipy už nejsou tak úderné, likvidace sympatických postav tomu poté taky moc nepřidala a v y pak ke konci sledujete prostě jen fajn zombie komedii, která krom muzikál čísel není nic navíc. Ono právě když prokouknete postupem času tu "hravou muzikálovou atmosféru" tak uvidíte jen slepenec všemožných zombie comedy klišé které ani nejsou podané nějak zajímavě. Nemluvě o tom že góru je tu až moc málo. I přes tu kritiku mě to ale bavilo a i přes pomalý rozklad zábavnosti filmu během sledování. Pokud hledáte fajn komedii na zasmání s výstřiky krve, tak to rozhodně dejte, jen nečekejte krom muzikál částí nic nového. Jo a ty dojemné části tu spíš kazí film než by mu dodávali srdce a působí na sílu :D ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Z traileru jsem očekával, že zoombies půjdou zlikvidovat tancem a zpěvem. Bohužel jsem byl vyveden z očekávání – jak už to bývá, tak zoombies nelze porazit tancem a zpěvem už vůbec ne. Tak aspoň díky za Annu. 29 % Celosvětový příjem k 21. 5. 2019: $545,597 ()

Dejvi21 

všechny recenze uživatele

Žánrový kolotoč komedie/horor/muzikál ve vánočním hávu je silnou a zároveň slabou stránku tohohle snímku. Divák se totiž tak dlouho baví různými gagy a originálními nápady doprovázenými hudebními čísly, až ho pak může lehce zaskočit temný finiš. Na druhou stranu se jedná o natolik unikátní (a přitom dobře zvládnutý) mix, že by byla opravdu škoda si jej nechat ujít. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Tak se mi to konečně povedlo a sehnal jsem tento film, který v Cinemě Stránský tolik vychvaloval... Mno, prvních dvacet minut fakt funguje, teen romanťárna ze střední v muzikalnim hávu... Když Anna zpívá cestou z domu a jako kontrast za ní probíhá zombie masakr, ma to správné grády, přesně takový kontrast jsem si přál. Bohužel pak se tahle hravost vytratí a dostáváme průměrný zombie film s hudebními vstupy, které, ale už zanikají a spíše zdržují. Škoda, mohlo jit o parádní narušení klasické formy, kdyby to neztratilo dech prave s tim, co melo byt předností - s příchodem zombie. ()

Hedy 

všechny recenze uživatele

Muzikály snáším asi tak dobře jako puknuvší hemoroid. Řídí se to klasickým receptem na 50% zombie filmů. Zombie filmy totiž začínají buď tak že se tam neděje první půl hodiny ani hovno a pak se tam náhle objeví nemrtví. Zbytek začíná už v rozpoutané apokalypse. Anička je tedy výjimečná jen tím že tam čas od času něco zakrákorá. První půl hodina je tedy absolutně o ničem a ukazuje jen život na High School Buzikal. První dvě kakofonie bolestivého skřeku jsem raději rovnou přeskočil. Zombíci se tam ukážou až ve vykrádačce Soumraku mrtvých když si Anča kráčí ulicí a absolutně si nevšímá probíhajícího chaosu kolem. Bohužel musím přiznat že jsem si zbytek filmu celkem užil. Zároveň musím uznat že jsem k filmu velmi hodný protože moderní kvalitní zombie filmy jsou vzácné jako slušný cigoš. Proto hodnotím tak kladně. Bohužel musím také uznat že bez toho buzikálu by se to neobešlo. Kdyby tam při scénách neskřehotali byla by z toho jen další trapná zombie vybíjená. Proto dávám tři skomírající vánoční hvězdy. ()

morbn 

všechny recenze uživatele

Za Annu (Ella Hunt), pesničky, zaujímavý námet i prevedenie na plátno dávam 4 kostrbaté "puntíky". Cítiť, že je to (mal byť) film pre teenagerov, ale... Príjemná večerná zábava a spestrenie zombie žánru, horor ale nečakajte. ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Anglický humor je sice specifický, ale tady jsem se, přestože u knih Terryho Pratchetta jsem nasmál až moc, tak nějak nechytal. Po zombie stránce klasika, zpěv, o kterém jsem si myslel, že film položí, byl asi tou nejlepší stránkou celého filmu. ()

Reklama

Reklama