Reklama

Reklama

Prokletí čarodějnice

(festivalový název)
  • Německo Hagazussa - Der Hexenfluch (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrůza z čarodějnic hýbe v 15. století Evropou. Nevyhýbá se ani malé Albrun a její matce, které žijí na samotě v horách. Albrun provází mučivý strach i v dospělosti, kdy už je sama matkou. Děsivé události ale začínají vyvolávat otázku, zda síly temna nesídlí i mimo její představy. Gotický horor s působivými obrazy a plíživě hrozivou atmosférou je debut rakouského režiséra Lukase Feigelfelda. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Z Hagazussa mám vcelku rozporuplné pocity. Na jednej strane išlo o zdĺhavú a nudnú blbosť, ktorá veľakrát vôbec nedáva zmysel, ale z druhého uhľa pohľadu... krásne exteriéry a výborná atmosféra robia z filmu sledovateľnú záležitosť. Určite však nie zábavnú. Naťahované zábery závaňajúce sileným artom bez hodnoty vedeli liezť poriadne na nervy. V určitých častiach snímky by ste si mohli odbehnúť aj na 15-minút na záchod a o neprišli by ste o žiaden dejový posun. Minimalizmus vo filme nemusí byť zlý, len ho treba okoreniť viacerými dejovými zvratmi a zmysluplnejšími scénami (tých nezmyselných na čele s masturbujúcou herečkou by ste našli bohužiaľ až až). ()

Asia_Power odpad!

všechny recenze uživatele

Není pravda, že bych neměla ráda pomalu plynoucí filmy. Pravdou je že mě k smrti serou a tak jsem od prvního zkurvenýho záběru, kdy baba tlačí sáně, věděla, že tohle bude nehorázná píčovina u které budu trpět jako čerstvý vězeň první noc v cele s šesti negrama. A taky že jo!! The Bitch neunesla jak jsem jí tu v komentáři naložila a pomstila se mi vskutku strašlivě, jelikož jinak není možný, aby každej horor s čarodějnicí byl tak strašná kundovina. Každopádně musím Lukášovi pochválit dvě věci - Kameru a audio má opravdu v malíku. Buddhožel to je úplně fuk, protože když někdo bude krásně artově natáčet čerstvě vysraný hovno a vyšperkuje k tomu luxusní audio, stále natočil prostě jen hovno a všem je u prdele, že to hovno natočil umělecky. Což je další věc, která mě tak trochu sere. Umění. Art. Proč v dnešní době každej kokot co natočí kolosální chujovinu s pěknou kamerou je hned umělec? Tak Lukáš prostě umí točit, ale rozhodně ne dobrý filmy a už vůbec ne psát scénáře. Jestli tohle je umění, tak já si vrazím do prdele štětku od barvy a se třema promile v krvi se vydovádím na malířský plátno. Takovej obraz jste ještě neviděli a zkuste říct, že není umění totálně vožralá kreslit prdelí ! Pokud se nad mou malbou budete kuchat éé kochat, tak pak uznám, že točit kozy 70ti letý báby, honění si frndy při laskání vemene kozy, chcaní na mrtvou myš v potůčku či dokonce samovznícení na vrcholu hory po rádoby pozření vlastního dítěte je fakt kolosální umění. Do té doby budu ale skálopevně tvrdit, že Prokletí čarodějnice je jedna z nejhorších sraček, co jsem kdy viděla. A že jich bylo. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

The Witch je proti tomuhle Need4Speed, ale myslím si, že účel tenhle kousek splnil. Je to příjemně jiné, atmosferické, pocitové a když si to najde správného diváka, věřím, že se to dočká i vřelého ocenění. Mně osobně tohle pojetí nevadilo vůbec, jsem zvyklá na pomalé tempo a nevadí mi ho vyhledávat. Dějově je to sice prázdné v porovnání s The Witch, ale určitých nepříjemných a občas i nechutných scén se dočkáme, jen jsou prostě umělečtěji pojaté. Celé je to založené spíše na lyrice a titulkáři si s tímhle moc práce dávat nemuseli. Pochopím negativní ohlasy, ale když se té formě zkrátka dobrovolně poddáte, nemůže vás to úplně zklamat, protože některé výjevy stojí fakt za to a ne jednou jsem měla špatný pocit z toho, co vidím. Posílám do Německa (!) krásné velké tři hvězdy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní baladické drama je zasazeno do krásných, ale temných a nehostinných hor. Celým příběhem se vine znepokojující černá nit, pomalé tempo souzní s evropskými artovými počiny. Meditativní záběry střídají až mučivě dlouhé, často statické obrazy, které jsou v protikladu k dějovým výjevům. Snímek je rozdělen na čtyři části - Stín, Roh, Krev a Oheň. Malá Albrun je na samotě společně s matkou vystavena nepřátelství lidí z nedaleké osady, kteří je považují za čarodějnice. Po matčině smrti se klidu nedostává ani již dospělé Albrun, která sama vychovává kojence - Marthu, již pojmenovala po své matce. Společnost jí dělá stádo koz, které jakoby v sobě ukrývalo temnou symboliku. Když Albrun pozře plodnici houby, která vyrostla v lese u lebky jelena, promění se lesní labyrint v místo, kde číhají na každém kroku smrt a zmar. Výtvarnou kameru doprovází mrazivá hudba podtrhující tesknou atmosféru. Pro milovníky artových, divných, pomalých a temných snímků jako stvořené, příznivci klasických hororů asi moc nadšeni nebudou. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Kdyby si něco takového vzal do parády Terrence Malick, asi bych moc udiven nebyl. Rovnou říkám, že tento snímek nebude pro každého a po dvaceti minutách jej spoustu lidí bude chtít vypnout. Mám z toho pořád rozporuplný pocity, podobně jako u Eggersove The Witch. Ano, vizuál a atmosféra tu taktéž bijou do očí, zasněžené hory a pláně, pochmurný les, střídání ročních období, středověk, perfektní. Nečekejte tady žádné lekačky nebo vraždění. Mluví se tu zcela minimálně a režisér se zaměřuje detaily a snaží se s tím pohrát jak se dá. Jsou tu asi dvě, možná tři scény, u kterých bych nedoporučoval mít v puse sousto jídla. Celkově je to náročnější podíváná a jak jsem nastínil, ne každý to vydrží. Divák bude muset chápat souvislosti a nahlídnout krapet za oponu aby mu vše dávalo smysl. Netvrdím, že je to nějak vyloženě špatný, jen bych si přál aby si to vzal do rukou někdo zkušenější a dal tomu trochu jiný směr. ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama